Week van Marieke 01-2022 – spelen, wandelen en Brugge

Woehoe, de kinderen mogen weer naar school toe, al ga ik ze best missen hoor na drie weken om me heen. Gelukkig kunnen we nog even nagenieten van de allereerste week van het jaar, die in het teken stond van veel spelen, wandelen en weekendje naar Brugge. Je leest het allemaal weer in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

De kinderen vermaken zich al de hele dag prima en ik heb echt geen kind aan ze. Het gamen wordt afgewisseld met spelen met L.O.L. surprise en Lego. Wat mij betreft mogen ze vaker zo zijn.

Ik ben ondertussen aan het werk en het is een heerlijk ontspannen werkdag. Iets wat ook weleens fijn is, want vaak is dat niet zo, wat ook geen probleem is trouwens, want dat maakt mijn werk ook erg leuk.

Als ik om vier uur klaar ben met werken gaan we met zijn vieren lekker naar buiten toe om een rondje te wandelen. Op het moment dat ik een foto maak met de man komt mijn bink ook even in beeld. Wat zorgt voor een superleuke foto.

Dinsdag

Vandaag wordt er na het werk lekker een wandeling gemaakt. Het is één van mijn doelen dit jaar om iedere dag minstens twintig minuten te wandelen.

Vanmiddag had ik de kerstboom al leeggehaald en vanavond ook al opgeruimd. Ik was er klaar mee en wilde weer genieten van mijn planten. Hoe leuk ik de kerstboom ook vind, dit oogt toch echt een stuk rustiger.

De mannen zijn ondertussen samen in de keuken aan het koken en mijn bink heeft voor mij een salade gemaakt.

Woensdag

We beginnen de dag weer vol goede moed. Maar hoewel de foto anders doet denken is het echt een enorme rotdag zowel qua werk als niet luisterende stuiterballen.

Mijn tuttebel kreeg een nieuwe jurk en die past prima bij deze druilerige dag, want hij is heerlijk warm doordat het van velours is gemaakt.

De kinderen vonden in de kast een doos met proefjes die ze graag samen met de man willen doen. Aangezien hij dat ook erg leuk vindt, gaan ze met zijn drieën aan de slag in de keuken.

Omdat de werkdag minder fijn was dan de afgelopen twee dagen en ook nog eens langer duurde dan ik had gehoopt, ga ik erna meteen een rondje lopen. Mijn tuttebel besluit met me mee te lopen en dat is hartstikke gezellig. Zelfs als we zeikwaternat regenen.

We willen nog graag een weekendje weg, omdat we daar na bijna drie weken veel op elkaars lip zitten, gewoon echt aan toe zijn. We boeken lekker spontaan een dag en nacht naar Brugge.

Donderdag

Mijn tuttebel kocht van haar spaargeld een hele grote doos van L.O.L surprise Remix Super Surprise – Modepoppen met flinke korting. Ze is er echt superblij mee.

Ook mijn bink heeft van zijn eigen geld, door de verkoop van zijn Playmobil, iets gekocht. Hij was aan het sparen voor een Playseat voor de Playstation, maar het vliegtuig van Lego was toch ook wel heel erg aantrekkelijk. Dus besloot hij daar voor te gaan. Het is zo mooi om ze beide zo trots te zien.

Vrijdag

Vandaag ben ik vooral bezig met het inpakken van de koffers en als ik eindelijk zit, geniet ik van een bakkie in het zonnetje, terwijl ik lees.

Zodra de kinderen op bed liggen gaan we even heerlijk simpele televisie kijken met de serie van de Verhulstjes. Kan me niet herinneren wanneer ik zoveel heb gelachen op één avond. Het is echt een absolute aanrader.

Zaterdag

Ja vandaag gaan we een weekendje weg en weggaan met een lucht die volledig in vuur en vlam staat is helemaal geweldig.

We hebben een heerlijke eerste dag in Brugge, waarbij we, ondanks de regen, al best wel veel zien van de stad. We kunnen lekker even uitrusten in het hotel, terwijl de kinderen daar ook even heerlijk kunnen zwemmen. ’s Avonds gaan we uiteten en ook dat is echt verrukkelijk.

Zondag

Na een niet al te beste nacht, is het tijd voor onze tweede dag. Na een heerlijk ontbijt checken we alvast uit, maar laten wel onze koffers in het hotel staan. We lopen eerst nog even naar een aantal gebouwen toe die we graag met de camera vast willen leggen, nu het weer droog is. Daarna gaan we een boottour doen over de reien van Brugge. Het is echt een hele gave tour met heel veel uitleg en enorm mooie panden die je anders helemaal niet kunt zien. Dus mocht je naar Brugge gaan, dan is dit zeker de moeite en het geld waard.

Na nog een bakkie en een wafel gaan we weer richting huis. Waar we onderweg nog worden getrakteerd op een mooie regenboog.

Thuis hebben we alles zo weer opgeruimd en genieten we nog even heerlijk na van ons uitje. Hoe was jullie eerste week van het nieuwe jaar?

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen