De week van Marieke 35-2020 – vakantiedagboek deel 3 -Zuid-Limburg 2020

De eerste twee weken zijn voorbijgevlogen, maar gelukkig hebben we week drie ook nog. Een week waarin we nog volop kunnen genieten van onze vakantie in Zuid-Limburg. En mijn bink nog een extra uitstapje heeft als we weer thuis zijn. Je leest het in deel drie van ons vakantiedagboek.

Maandag

Vandaag ga ik even lekker out of my comfortzone. Ik ga namelijk op bezoek bij Anouk, ook een blogger en ik ken haar via Instagram. Het is wat onwennig, maar wel gezellig. En ik word ook nog eens verwend met mijn lievelingsvlaai. Aangezien Anouk vlakbij een gave streetartmuur woont, rijd ik daar ook nog even langs.

Als ik terugkom op het park, zijn de man en de kinderen ook klaar met zwemmen en gaan we samen met het gezin van mijn vriendin nog naar de Bernardushoeve toe om daar te lunchen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Zij gaan naar huis en wij gaan terug naar Vaals.

We gaan, traditiegetrouw als we in het zuiden zijn, ook nog even op bezoek bij een vervoerder van mijn werk.

Na het eten spelen de kinderen gezellig met de buurmeisjes een potje voet/hand/schopzovermogelijkwegbal en na een bad mogen ze lekker naar bed toe.

Wij spelen gezellig een potje (of meerdere) skipbo, maar wel met thee en een balisto.

Dinsdag

Vanmorgen om negen uur stappen we in de auto richting Margraten. Daar bezoeken we Netherlands American Cemetry. Wat is dat ontzettend indrukwekkkend. Vanaf het moment dat we het terrein oplopen totdat we er weer af gaan, heb ik kippenvel. Het is zo onwerkelijk dat al deze militairen hebben gestreden en zijn gesneuveld voor onze vrijheid! Daarnaast is het mooi om te zien hoe alles netjes wordt onderhouden.

Ben je ooit in de buurt van Margraten, dan is dit wel echt een plek waar je naartoe moet gaan.

Na Margraten gaan we nog even naar Heerlen toe om schoolspullen voor mijn bink te kopen. En op de terugweg naar het huisje trakteren we de kinderen op Burger King. Ook lopen mijn bink en ik van Burger King nog naar de bakkerij om een heerlijke kersenvlaai te halen, gewoon omdat het kan.

Terug in het huisje wordt er lekker wat gechild door de kinderen, gelezen door de man en geplakt door mij.

Woensdag

Omdat het niet al te best weer is, bespreken we de bowlingbaan op het park, zodat we ’s middags lekker een uurtje kunnen gaan bowlen.

Ook besluiten we op het laatste moment om naar Mondo Verde te gaan. Dit is een familiepark met attracties, dieren en tuinen in Landgraaf. Het is er niet druk en helaas zijn er weinig attracties open waar de kinderen in kunnen. Gelukkig maakt de achtbaan een hoop goed. Ook de dieren, zoals leeuwen, tijgers en panters zijn binnen vanwege het weer. Toch jammer, want dat zijn nu juist de dieren waarvoor we gaan.

De tickets zijn inclusief eten en drinken. Maar het assortiment is wel echt heel erg beperkt. Voor een normaal flesje spa blauw moet je namelijk wel gewoon betalen. Niet handig als je kinderen hebt die niet blij worden van ranja. Daarnaast is het personeel in de horecagelegenheden ook niet al te vriendelijk. Al is hier inmiddels wel iets mee gedaan door Mondo Verde zelf.

Op de terugweg komen we gelukkig nog wel de panters buiten tegen. En kan ik ze toch nog vastleggen, wat de teleurstelling iets minder erg maakt. Maar wij gaan niet meer naar Mondo Verde. Het is veel geld voor uiteindelijk vrij weinig.

Als we weer in Vaals zijn, gaan we nog even naar het huisje toe, voordat we mogen gaan bowlingballen, zoals mijn tuttebel het noemt. De kinderen hebben zo ontzettend veel schik, dat wij daar extra van genieten. Mijn bink zei dat hij me zou inmaken, maar helaas voor hem is dat een beetje mislukt.

Om deze dag af te sluiten, bestellen we lekker pizza en pasta in het dorp en laten het bezorgen op het park. Zo houden we met nog maar één volledige dag te gaan toch het vakantiegevoel nog even vast.

Donderdag

Vandaag hebben we geen plannen en in overleg aan de ontbijttafel zijn we er snel over uit dat we geen hele dag weg willen. De man stelt voor om de abdij te bezoeken in Lemiers, een plaatsje verderop. Zo zijn we ook op tijd weer terug op het park en kunnen de kinderen ook nog hun gang gaan.

In de abdij zijn nog actieve monniken. Of zij er ook wonen is me niet helemaal duidelijk, maar er wordt wel door monniken voor de monniken gekookt. Het is een bijzondere gewaarwording om het van zo dichtbij mee te maken. De kinderen zijn er in ieder geval goed van onder de indruk en zoals het hoort, heel erg stil. Wat ook voor het eerst is deze vakantie 😉

Terug bij het huisje willen de kinderen nog knutselen. Gelukkig heb ik de Eigenzinning box bij me. We gaan een familieportret maken met stiften, potloden en verf. Erg leuk om te doen als het wat minder weer is.

Om drie uur gaan de kinderen nog lekker een keertje zwemmen met de man en heb ik nog even voor mezelf. Ik ga verder met plakken in mijn jaarboek. Aangezien ik tijdens het plakken best emotioneel ben, wordt het nogal zoetsappig, maar ik ben wel blij met het resultaat.

’s Avonds gaan we op aanraden van een vriendin heerlijk uiteten bij Eetlokaal Zaartje. Als we weer in Zuid-Limburg zijn willen de kinderen daar zeker naartoe terug.

Ik geniet nog een laatste keer van het bad en een bath bomb.

Vrijdag

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het buurmeisje, maar ook van het park en het mooie Limburg. Met pijn in mijn hart verlaten we Zuid-Limburg, maar uiteraard niet voordat we nog even een vlaai hebben gekocht bij Bakkerij Voncken.

De kinderen vermaken zich prima op de achterbank met een spelletje kwartet en zijn echt superlief.

Na twee uur autorijden zijn we weer thuis. Mag ik weer even coldturkey afkicken van Zuid-Limburg en mogen we teren op deze weken, die van mij nog. veel langer hadden mogen duren. Maar we kijken terug op een mooie vakantie, vol herinneringen, die niemand ons meer afneemt.

Voor mijn bink wordt de vakantie nog een klein beetje verlengd, want aan het eind van de middag brengen we hem naar de voetbal. Hij heeft namelijk Kamp Experience en blijft gezellig op de club eten, slapen en voetballen.

Wij bestellen ’s avonds lekker sushi, om zo echt de vakantie goed af te kunnen sluiten.

Mijn ouders komen langs om vlaai te eten en om wat boodschapjes van de DM op te halen. Dat vind ik dan weer een voordeel van thuiskomen, dan kan ik mijn ouders weer zien.

Zaterdag

Gisteren lag er een goodiepakket van de Trolls te wachten op mijn tuttebel, die ik gewonnen heb bij Meisje Eigenwijsje. In dit goodiepakket zaten onder andere deze leuke vingerpoppetjes.

Ook zaten er nog twee vrijkaarten in voor de film, dus gaan we gezellig even lekker samen naar Trolls toe.

Na de lunch halen we mijn bink op van kamp. Maar niet voordat hij met het eerste op mag lopen. Wat zijn die mannetjes allemaal trots zeg. Zo mooi om te zien.

Omdat ik even helemaal klaar ben met thuis, fiets ik naar het tuincentrum. Mijn vriendin gaat gezellig mee. Hoewel ik misschien een plantje zou kopen, kom ik nu met zeven nieuwe planten thuis, maar ze waren gewoon echt te leuk om niet te kopen. Gelukkig is mijn vriendin met de bakfiets.

Uiteindelijk eten we ook nog met zijn allen bij mijn vriendin. Wat echt hartstikke gezellig is.

Zondag

Vanmorgen gaan we met zijn drietjes naar Monkeytown. Daar slinger ik maar weer eens mijn laptop aan om weer wat met mijn blog te doen, na drie weken radiostilte.

Als de kinderen verstoppertje spelen, maak ik deze mooie foto van mijn bink.

En uiteraard moet Oehlie ook nog op de foto met mijn tuttebel.

’s Middags als we thuis zijn, spelen we nog een spelletje. Maar met twee bekvechtende kids is dat niet echt gezellig te noemen. Ik houd het maar op gezonde spanning voor de eerste schooldag van morgen.

En hiermee is het laatste deel van het vakantiedagboek ook afgesloten. Wat hebben we genoten van deze vakantie, al voelt het voor mij helemaal niet alsof ik drie weken vakantie heb gehad. En ben ik helaas allesbehalve uitgerust. Balen, want dat was natuurlijk wel iets waar ik, na overleg met de huisarts voordat ik op vakantie ging, op had gerekend. Toch mag ook ik weer gewoon aan het werk, thuis. We maken er voorlopig maar gewoon het beste van en ik probeer in ieder geval nog even te teren op alle herinneringen die we hebben gemaakt in de afgelopen weken. Overigens zijn de kinderen wel weer enorm toe aan school en is het voor hun alleen maar fijn dat ze gewoon weer, zoals vanouds, lekker mogen.

Lees hier ook deel 1 en deel 2 van ons vakantiedagboek

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen