De week van Marieke 34-2020 – vakantiedagboek deel 2 -Zuid-Limburg 2020

In deel 1 van ons vakantiedagboek kon je al lezen dat we inmiddels in Zuid-Limburg op vakantie zijn. Hoewel het nog best lastig is om niet iedere keer te vergelijken met Italië, krijgen de man en ik deze week wel steeds meer een vakantiegevoel. In deze blog kun je alles lezen over onze tweede vakantieweek.

Maandag

Vandaag staat Maastricht op de planning. We beginnen bij het Sphinxkwartier en het gebied daar in de buurt, waar we gave foto’s van streetart kunnen schieten. Daarna lunchen we op het Vrijthof, zodat we met goedgevulde magen aan de speurtocht van Maoke kunnen gaan beginnen. Hoewel de man en ik al meerdere keren in Maastricht waren, zien we juist door de speurtocht weer hele andere dingen. De kinderen vermaken zich prima en vinden de speurtocht erg leuk om te doen.

Terug bij het huisje is mijn olijke duo nog niet moe genoeg en gaan ze samen met het buurmeisje nog in de grote speeltuin spelen.

’s Avonds maak ik tortellini met carpaccio en pesto met dank aan Kimberley, die het recept met me deelde.

De kinderen spelen nog even in de speeltuin, eten nog een ijsje en mogen daarna ook nog met een bath bomb van Lush in bad.

Dinsdag

Waar we normaal om de dag iets ondernemen, is dit al de derde achtereenvolgende dag dat we wat gaan doen. Maar zolang het mooi weer is, willen we daar gebruik van maken.

Na overleg met ons olijke duo, gaan we naar het Steinerbos. Hier kunnen ze zich uitleven in de speeltuin, op de skelterbaan en bij de dieren. Ze vinden het er geweldig.

Deze heerlijke dag sluiten we af met pizza en pasta bij Pipavido. En de kids eten nog een ijsje van Peppone.

Woensdag

Vandaag brachten we een bezoek aan Valkenburg. Niet om lekker toeristisch de grotten te bezoeken, maar om eens actief bezig te zijn.

Met de kabelbaan van Agogo Valkenburg gaan we naar boven en meteen door naar de rodelbaan, waar het nu nog niet druk is. We kopen zes muntjes, wat betekent dat we drie keer kunnen rodelen. De kinderen mogen namelijk, heel erg rot ook, nog niet alleen. Hoe harder we gaan, hoe leuker de kinderen het natuurlijk vinden.

Ik had bedacht dat naast het rodelen en de tubingbaan (glijbaan met banden), ook het tokkelen wel leuk zou zijn voor mijn olijke duo. Maar bij nader inzien vond ik dat voor allebei niet zo’n goed idee. Tenslotte is de toren 35 meter hoog en ga je zo’n 100 meter als een malle naar beneden.

Echter dacht mijn bink hier toch heel erg anders over. En omdat ik met mijn grote mond had gezegd, dat ik dat wel even zou doen, had ik weinig keus. Dus gingen we samen.

https://www.instagram.com/p/CEFM00uDLqf/

Mijn bink is absoluut de held van de dag. Zonder enige aarzeling ging hij naar beneden en vond het helemaal niet eng. Ik daarentegen…. ach never mind, ik kwam in ieder geval beneden. En ondanks mijn grote mond, zou ik deze tokkelbaan zo weer doen.

Na al het actieve gaan we lekker een hapje eten bij Il Forno.

Terug in het huisje, deden we allemaal weer even iets voor ons zelf. Er werd geslapen, een spelletje gespeeld en ik plakte alvast wat pagina’s in mijn jaarboek.

We sloten de dag af met een heerlijke barbecue.

Donderdag

Na al die dagen weg blijven we vandaag een dagje bij het huisje. Mijn tuttebel en ik doen nog wel even samen wat boodschapjes in het dorp.

De kinderen vermaken zich met spelletjes spelen en zwemmen in het badje bij het huisje, omdat het zwembad al is volgeboekt. Ook spelen ze nog in de speeltuin met hun vriendinnetje, die hier inmiddels kind aan huis is.

We genieten volop van dit dagje niksen. ’s Avonds krijgen we nog visite van een vriend, die hier in de buurt woont.

En worden we als afsluiter van deze mooie dag ook nog eens getrakteerd op een mooie zonsondergang.

Vrijdag

Vandaag hebben we weer even genoten van het zwembad. En kwam mijn beste vriendin met haar gezin aan op het park. Ze verblijven dit weekend ook op het park.

We gaan gezellig met zijn achten lunchen bij De Zwarte Madonna, waar ik heerlijk friet met zuurvlees eet.

Rond half zes rijden we naar het drielandenpunt, waar we de Wilhelminatoren beklimmen en we genieten van het weidse uitzicht over Nederland, Duitsland en België. Uiteraard gaan we bij het drielandenpunt zelf ook nog op de foto.

We sluiten af met heerlijke pizza en pasta in ons huisje. En worden nog getrakteerd op ware cloudporn.

Zaterdag

Voor vandaag staat de glasblazerij van Vaals op de planning. Wat de glasblazer doet met glas is voor mij echt ware kunst. Zo knap en zo snel als hij iets maakt, zolang duurt het voordat het product uiteindelijk helemaal is afgekoeld in de oven, die op 500 graden staat.

Terwijl de kinderen vanmiddag bij de man van mijn vriendin blijven, gaan de man, mijn vriendin en ik samen naar Heerlen toe. Hier gaan we de streetart route lopen. We kijken onze ogen uit bij alle mooie kunst op de muur. We komen zelfs tijd tekort.

Op het park gaan we nog even langs de letters van Hoog Vaals om daar foto’s te maken.

De man slingert vandaag de barbecue aan en we eten gezellig met zijn allen bij ons huisje.

Als dan iedereen weg is en/of op bed ligt, ga ik nog even heerlijk ontspannen in bad met een bath bomb van Lush natuurlijk.

Zondag

Aangezien de voorspellingen voor vandaag niet al te best zijn, gaan we vandaag de Mergellandroute rijden. Deze route leidt ons langs allerlei plaatsjes zoals Simpelveld, Eys, Epen en Mingersborg.

Dat weer niet te voorspellen is, blijkt maar weer, want op een klein buitje na, precies toen we uitstapten om te lunchen, was het de hele route droog.

Het blijft onvoorstelbaar dat het landschap hier zo doet denken aan het buitenland. Op sommige stukken wanen we ons echt even midden in Italië. En dan die huizen, man man man, ik heb al wat pareltjes uitgekozen hoor, voor als ik later groot ben of zo.

Al met al hebben we dus een heerlijke dag, waarmee we onze tweede vakantieweek alweer, afsluiten. Gelukkig hebben we nog een week te gaan.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen