Het gemak van een verhuisbedrijf*

Bijna is het zover, dan gaan we eindelijk verhuizen. We zitten ondertussen al volop tussen de dozen en overal ligt wel wat. Soms zien we door de bomen het bos niet meer, maar het einde komt in zicht en dan kunnen we eindelijk gaan genieten van ons nieuwe huis. Voor het zover is hebben we ook nog het leed dat verhuizen heet. Gelukkig hebben ze daar iets voor uitgevonden, een verhuisbedrijf.

Verhuizen

Hoewel ik in mijn leven al behoorlijk wat keren ben verhuisd, is het nog steeds niet mijn favoriete bezigheid. Het gesjouw met spullen van hot naar her en tig keer naar het nieuwe adres toe voor een klusje hier en daar. Allemaal voor een goed doel natuurlijk, maar het kost ook enorm veel energie. Uiteraard heeft verhuizen niet alleen maar nadelen, er zijn ook echt wel voordelen. Ik bedoel ons nieuwe huis is toch echt een stuk groter dan het appartement waar we nu in wonen, we hebben zo meteen een tuin en daarnaast gaan we ook nog eens naar een veel fijnere buurt toe.

Inpakken

In huis kun je er niet om me heen dat we gaan verhuizen. Ik noemde ze al even, maar het hele huis staat vol met dozen. Overal waar ik kom in ons appartement zie ik ze staan. Nu ben ik echt niet zo’n opruimerig typje en ben ik ook echt wel wat gewend, maar zelfs ik word nu gek van de troep. Het enige wat wel heel erg fijn is, is dat alles nu eens goed is uitgezocht en opgeruimd. Gelukkig kan ik wel heel goed weggooien, dus er is ook aardig wat in de prullenbak en op het grofvuil beland. Met de ruim 50 dozen die inmiddels al in zijn gepakt ben ik wel enorm blij dat ik ze niet allemaal zelf hoef te tillen.

Verhuisbedrijf

Waar wij normaliter verhuizen met de hulp van familie en vrienden, zag vooral de man dat niet zo zitten. Wat ik heel goed kan begrijpen, want als je binnen dezelfde plaats blijft is het nog wel te doen. Maar nu wij de grote stad gaan verruilen voor een landelijker stadje is dat zelf heen en weer rijden een stuk minder aantrekkelijk. De man kwam ineens met het idee om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Van de ene provincie naar de andere

Aangezien we van Zuid-Holland naar Brabant gaan verhuizen zocht ik op verhuisbedrijf per provincie. Op deze site heb je een duidelijk overzicht van verhuisbedrijven binnen de provincies. Verhuis je naar Leeuwarden dan kun je bijvoorbeeld via verhuisbedrijven Friesland alle verhuisbedrijven vinden in de directe omgeving van Leeuwarden. Ontzettend handig dus. Op deze manier vonden wij ook een verhuisbedrijf in onze nieuwe woonplaats die ook nog eens goed aangeschreven staat.

Voordeel verhuisbedrijf

Wat ik in ons geval echt heel erg fijn vind aan het verhuisbedrijf dat wij inhuren, is dat ze, tegen een kleine meerprijs, alle bedden en kasten op de dag van verhuizen zelf uit elkaar halen. Daarna laden ze alles in en wordt het in het nieuwe huis weer allemaal in elkaar en op zijn plek gezet. Alleen dat al maakt het dat wij veel meer tijd hebben voor andere zaken die op die dag moeten gebeuren, want reken maar dat er voor ons genoeg te doen over blijft.

Je bent vast ook weleens één of meerdere keren verhuisd. Heb je toen ook een verhuisbedrijf ingehuurd of heb je het zelf gedaan? Ik lees het graag hieronder in de reacties, op Facebook of Instagram.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Leandra
  22 juni 2022 / 9:55 pm

  Mijn man is verhuizer. Maar toen ik bij hentrom ging het toch op mijnmanier. Lekker chaotisch, alles door elkaar. Geen overzicht…. hij werd gek, maar ’t is allemaal goed gekomen.
  Zouden we nu samen verhuizen, wordt het natuurlijk professioneler aangrpakt

  • Marieke
   Auteur
   23 juni 2022 / 5:11 am

   Oh dat het op jouw manier moet herken ik wel. Ik wil eigenlijk geen hulp vragen aan vrienden omdat ik het graag op mijn manier wil doen. Alleen in mijn hoofd is het chaos momenteel.
   Wel handig dat je man verhuizer is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen