Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Van baby tot tuttebel – vijf jaar mama van twee – persoonlijk

Veertig weken en twee dagen moest ik wachten om mijn baby vast te mogen houden. Het lijkt nog maar zo kort geleden, maar niks is minder waar. Mijn tuttebel is vandaag gewoon alweer vijf geworden. In deze blog kijk ik terug op de afgelopen vijf jaar. Van baby tot tuttebel.

Baby

Na een best fijne bevalling, voor zover bevallingen fijn kunnen zijn (maar zoveel beter dan de bevalling van mijn binkie) werd er een klein hoopje baby op mijn buik gelegd. Wat iedereen meteen op viel, de hoeveelheid haartjes op haar hoofd, maar nog meer de kleur van haar haartjes, hartstikke blond. Mijn baby was de attractie van het ziekenhuis. Iedere verpleegkundige van de afdeling kwam naar haar kijken, omdat het toch iets unieks schijnt te zijn. Als net kersverse moeder van mijn tweede baby vond ik dat natuurlijk helemaal geweldig. Al moet ik toegeven dat ik wel echt aan die bos met haren heb moeten wennen.

Slapen

De uitspraak slapen als een baby, ging voor mijn baby niet helemaal op, aangezien mijn baby ‘s nachts niet graag sliep. Al snel legde we haar dan ook tussenin, iets wat ik nooit zou doen, maar ik had mijn slaap te hard nodig. En op deze manier sliep ze gelukkig wel.

Mama van twee

Ik vond het pittig, een baby en een dreumes van anderhalf jaar oud. Die vanaf dag één enorm verknocht is aan zijn zusje, maar toch best jaloers was als ik meer met haar bezig was en niet met hem. Het uithalen van gekke dingen, zoals klimmen op de maxi-cosi, was toen meer regel dan uitzondering. Daarnaast vond ik het opnieuw ritme vinden lastig, want ja ging ik mee in de flow van de baby of die van mijn dreumes. Uiteindelijk werd het dat laatste, gewoon omdat dat meer rust gaf. Inmiddels zijn we al een aantal jaren verder en kan ik zeggen dat twee kleuters in huis best een hels karwei kan zijn, maar alles met liefde. Wel zolang ik maar tijd voor mezelf in kan blijven plannen, want daar word ik gewoon echt een veel leukere moeder van.

Vijf jaar later

Inmiddels vijf jaar later is mijn baby uitgegroeid tot een prachtige tuttebel met nog steeds een flinke bos blond haar. Daarnaast is ze lief, maar kan ze ook echt wel heel pittig zijn en daar hebben we dan onze handen wel aan vol. Ook is ze echt heel erg zorgzaam en enorm gek op haar grote broer. Ze kan niet met hem, maar al helemaal niet zonder hem. En is het echt de grootste knuffelkont die ik maar ken, want als het even kan, kruipt ze bij me op schoot om te kroelen of in slaap te vallen, als ze heel moe is.

Lieve tuttebel

Gefeliciteerd met je vijfde verjaardag! We gaan er een mooi feestje van maken voor je. We houden van je!

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.