Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Checkpad – de dagplanner die zorgt voor rust, ritme en regelmaat

Schreef ik vorige week nog een blog dat het thuisonderwijs en thuiswerken zo ontzettend tegenviel en pittig was. Deze week leek het tij een soort van te keren. Het lijkt erop dat we onze draai nu toch gevonden hebben. We zijn vooral wijzer geworden van hoe het de afgelopen drie weken eigenlijk niet moest. Het feit dat we nu de checkpad als dagplanner hebben, speelt hierin ook zeker een rol. Hoe? Lees dan snel verder.

Planning

In deze tijd valt en staat alles bij ons thuis met een goede planning zodat de kinderen dagelijks weten waar ze aan toe zijn. En hoewel ze heus wel weten wat de bedoeling is, bleek dit de afgelopen drie weken toch minder goed te werken met een planning die voor hun niet zichtbaar was. Stom dat ik daar niet eerder bij stil heb gestaan, zeker omdat ik zelf planner ben, maar van achteren kijk je een koe in zijn kont.

Gezinnig

Gezinnig is de webshop waar je terecht kunt voor producten die het gezinsleven makkelijker zouden maken. Zo vind je hier onder andere weekplanners voor kinderen en gezinnen, dagplanners voor kinderen, zoals de checkpad. Maar ook speelgoed en boekjes, zoals het kletsboek, travelbingo en het complimentenspel. Kortom een echte gezinswebshop met voor ieder wat wils.

Checkpad

Ondanks dat ik de planning wel in mijn hoofd had zitten voor wat betreft de structuur van het thuisonderwijs en thuiswerken, vind ik het nu toch een stuk prettiger dat wij nu een extra tool in handen hebben. De checkpad is voor ons de aangewezen dagplanner, die precies aangeeft welke taakjes er gedaan moeten worden op een dag en in welke volgorde dat gebeurt. De taken variëren van opstaan tot buitenspelen en van douchen tot huiswerk maken. Maar ook huishoudelijke taken kunnen worden aangegeven. Zo weten ze bijvoorbeeld of ze wel of geen tafel hoeven te dekken. Of dat ze mee kunnen helpen met de was opvouwen. Deze taken staan vermeld op 54 kleine magneetjes. In het doosje van de checkpad vind je een uitgebreide legenda waar op 50 afbeeldingen staan en vier zijn in te zetten naar eigen initiatief.

Taakjes af

Met de checkpad kunnen ze heel simpel aangeven welke taakjes ze hebben gedaan en wat ze daarna moeten doen. Omdat wij één checkpad hebben, mogen ze hier om de beurt de taakjes wegdraaien, dus de ene dag mag mijn bink dat doen en de andere dag mijn tuttebel. Zo voorkomen we ook nog eens onnodig stress om de checkpad zelf. En stiekem werkt dat dus veel beter dan ik had verwacht.

Gratis printables

Speciaal voor de intelligente lockdown staan er op de website van Gezinnigg ook printables, die juist in deze tijd nog eens goed van pas zouden kunnen komen. Weet je wat nou zo mooi is, ze zijn ook nog eens helemaal gratis, het enige wat je zelf nog hoeft te te doen is uitprinten. Hieronder het overzicht van de printables;

 • Dagplanning: printable met pictogrammen om eenvoudig een dagindeling te maken.
 • Dagboekklets: printable om met je kind in gesprek te gaan en zijn emoties te pijlen. 
 • Thuisklets: printable met 10 activiteiten om de extra thuistijd op een leuke manier in te vullen. 
 • Kletskaarten: printable met 4 ansichtkaarten als alternatief voor een bezoekje of speelafspraak.

Maken jullie tijdens deze intelligente lockdown gebruik van een dag- of weekplanning en verloopt dat dan ook zoals gepland? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Deze blog kwam tot stand middels een samenwerking, dit heeft echter geen invloed op mijn mening over het product. In deze blog wordt tevens gebruik gemaakt van een affiliate link. Meer hierover kun je lezen in de disclaimer.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 11 april 2020 / 5:54 pm

  Op school maken ze ook veel dingen visueel dus ik kan me voorstellen dat dit werkt!!!

  • Marieke
   Auteur
   11 april 2020 / 8:39 pm

   Ja stom he dat ik daar dus niet bij stil heb gestaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.