Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 01-2021 -thuisonderwijs, plakken en Mastbos

De eerste week thuisonderwijs hebben we er weer op zitten. Het was best pittig, want deze week begon ook mijn reïntegratie. Maar er waren ook genoeg lichtpuntjes. Zo heb ik het plakken in mijn invulboeken weer opgepakt en gingen we lekker wandelen in het Mastbos. Je leest het weer allemaal in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

Helaas heeft mijn therapie plaats moeten maken voor thuisonderwijs. Samen met mijn bink start ik de lesdag met het lezen van een boek. Deze tip kreeg van Kirsten van Mamagisch. Door allemaal in een eigen boek te lezen ben je al rustig en is het makkelijker om aan een les te beginnen. Mijn bink begint met een Teams meeting en als hij daarmee klaar is komt zijn zusje ook al vragen of ze mag beginnen. Ze is ontzettend gemotiveerd dus zeg ik uiteraard geen nee. En zo zitten we dus met zijn drietjes aan de eetkamertafel.

Dinsdag

In verband met mijn burn-out heeft de man geregeld dat hij tijdens deze lockdown wel twee ochtenden thuis kan werken, zodat niet al het thuisonderwijs op mijn schouders terecht komt. Zo zitten we nu dus met zijn vieren aan tafel.

Als we met al het huiswerk klaar zijn, gaan we meteen met de man mee naar buiten toe. Zo kunnen de kinderen even uitrazen op de step en kan ik ondertussen mijn hoofd leegmaken. Uiteraard gaan we langs de graffitiplek.

‘s Middags gaat mijn bink nog even videobellen met de meiden uit zijn klas, die ik gekscherend zijn girlsquad noem. De meesten kent hij al vanaf het kdv dus dat is wel heel erg leuk.

Zelf ga ik nog even wat fotograferen voor de homeworktime familie-agenda. Ook zet ik meteen één van mijn planten op de foto die ik in een andere pot heb gedaan en nu is het meer één geheel.

Woensdag

We starten met Teams en rekenen vandaag. Waar mijn tuttebel gisteren geen zin had in rekenen, gaat ze nu echt als een speer. Voordat ze zelf in Teams mag beginnen om half elf, is ze al helemaal klaar met al haar huiswerk.

Uiteraard is het vandaag ook een wasdag. Doordat de kinderen thuis zijn, lukt het me niet om genoeg de tijd voor mijn haar te nemen. Daardoor zit het wat minder vandaag, maar het is helaas niet anders.

Tussen de middag spelen we met zijn drietjes een potje Yathzee. Ideaal rekenspelletje voor als ze geen zin hebben om te rekenen. Zo doen ze het toch, zonder dat het een kwestie van moeten is.

Vanavond staat er lasagne op het menu. Van de grote schaal blijft slechts één portie over.

Donderdag

Vandaag start ik, na een valse start in november, met reïntegreren op mijn werk. Om zo min mogelijk druk te voelen, mag ik bij mijn vriendin op zolder werken. Wat wel echt heel fijn is, want zo kan ik me optimaal concentreren en hoef ik me niet druk te maken om wat de kinderen doen. Ik heb in ieder geval een heel fijn werkplekje met een lief kaartje, een quotekaartje, een bakkie thee en natuurlijk mag de plant niet ontbreken.

Voor tussen de middag maak ik lekker een tosti en heb ik nog een heerlijke paprikatomatensoep voor mezelf.

Vrijdag

Godzijdank de laatste dag van het thuisonderwijs voor deze week. Helaas wel meteen de allerpittigste dag, want beide zijn ze niet echt meer gemotiveerd. Vooral mijn bink heeft er moeite mee, maar uiteindelijk zijn we tegen twaalven helemaal klaar.

Na de lunch beginnen mijn tuttebel en ik samen aan een Disney puzzel, die ik uiteindelijk samen met mijn vriendin, die op visite komt, afmaak, want de kinderen hebben het te druk om te puzzelen.

Zaterdag

Vandaag is een dagje van zo min mogelijk moeten. We gaan pas rond kwart voor tien ontbijten en genieten hier echt van.

Daarna duik ik de keuken in. Ik ga vandaag spareribs uit de slowcooker maken naar een recept van Kitchenmom. Ook maak ik lekker stoofpeertjes en een millionaires shortbread zonder short, want ik heb geen gecondenseerde melk in huis voor de caramel.

Vanmorgen bouwden de kinderen een hut en daar wordt echt al de hele dag superlief mee gespeeld.

De spareribs zijn echt superlekker en omdat het kalfsspareribs (of eigenlijk shortribs) zijn, passen ze echt perfect bij de stoofpeertjes. De gebakken krieltjes daarentegen zijn lekker, maar vormen niet echt een goede combinatie. Volgende keer maar wat anders erbij maken.

Als de kinderen op bed liggen, ga ik naar mijn vriendin toe voor een gezellig avondje plakken. Dit is wel echt weer nodig, want ik loop echt hopeloos achter met een aantal van mijn invulboeken.

Zondag

We gaan lekker naar het Mastbos toe en lopen daar een flinke ronde. De kinderen vermaken zich prima met elkaar, maar ook met het ijs in de plassen die we tegenkomen. Het is een heerlijke wandeling en bij thuiskomst doen we eigenlijk niet heel veel meer.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.