Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Creëer een sfeervolle en warme slaapkamer – lifestyle

De herfst komt eraan. Tijd voor kaarsjes, warmte in huis en gezelligheid. Maar de slaapkamer wordt vaak vergeten. Daar gaan we verandering in brengen, want waarom zou je je slaapkamer niet sfeervol en warm inrichten of aankleden.  

Metamorfose

Het is alweer enige tijd geleden dat onze slaapkamer een kleine metamorfose onderging. Eén van de slaapkamermuren kreeg een kleurtje en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. De kleur op de muur gaat ook niet vervelen. Sterker nog dezelfde kleur zit ook op Giulia’s kamer en ook Luca’s kamer zal een muur in dezelfde kleur krijgen.

Slaapkamer

Onze slaapkamer is niet de mooiste en gezelligste plek in ons huis. Mede doordat er een wasdroger vol in het zicht staat en we daar ook nog eens oud papier op verzamelen, want ja we hebben niet echt een andere plek om het neer te zetten. Tijd om het in de slaapkamer gezellig te maken.

Gezelligheid

Hoe ik het dan toch gezellig maak in onze slaapkamer? Eigenlijk is dat heel erg simpel. Zo zette ik op het hoofdeinde van ons bed al canvasdoeken neer van mijn grote liefdes. Deze bevatten aardig wat kleur, waardoor ze er uit springen bij de mooie grijze kleur op de muur.

Sfeer creëeren

Sfeer creëeren in de slaapkamer kan ook nog anders. Door bijvoorbeeld de dekbedovertrekken niet in saaie kleuren te kopen. Maar in warme kleuren, waardoor het bed de blikvanger in de slaapkamer wordt in plaats van, bij ons dan, die stomme droger. Zelf koos ik voor de kleuren turquoise en roze. Uiteraard omdat dat mijn favoriete kleuren zijn, maar ook omdat het wederom weer heel erg goed staat ook bij de kleur van de muur. De kleuren zorgen voor een warmer gevoel in de slaapkamer. Waar ik nu vaak ook gewoon even zit, om even mijn eigen plekje te hebben. In een sfeervolle slaapkamer doe je dat toch sneller dan in een kille en koude kamer.

Zijn jullie van de warme en sfeervolle dekbedovertrekken of hebben jullie toch liever de saaie kleurtjes op jullie bed liggen? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Dit artikel is mede tot stand gekomen door een samenwerking.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 21 september 2018 / 10:53 am

  Onze slaapkamer is vrij minimalistisch en rustig. Maar ik houd wel van dekbhoezen met bloemetjes en zo.

  • Marieke
   Auteur
   23 september 2018 / 8:34 pm

   Ja die zou ik ook wel willen, maar daar wordt mijn wederhelft dan weer diep ongelukkig van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.