Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

CTG hier, CTG daar – 40 weken en 4 dagen zwanger

Wat ben ik mijn zwangerschap zat zeg. Nooit verwacht dat ik dat ook zou zeggen. Na ruim 38 weken genoten te hebben van een goede zwangerschap, is het vanaf week 39 toch echt voorbij en kan ik geen ctg meer zien.

CTG hier, CTG daar

Ik krijg de ene ctg na de andere. Eerst vanwege een te hoge bloeddruk en verminderd leven van de baby. Achteraf blijkt dit, na twee controles en ctg’s helemaal goed te zijn. Vervolgens begin ik week 40 met vocht verlies. Uiteraard is er hoop dat dit vruchtwater is en dat de baby dan toch geboren gaat worden op de uitgerekende datum. Opnieuw moeten we voor een ctg naar het ziekenhuis. Assistent gynaecoloog kan niet duidelijk aangeven of het vruchtwater is. En vraagt ons wederom terug te komen de dag erna om het nog eens te testen en een echo te maken.

Toch geen vruchtwater

Het blijkt geen vruchtwater te zijn. Wat op zich prettig is natuurlijk. Achteraf blijkt het wel vocht van de vliezen te zijn maar het is vocht wat tussen de vliezen zit. Niks ernstigs. De verloskundige stript me voor de eerste keer en we hopen dat dit helpt. Helaas doet dit niks.

Bloedverlies

Vervolgens verlies ik helder bloed. Wederom moet ik naar het ziekenhuis voor controle en meteen een onderzoek om ingeleid te worden. Ik kan op donderdag al ingeleid worden maar dat gaat me te snel. En de afspraak wordt voor maandag gemaakt. ’s Avonds heb ik slijm en bloedverlies maar vind het niet ernstig genoeg om de vk te bellen.

Weeën

Later op de avond wordt het vocht meer en ik vang het e.e.a. op in de hoop dat het vruchtwater is. We wachten met bellen van de vk omdat we toch al op bed liggen. ’s Nachts als ik naar de wc wil, verlies ik zoveel vocht dat alles nat is. Nu besluiten we om wel de vk te bellen. En zij geeft ons advies om te gaan slapen en de andere dag de weeën en haar collega af te wachten. Weeën komen niet maar haar collega wel. Ook zij vermoed dat het mijn vliezen dit keer waren en stuurt me voor een ctg weer naar het ziekenhuis. Daar aangekomen blijkt het wederom geen vruchtwater te zijn. Teleurgesteld en met een afspraak voor inleiden voor a.s zondag ga ik weer naar huis.

Klaar mee

Ik ben de zwangerschap inmiddels echt helemaal zat. En zit er emotioneel helemaal doorheen. Moet nog even een paar dagen volhouden. En hopen dat de baby alsnog zelf komt. Maar heb er een hard hoofd in helaas.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.