Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Duinrell met de kinderen – over thrillseekers, zwemmen en dino’s – review

Van de zomer werden we door Duinrell uitgenodigd om een bezoek te komen brengen aan Duinrell. Zaterdag was het dan eindelijk zo ver, we gingen met zijn vijven een Duinrell dag doen. Een aantal attracties zijn uitgebreid getest door een stel thrillseekers en mij. Al onze bevindingen over die attracties, het Tikibad en de dino’s kun je lezen in deze blog. 

Duinrell

Lang geleden ben ik weleens in Duinrell geweest toen bezocht ik er vooral de kikkerachtbaan en het Tikibad. In de jaren daarna is het aardig veranderd, zo is het park flink wat attracties rijker, is het Tikibad uitgebreid met nog meer glijbanen en heeft het nu zelfs een heel nieuw buitengedeelte. Ook kun je er nu naartoe voor weekendjes weg en vakanties op het bungalowpark en de camping.

Kinderen en pretparken

Hier zijn ze gek op attractieparken en toen ze hoorde dat we naar Duinrell zouden gaan waren ze door het dolle heen. Omdat de oudste zoon van de man ook graag naar attractieparken gaat en dit ook wel echt iets voor hem zou zijn, namen we hem gezellig mee. Zo gingen we met zijn vijven bepakt en bezakt op pad.

Het attractiepark

Is overzichtelijk en alles staat duidelijk aangegeven op wegwijzers, ook met logo’s, wat handig is, want zo kunnen kinderen die verdwaald zijn altijd een afgesproken punt terug vinden. Met meer dan veertig attracties is er voor ieder wat wils en kunnen kinderen en volwassenen zich helemaal uitleven. Van zweefmolen tot minitrein, van speeltuin tot trampolines, van vliegen tot heel veel keren over de kop en van de Dragonfly tot de kikkerachtbaan.

Achtbanen

De kinderen hadden vooral hun zinnen gezet op de achtbanen, want in twee van de drie konden ze met zijn drieën tegelijk, al moest ik me dan wel opofferen om met mijn tuttebel in een karretje te gaan, omdat zij alleen onder begeleiding in de achtbanen mag. Heel naar ook. Het eerste rondje in de kikkerachtbaan was spannend, maar leuk en voor herhaling vatbaar, maar niet voordat ze ook de Dragonfly hadden uitgeprobeerd. Twee van de drie kwamen er uit met de mededeling dit nooit meer. Dat mijn binkie daarna besloot om in de Falcon te willen, verbaasde me. Deze achtbaan maakt niet alleen een snoekduik van 22 meter, hij gaat ook over de kop door de looping en laat je in de kurkentrekker ook nog eens lekker ondersteboven hangen. Eén klein nadeel voor deze moeder, ik moest mee, want ik ga mijn kind niet alleen in deze achtbaan zetten, zonder dat ik zelf ook weet hoe het daadwerkelijk is.

Thrillseekers

Dat ik echt een stel thrillseekers heb gecreëerd had ik eigenlijk niet verwacht, want de kinderen gilde in ieder geval niet toen de Falcon aan zijn snoekduik begon. Ik des te harder. En als ik aan mijn bink vraag wat hij de gaafste attractie vond, dan krijg ik met grote ogen en een brede glimlach Falcon te horen. Mijn tuttebel is de andere thrillseeker, want hoewel zij ook keihard riep dat ze niet meer in de Dragonfly zou gaan, deed ze compleet het tegenovergestelde.

Overige attracties

Heel eerlijk? Die hebben we alleen maar gezien vanaf een afstandje. De attracties waar de oudste zoon van de man graag in wilde, waren allemaal vanaf 1.40 en daar kon mijn bink dus nog niet in. Alleen vond hij het eigenlijk niet wat en hoewel ik vroeger genoot van alles wat hard ging en ronddraaide, kan ik daar niet meer tegen, dus aan mij had hij ook niks. Maar de lol bij de achtbanen maakten het gemis van de andere attracties alleen maar goed, gelukkig.

Tikibad

Omdat wij een dag hadden gekozen waarop het niet zo heel erg mooi weer was, wat overigens wachttijdtechnisch wel heel goed uit kwam, besloten we tijdens een flinke stortbui te gaan zwemmen in het Tikibad. Met een flink glijbanenparadijs moest dit helemaal goed komen. Maar helaas viel dat toch heel erg tegen. Mijn binkie en tuttebel mochten maar van twee lange glijbanen en de glijbanen in het kinderparadijs vonden ze eigenlijk te saai. Wat ik me voor kan stellen als je buiten als thrillseekers al lekker bezig bent geweest. Maar voor het overbruggen van de flinke bui die viel, was het Tikibad wel even een aangename afwisseling.

Wat vonden we van het park?

De man, ja die was ook mee en fungeerde als tassenoppasser. Hij vond het vooral erg fijn dat hij alle ruimte had om te experimenteren met bepaalde foto apps. Scheelde voor hem vooral in het wachten, omdat hij nergens in kan/mag.

De kinderen, vonden het uiteraard geweldig en dan met name de achtbanen. Al vonden de oudste en mijn binkie het wel jammer dat ze dus niet overal samen in konden.

Ik vond het vooral erg leuk om te zien hoe de kinderen het zo enorm naar hun zin hadden. En dat ze zich echt hebben ontpopt tot thrillseekers.

Pluspunt

Als ik een pluspunt moet noemen van het park, dan zijn dat de lockers. Het is zo ideaal dat je niet de hele tijd ook nog met een zwemtas hoeft te sjouwen. Maar dat je ze gewoon kwijt kan zolang als nodig is. Wel jammer, dat je na het open van de locker meteen je geld kwijt bent.

Minpunt

Waar ik me eigenlijk wel aan heb gestoord, nee ik ben echt niet heilig of een gezondheidsfreak, aan alle snoepkraampjes en winkeltjes waar je langs loopt. Dat zijn er zo ontzettend veel, dat ik me afvraag of dit nou wel echt nodig is. Waarom niet gewoon één of twee van die kraampjes/winkeltjes en biedt daarnaast gezonde alternatieven aan. Zoveel snoep is gewoon ook echt niet meer van deze tijd.

Oktober is Dinomaand

Toen ik van de week op de site keek van Duinrell, zag ik dat het in oktober Dinomaand is. In eerste instantie baalde ik eigenlijk dat we niet nog een weekje hadden gewacht met gaan. Maar toen we aankwamen, zag ik tot mijn grote verbazing, dat de dino’s al overal tussen de attracties stonden. Zo konden we toch alvast even genieten van oktober Dinomaand. Is je kind gek op dino’s dan is dit wel echt een aanrader. Ze lijken namelijk levensecht en sommige zien er echt wel heel erg eng uit. Maar ga dat vooral zelf bekijken.

Zijn jullie weleens in Duinrell geweest? En hebben jullie ook van die thrillseekers zoals ik? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Deze blog kwam tot stand middels een samenwerking. Echter heeft dit geen invloed op mijn mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.