Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Jul & Julia Zomerweken – met kleuters naar Julianatoren – review

Wat doe je op de verjaardag van je dochter en de eerste officiële dag van de zomervakantie als je zelf ook vrij bent? Je neemt je kleuters mee naar de Jul & Julia Zomerweken in Julianatoren. Ik neem je graag mee in de avonturen die mijn kleuters beleefden in dit leuke kinderpretpark.

Julianatoren

Is het kinderpretpark wat is opgericht in 1969 en vernoemd is naar de grote uitkijktoren, die je ziet, als je het park binnenloopt. In de loop van de jaren is het park een stuk groter geworden en zijn er aardig wat attracties bij gekomen, met in dit voorjaar zelfs nog, de Hoge Hoed, de vrije val attractie van Meneer Kaasschaaf en vorig jaar de Cas de Ranger Experience.

Met een dreumes

In 2014 ben ik zelf voor het eerst in Julianatoren geweest, mijn binkie was toen nog maar een dreumes en van mijn tuttebel was ik toen zwanger. Toen vond ik het al een ontzettend leuk pretpark, ondanks dat we toen niet over al in konden, hetzij omdat mijn bink nog te klein was of omdat ik er gewoonweg niet in paste met mijn dikke toeter. Een hele goede reden om het dus nog eens dunnetjes over te doen allemaal.

Zomerweken

Door Julianatoren werden we uitgenodigd, om een bezoek te brengen tijdens de Jul & Julia Zomerweken. De zomerweken zijn er van 8 juli tot en met 1 september. Tijdens deze zomerweken zijn er op vijf zaterdagen de zomeravonden (27 juli, 3, 10, 17 & 24 augustus). Het park is dan tot 20.00 uur ’s avonds geopend en je kunt er dan genieten van extra shows. Iedere zomeravond heeft een ander thema, zo is het thema van zaterdag 27 juli Het Wilde Westen. Ook is er iedere zomeravond live koken met Mevrouw Suikerspin.

Julianatoren met twee kleuters

Omdat mijn twee kleuters zich bij de ingang ontpopten tot twee stuiterballen, bedacht ik dat het handig zou zijn om van te voren met ze af te spreken dat ze om de beurt een attractie uit zouden mogen kiezen. Maar niet nadat we eerst met zijn drietjes, want mijn tuttebel mag nog niet overal alleen in, in de achtbaan waren geweest. Het om en om kiezen bleek een succes te zijn. Zo kozen ze allebei evenveel attracties uit en konden ze toch doen wat ze zelf ook leuk vonden.

De leukste attracties volgens de kleuters

De kleuters hadden toch echt wel zo hun favoriete attracties. Zo vond mijn bink De Hoge Hoed erg leuk. Omdat het er zo rustig was, kon hij daar zelfs twee keer in. Maar de varende piraat was toch wel het allerleukste. Wat ik wel begrijp, want niks is zo leuk als spelen met water op een warme zomerse dag, want dat was het.

Mijn tuttebel daarentegen genoot van Jul’s ballonvaart. Hoe harder het bakje draaide, hoe leuker ze het vond. Terwijl ik mijn maag voelde draaien en misselijk werd, maar ja alles voor de kinderen. De zwevende piraat moest ook nog even worden getest, een keer of drie, want zolang kon en mocht ze blijven zitten. Ze vond het helemaal geweldig en dit was echt, zoals ze dat zelf zei, haar lievelings.

Inwendige mens

Uiteraard moest de inwendige mens ook gevoed worden en dat deden we bij Jul’s Cafetaria. Waar we voor de kinderen twee kidsboxen bestelden en voor ons zelf een hamburgermenu. Wat allemaal prima smaakte.

Cas de Ranger Experience

Met een kleuter in huis die zo nu en dan denkt dat hij Freek Vonk is, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om de Cas de Ranger Experience te gaan doen. Dit ligt achter het park in het bosrijke gedeelte van het park. Hier kun je je even terug trekken en in alle rust genieten van de stilte. Daarnaast kunnen de kinderen vragen beantwoorden en is het ook nog eens reuze leerzaam voor ze.

Jul & Julia Theater

Het park verlaten zonder een show te hebben gezien kan natuurlijk niet, dus bezochten we ook nog het Jul & Julia theater. Jul & Julia gaan samen met Mevrouw Suikerspin een reis om de wereld maken, om, de door de boeven, gestolen spullen terug te halen. Het is een show van ongeveer twintig minuten en echt wel heel erg leuk om te zien. Dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Shows

Naast de show in het theater zijn er ook nog shows van Meneer Kaasschaaf, Mevrouw Suikerspin en Jul op het showpodium. En hebben Dino en Dina tegenwoordig een eigen bouwspel op het pleinpodium. Vanaf eind juli tot eind augustus komt daar ook nog de show van Cas de Ranger bij op de heuvel bij het Experience.

Extra tip

Bij Julianatoren kun je voor de deur parkeren. Is die parkeerplaats vol, dan word je doorgestuurd naar de grote parkeerplaats een stukje verder op, waar je dan wordt opgepikt door een bus. Daarnaast is parkeren bij Julianatoren ook nog eens gratis, wat dus weer een extra meevaller is.

Wat vond ik van het park?

Als mijn kleuters het naar hun zin hebben, dan heb ik dat ook. Maar er zijn wel wat kleine kanttekeningen die ik toch even genoemd wil hebben. Juist omdat het nu niet zo druk was, wat echt wel lekker was, waren er wel wachtrijen, omdat sommige attracties door één en dezelfde persoon werden bediend. Ik begrijp dat, maar het is wel jammer. Daarnaast vond ik, dat de klantvriendelijkheid bij Jul’s Cafetaria beter kon en dat het qua hygiëne ook wel wat anders zou kunnen door bijvoorbeeld handschoenen te dragen als de friet met handen in een bakje gedaan wordt. Maar dat is meer mijn horecaverleden wat dan opspeelt, want een ander zou het misschien niet eens zijn opgevallen.

En nog even een compliment voor de meneer van de zwevende piraat, die door had dat mijn tuttebel zo ongelooflijk veel lol had in deze attractie, dat ze gewoon drie keer achter elkaar mocht (dat er niks te doen was bij deze attractie, had daar vast ook mee te maken, maar hij hoefde het niet te doen)

Al met al hebben wij dus een superleuke dag gehad en kunnen we echt wel zeggen dat dit voor herhaling vatbaar was.

Zijn jullie al weleens in Julianatoren geweest? Ik lees het graag hieronder.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.