8 x leuke uitjes met kinderen tijdens de meivakantie

Het is alweer bijna zover, de meivakantie staat voor de deur. Een groot deel gaat op vakantie, het andere deel gaat dagjes weg in eigen land. Daarom zocht ik 8 leuke uitjes voor je om te doen met de kinderen tijdens de meivakantie.

Julianatoren

Vanaf 19 april tot en met 5 mei zijn in Juliantoren de Superleuke Lenteweken. Je ontmoet er onder andere Cas de Ranger. In zijn show gaat hij samen met jou op avontuur. En kun je van alles leren over planten, dieren en bomen die leven rondom Julianatoren.

Daarnaast opent 20 april de nieuwe attractie, De Hoge Hoed. Deze attractie is echt voor de thrillseekers. Het is namelijk een vrijevaltoren van tien meter hoog, die je al draaiend naar beneden laat vallen.

Theatervoorstelling

In de meivakantie worden er diverse theatervoorstellingen gespeeld, waaronder Pak ‘m, Chitchat en De man die alles weet. Deze voorstellingen worden gespeeld bij Maaspodium in Rotterdam. Maar heb je zelf een schouwburg in de buurt, kijk dan voor de actuele speellijsten op de site.

Baby’s bezoeken in Blijdorp

In Blijdorp zijn de afgelopen maanden aardig wat baby’s geboren. Zo kon je al even de welpjes bezoeken, maar sinds een paar weken kun je ook op kraamvisite bij de giraffen, maki’s en bongo’s. Daarnaast is ook het broedseizoen van de gieren en ezelpinguins begonnen.

Kabouterpad

Geen zin om heel veel geld uit te geven aan een activiteit? Ga eens op zoek naar kabouters in het bos. Met ruim 21 kabouterpaden is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Op de site van Staatsbosbeheer kun je ze allemaal vinden. Het kabouterpad is een leuke route, waarbij de kabouters allerlei sporen hebben achtergelaten. En langs de hele route vind je leuke opdrachten die gedaan moeten worden.

Bioscoop

Bij slecht weer kun je uiteraard een bezoek brengen aan de bioscoop, waar weer superleuke films op je wachten. Zoals bijvoorbeeld Wonderpark, Marnie en Dombo. En gewoon even lekker er tussen uit zonder kinderen? Dat kan natuurlijk ook, ga voor een lekkere comedy zoals Little of de romantische film After.

Avonturenboerderij

Ken je Fien en Teun al? Fien en Teun wonen op de avonturenboerderij in Molenwaard. Op de avonturenboerderij kun je het Hollandse landleven beleven. Zo kan je er koeien melken, op een tractor rijden en bootje varen. Maar ook pony rijden en verdwalen in het doolhof.

Nemo

Nemo is het science museum van Nederland. Kinderen kunnen hier zelf scheikundige proefjes doen of kijken naar een demonstratie van een kettingreactie. Maar er zijn ook diverse tentoonstellingen over bijvoorbeeld het heelal, licht en geluid, water en natuurkrachten.

Balkon van Europa

Ik hoor je denken, wat is dat nu weer? Maar het balkon van Europa vind je op de Maasvlakte. Het is eigenlijk de naam van een snackbar, maar van uit hier heb je zo’n ontzettend mooi uitzicht. Hier komen namelijk de grootste schepen voorbij. De schepen zijn onderweg naar de terminals in Rotterdam of naar hun volgende bestemming in Europa of daarbuiten. Ook ligt op steenworp afstand het strand, waar je ook nog eens heerlijk uit zou kunnen waaien. En wil je meer weten over de Maasvlakte en de terminals, breng dan een bezoekje aan Futureland.

Wat gaan jullie doen tijdens de komende meivakantie? Ik lees het graag hieronder.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen