Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hallo Familie – theatervoorstelling – review

Afgelopen vrijdag mocht ik van Maas theater en dans naar de theatervoorstelling Hallo Familie. Hoe de voorstelling was en wat ik er van vond, lees je in een review.

Het Kunstmin

Samen met mijn vriendin ging ik gezellig een avondje naar het theater op uitnodiging van Maas theater en dans. Dit keer niet in het Maaspodium zoals altijd, maar we hebben een thuiswedstrijd en mogen naar het Kunstmin bij ons in de stad, waar de voorstelling wordt gespeeld in de kleine zaal.

De voorstelling

Hallo Familie is een voorstelling waarin vooral theater en dans centraal staan. De voorstelling is vanaf acht jaar tot honderdacht jaar. In deze voorstelling kijken we mee in het hoofd van een kind. Haar gedachten worden uitgelicht. Zo zie je onder andere hoe ze het ervaart als haar ouders altijd haast hebben. Hoe ze zich inbeeldt hoe haar ouders zich gedragen op een feestje. Maar ook hoe vervelend het is als ouders ruzie hebben. De personages veranderen steeds in andere gedaantes, waarvan sommige wel echt heel erg apart zijn. Maar fantasie is dan ook een groot goed van een kind.

Theatermakers in het kort

Deze voorstelling werd geproduceerd door theatermakers Maas dans en theater. Zij produceerden ook de voorstelling Liefde, waarvoor ze de Gouden Krekel 2017 wonnen. De voorstelling Hallo Familie is genomineerd voor de Zapp theaterprijs 2019.

Wat vonden wij ervan?

Zowel mijn vriendin als ik wisten niet echt wat we konden verwachten. En we hebben dan ook vooral vol verwondering zitten kijken. En ons regelmatig afgevraagd waar we nu precies naar zaten te kijken. Het begon al vrij chaotisch en dat werd eigenlijk alleen maar meer. Er zitten best enge stukken bij, die ik persoonlijk niet geschikt vind voor kinderen van acht en zag dan ook aardig wat kinderen dichter naar hun ouder toe kruipen. Van de reacties om ons heen begreep ik wel dat de rest van het publiek echt genoten heeft van de voorstelling.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar deze voorstelling? De voorstelling speelt nog tot 7 april, waaronder 2 en 3 maart nog in Maaspodium.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.