De Gruffalo – theatervoorstelling vanaf 3+

Afgelopen vrijdag waren we uitgenodigd door Maaspodium om de voorstelling van de Gruffalo bij te wonen. Is het een aanrader voor jong en oud of niet? In deze blog lees je alles over de voorstelling.

Maas theater & dans

Al eerder mochten wij een productie bezoeken in het Maaspodium. Bij Maas Theater & Dans kun je terecht voor jeugdtheatervoorstellingen vanaf 3 jaar. Maar ook voor dans en theatervoorstellingen voor volwassenen. Ik kom er erg graag met de kinderen. Juist omdat de voorstellingen niet zo grootschalig zijn. Ieder theaterseizoen hebben ze weer een goed gevulde agenda met voor ieder wat wils.

Uitnodiging

In de kerstvakantie mochten we een theatervoorstelling bijwonen. Dit keer waren we uitgenodigd voor de Gruffalo. Geen eigen productie van Maas Theater en Dans, maar van Meneer Monster. En aangezien de Gruffalo het favoriete voorleesboek is van Giulia, gingen we er uiteraard naartoe.

Meneer Monster

Het is niet voor het eerst dat wij een theatervoorstelling van Meneer Monster bezochten. We zijn namelijk al weleens naar de productie “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” geweest. Hoewel alle producties van Meneer Monster gebaseerd zijn op jeugdliteratuur, zitten er vaak wel dubbelzinnige stukken in. Zo zijn de voorstellingen leuk voor jong én oud.

De Gruffalo

De voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek, gaat over een stoere muis, die op slinkse wijze weet te voorkomen dat hij wordt opgegeten door de vos, de uil en de slang, die in hetzelfde bos wonen als de muis. Hij verzint een gevaarlijk beest, de Gruffalo en probeert op die manier niet gepakt te worden door de dieren. Maar dan blijkt de Gruffalo toch te bestaan. En ook nu weet de muis precies hoe hij de Gruffalo om de tuin moet leiden.

Wat vonden wij ervan?

De kinderen vonden de voorstelling echt superleuk! Ook al was het soms best een beetje spannend. Vooral de slissende slang en de Gruffalo zelf vonden ze geweldig. Daarnaast vind ik het leuk dat de toneelspelers de kinderen ook bij de voorstelling betrekken en dat ze op die manier soms moeten improviseren. Ook ik vond het erg leuk en ik heb ook echt veel gelachen om de dubbelzinnige opmerkingen die gemaakt werden. Daarnaast is de productie door de eenvoud zo ontzettend mooi, dat het echt absoluut een aanrader is.

Wanneer ben jij voor het laatst in het theater geweest? Ik lees het graag in de comments.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen