6 x mijn favoriete dingen die ik doe – momenten voor mezelf

Na de zelf zorg tag van laatst, bedacht ik me dat ik wel een aantal favorieten tijd voor mezelf momenten heb, die ik besteed met dingen die ik graag doe als de kinderen op bed liggen of naar school zijn. Deze momenten deel ik graag met je.

Verzorging

Vrijdagochtend heb ik een paar uurtjes voor mezelf als de kinderen naar school zijn. Als ik geen afspraken heb staan bij de kapper of nagelstyliste, besteed ik die vaak vooral aan mezelf. Meestal sport ik zodra ik weer thuis ben van de kinderen wegbrengen, daarna ga ik vaak lekker tutten. Maskertje op, uitgebreid haren wassen, zeker nu ik bezig ben met de CG methode opnieuw ontdekken en heerlijk lang ongestoord douchen zonder honderd keer geroepen te worden. Om me daarna op te maken en weer aan te kleden.

Avondje plakken

Eigenlijk doe ik het te weinig, maar het is heerlijk om bezig te zijn met mijn invulboeken, alle herinneringen nog eens herbeleven. Maar vooral creatief bezig zijn, bijkletsen met mijn vriendin. Theetjes en wat lekkers erbij en de avond is zo vol.

Haken

Over het algemeen doe ik dat bijna iedere avond, omdat ik gewoon niet te lang met mijn telefoon in mijn handen wil zitten. Daarnaast kan ik met mijn telefoon niet echt ontspannen en met haken wel. En ik heb dat wel echt nodig, anders blijf ik enorm onrustig in mijn lichaam en hoofd.

Bingewatchen series

Zei iemand bingewatchen? Heerlijk!! Het kan me niet vaak en lang genoeg zijn. Wat ik dan zoal kijk? Pulptelevisie zoals Temptation Island, maar ook series als The Blacklist, Riverdale en Baantjer. Voordeel van series kijken, ik kan het combineren met haken.

Weekend weg

Hoewel ik gek ben op mijn gezin, vind ik het heerlijk om één of twee keer per jaar even de deur dicht te trekken en zonder man en kinderen weg te gaan. Dit doe ik sinds 2018 en ik kan je zeggen dat het me erg goed bevalt. Ik kan het dan ook iedereen aanraden. Want op die manier heb je echt momenten voor jezelf, zonder dat je hoeft te zorgen voor een ander.

Lezen

Begin van het jaar heb ik mezelf uitgedaagd om wat challenges aan te gaan, waarvan er eentje meer lezen was. Iets waarvan ik dacht dat ik dat alleen maar kon op vakantie. Maar inmiddels ben ik al in mijn achtste boek bezig. En het is pas begin maart.

Wat doe jij als je tijd hebt voor jezelf? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 19 april 2020 / 1:14 am

  Ik ga snailmailen. Kan dan heerlijk aan mijn brieven schrijven tot ver na middernacht. Het is nu 02:13 en wilde net afsluiten.

  • Marieke
   Auteur
   19 april 2020 / 6:06 pm

   Ik vind dat snailmailen zo gaaf om te zien altijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen