Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke 09-2020 – Voorjaarsvakantie en dierentuinen

Dag februari, hallo maart. Nog even en we kunnen de zomerkleding te voorschijn toveren, wat van mij best mag trouwens, want het herfstweer ben ik wel een beetje zat nu. Gelukkig maakt het de kinderen niks uit, want regen of zon, zij vermaken zich wel. Ze gingen in de voorjaarsvakantie gewoon naar de bso, al bracht ik ze wel later dan normaal. Al met al hadden we best een lekkere week, het weekoverzicht is dan ook goed gevuld met heel veel foto’s.

Maandag

De voorjaarsvakantie is begonnen en hoewel wij geen vakantie hebben, gaan de kinderen heel veel leuke dingen doen met de bso. Zo gaan ze vandaag naar Blijdorp toe en vermaken ze zich daar uitstekend.

‘s Avonds mag ik naar de schoonheidsspecialiste toe om mijn wenkbrauwen en bovenlip te laten harsen. Even twintig minuten me-time.

Dinsdag

Krijg ik onder werktijd van mijn vriendin echt een geweldige foto binnen van mijn tuttebel en haar dochter. Blijkbaar is lunchen op de bso nogal gevaarlijk, want er moet met een helm op gegeten worden.

De kinderen kozen weer wat gerechten voor het weekmenu en dit keer was er expliciet gevraagd naar blote billetje in het gras, want bij Opa en Oma Vrachtwagen was dat zo lekker. Dus aten we blote billetjes in het gras.

Nadat we de kinderen op bed hebben gelegd, ga ik nog even een halfuurtje flink knallen. Ik merk dat ik goed ga op de krachttraining workouts, ondanks dat ik gesloopt ben, vind ik het wel echt heerlijk om te doen.

Woensdag

Het heeft gesneeuwd en ook al is dat heel normaal voor de tijd van het jaar, word ik er in eerste instantie toch niet heel erg blij van. Gelukkig valt het allemaal reuze mee en blijft het ook niet liggen.

Op de bso hebben ze lekker een techniekdagje en wordt er van alles gemaakt door de kinderen.

Het avondeten werd deze keer bedacht door mijn bink, die graag weer eens witte pasta wilde eten oftewel pasta met boursin.

Na het avondritueel plof ik op de bank met mijn haakwerk, thee en de eerste drie afleveringen van Temptation Island.

Donderdag

Word ik uitgezwaaid door mijn bink, die dit eigenlijk iedere ochtend wel op deze manier doet. Maar vandaag is hij extra blij, want hij mag eindelijk ook in de voetbalkooi spelen. Op naar nog meer voetballen met de grote jongens.

Vrijdag

Niets is zo lekker als de kinderen voorjaarsvakantie hebben en de man ook een dag vrij neemt. Geen wekker die gaat en gewoon rustig aan kunnen doen. Ook al moet mijn auto even naar de garage gebracht worden. Het mag de pret allemaal niet drukken. Alleen al op mijn gemak ontbijten is al heerlijk.

Ook kan ik zo uitgebreid mijn haar doen en kijken of ik de curly girl methode wel werkend krijg. Ondanks dat ik nog niet-cg producten heb gebruikt, bevalt deze manier me prima, al vind ik het wel tijdrovend en heb ik die tijd doordeweeks ‘s ochtends echt niet.

Mijn collegaatje had kaartjes gewonnen voor de Beekse Bergen. Omdat ze zelf niet kon gaan, kreeg ik ze. Dus stappen we in de auto en gaan we een paar uur richting Hilvarenbeek. Waar we alle vier enorm genieten van de autosafari, waarbij we bijna alle dieren zien.

Bij thuiskomst ligt er een pakketje in de bus van Studio Ins & Outs met een nieuw boek, achtergrondjes en een nieuwe pons. Binnenkort weer lekker daten met mijn vriendin zodat we een avondje kunnen plakken.

Aangezien er op vrijdag altijd gezwommen wordt, eten we makkelijk. Vandaag is dat soep met brood. Wat nu helemaal lekker is na een middag struinen door het safaripark.

Zaterdag

Brengen we een bezoek aan de bibliotheek om de boeken terug te brengen en nieuwe te halen. Thuis wordt er meteen in de nieuwe leesboeken gedoken. Hier kan ik echt zo ontzettend van genieten.

‘s Middags wil ik alvast de blog van zondag schrijven en vooruit werken, maar dat mislukt. De kinderen zijn behoorlijk druk en ratelen aan één stuk door, waardoor ik me maar slecht kan concentreren. Ik besluit om dan maar te gaan lezen in de Zomerreeks van Tamara Postma. Raar maar met lezen kan ik me wel afsluiten voor de herrie, het boek is dan ook zo uit.

Tijdens het eten maak ik weer een heerlijke foto van mijn mannen. En in dit geval zegt een foto echt meer dan duizend woorden.

Zondag

De man is al vroeg de deur uit en de kinderen vervelen zich een beetje. Al snel komen ze met Tip Toi aanlopen en gaan naast me samen zitten spelen. Wat echt heerlijk is om te zien en kennis op doen over de wereld is nooit slecht.

Mijn vriendin komt ook nog even langs met haar jongste. Ze neemt te gekke paaseieren voor me mee. Hier wil ik er dus nog wel een paar van hebben. Maar de kinderen hebben geen zin om weg te gaan, dus blijven we lekker thuis. Ze hebben nog gelijk ook.

We spelen een spelletje met zijn drietjes. En daarna verdwijnen ze lekker voor een paar uurtjes naar buiten, zo kunnen zij hun energie even kwijt en kan ik lekker even wat voor mezelf doen.

Zo pak ik onder andere een pakketje in, want ik verkocht de eerste kleding via Vinted. Benieuwd of het ook echt werkt. Maar ik maakte er in ieder geval maar een feestje van.

En dan is de voorjaarsvakantie voor de kinderen weer voorbij, gelukkig wel, want over tot de orde van de dag is weer echt nodig. Al doen we dat dan wel aftellend naar de volgende vakantie.


Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.