Time-out, zonnebrand en geld uitgeven – Mariekes Weekly 30-2019

Afgelopen week kreeg ik een time-out, van mijn eigen lichaam. Smeerde mijn tuttebel zonnebrand in haar ogen en leerde mijn binkie hoe het is om iets te verkopen, zodat je er dan wat voor terug kunt kopen. Wat we nog meer deden lees je in een nieuwe Mariekes Weekly.

Maandag

Maandag word ik wakker en voel me enorm beroerd. Mijn lichaam geeft duidelijk aan dat ik een stapje terug moet doen. Toch sta ik om half zeven paraat om naar mijn werk te gaan. Maar aan wie ben ik nu eigenlijk aan het bewijzen dat ik gewoon door kan gaan? Dus meld ik me ziek en blijf ik de rest van de week thuis, luisterend naar mijn lichaam en misschien ook wel om eindelijk eens een rouwproces in te gaan, wat overduidelijk ook hoognodig is.

Ondanks dat ik me niet lekker voel, moet er wel gekookt worden, aangezien de man deze week pas laat thuis is. Gelukkig heb ik goeie hulpjes, mijn binkie wast de aardappels en mijn tuttebel draait de gehaktballetjes.

Dinsdag

Komt de postbode langs met een leuk pakketje van Stationery & Gift (op de link klikken is voor eigen risico ;)). Hoewel ik genoeg washitapejes heb, kon ik deze toch echt niet weerstaan.

Woensdag

Ziek thuis zijn is niet wat, maar mijn bankrekening wordt er ook nog niet eens blij van. Van Studio Ins en Outs komt er een pakketje binnen voor mijn bullet journal. Ik ben hier echt superblij mee, want nu heb ik alles in huis om mijn vakantiedagboek te gaan maken op vakantie.

Ook ligt er nog een kaart in de bus uit België van één van mijn volgers op Instagram, echt superlief.

Mijn tuttebel komt thuis met hele rode ogen, omdat ze zonnebrand in haar ogen heeft gesmeerd. Iets met eigenwijs en geen geduld…. heeft ze niet van mij hoor. Onder de douche spoelen we het nog eens goed uit, in de hoop dat het snel wegtrekt. Gelukkig lijkt ze er geen last van te hebben als ze slaapt. Dat is toch een zorg minder.

Donderdag

Als mijn tuttebel wakker wordt, kijk ik meteen haar ogen na en godzijdank zijn ze weer gewoon normaal van kleur en kan ze ze ook gewoon openhouden.

Mijn binkie wil heel graag de Lego vrachttrein kopen en is daar al heel hard voor aan het sparen. Maar vandaag verkocht hij speelgoed, zodat hij het laatste geld wat nog nodig is voor de trein, nu bij elkaar heeft. Zo knap van hem. Ik ben benieuwd hoe hij gaat reageren als hij in de winkel al zijn geld gaat uitgeven voor de trein. Alhoewel hij nu al gezegd heeft dat hij zonder geld terugkomt, maar wel met een hele mooie trein.

Vrijdag

Gaan we een nieuwe id kaart laten maken voor mijn tuttebel en gaan we naar Intertoys voor de Legotrein. Er komt een heel blij en trots jongetje thuis.

Na vier dagen binnen te hebben gezeten, ga ik ‘s middags samen met de kinderen afkoelen in de achtertuin van mijn vriendin. En dat is echt superfijn.

Zaterdag

Ga ik met de kinderen naar de kapper toe, zodat ze alvast vakantieproof zijn.

We nemen ook meteen haring mee, waar vooral mijn bink erg blij van wordt.

‘s Middags gaan we op visite bij vrienden, waar mijn tuttebel gewoon op schoot in slaap valt. Lekker gezellig ook.

Zondag

Ga ik verder met mijn nieuwe haakproject, waar ik gisteravond aan ben begonnen. Ik heb door de haakgroep op Facebook de smaak weer te pakken.

Met mijn binkie kijk ik ‘s middags naar een spannende Formule 1 race en zien we Max de race winnen.

Voor het avondeten maak ik een recept van Francesca Kookt. Eigenlijk hoor je het met pappardelle te eten, maar ik maakte het met tagliatelle en het was echt goddelijk, al zeg ik het zelf.

Na een time-out van een week, ga ik er met nieuwe energie weer tegen aan, want voor iemand die haar werk niet zo goed los kan laten, was een week ziek thuis zijn toch best heftig.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen