8 x griezelige en gezonde snacks voor een spooky Halloween

Geen grote optochten en ook geen grote feesten voor Halloween dit jaar. Maar wie zegt dat je het dan niet hoeft te vieren? Gewoon lekker kneuterig met je gezin. Samen eerst de hapjes maken, om ze daarna lekker in een wat donkerdere woonkamer gezellig op te eten met een beetje enge film of een spannend spel. Ik verzamelde alvast 8 griezelige hapjes voor een spooky Halloween.

Pompoen appelflappen

Zoekende op Pinterest kwam ik gave appelflappen tegen in de vorm van een pompoen. Het water loopt me al in de mond als ik alleen de foto al zie.

Pizza mummies

Maak kleine pizza’s met de kinderen. Leg er reepjes kaas op en twee plakjes olijven en klaar is je mummie pizza.

Broodje Afgehakte vingers

Hier zijn ze gek op knakworstjes. Als je van één van de kontjes van de knakworst het bovenste laagje af haalt en wat sneetjes maakt halverwege. Lijkt het net echt op een vinger. Leg ze op een wit zacht broodje, doe er wat ketchup bij en het lijkt net of je afgehakte vingers hebt.

Heksen cupcakes

Maak heksen cupcakes. Dit is wel even wat lastiger om te maken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Is dit toch te ingewikkeld, kun je natuurlijk ook altijd cupcakes met een spin er op maken.

Griezelige fruitspiezen

Koop witte marshmallows, aardbeien, druiven of meloen. Maak hier heerlijke fruitspiezen van door het fruit allemaal op spiezen te rijgen. En maak met eetbare stift spookjes van de marshmallows. Die spookjes kan je uiteraard zo eng maken als je zelf wilt.

Begraafplaats van kaas

Ben je gek op verschillende soorten kaas? Maak dan een begraafplaats van kaas. Het ziet er wat luguber uit, maar het past wel helemaal bij Halloween.

Snackgroenten pompoen

Maak van wortels, komkommer, snackpaprika en wat bleekselderij een monkeyplatter in de vorm van een pompoen. Gebruik twee schaaltjes met dipsaus als ogen en voilà je gezonde snack pompoen is klaar.

Chocolade kerkhofjes

Chocola mag natuurlijk niet ontbreken. Maak daarom heerlijke kerkhofjes van chocolade mousse.

Heb jij na het lezen van deze blog al zin om toch Halloween te vieren dit jaar? Laat me dan hieronder weten welke lekkere snacks jij gaat maken voor de kinderen.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen