Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Brillen en pleisters – als je meisje toch niet zo goed blijkt te zien

Bijna iedere ouder kent de ogentest van het consultatiebureau wel. Die ogentest waar bij de plaatjes uit het jaar kruik komen. Ergens had ik daar geen vertrouwen in, maar nu er over brillen en pleisters is gesproken, moet ik mijn mening toch bijstellen, denk ik.

Ogentest

Luca kreeg de ogentest toen hij net drie was. De zogenaamde “piratenbril” was maar raar en hij had er totaal geen zin in. We mochten nogmaals terug komen. Maar werden niet doorverwezen naar de oogarts. Ook Giulia mocht er aan geloven en deed de ogentest twee keer. Helaas kregen we voor haar wel een doorverwijzing.

Slechte ogen, hoe dan?

Ik begreep er niks van. Als een vliegtuig slechts een stipje is in de lucht wordt het al herkend. Hoe kan het dan, dat ze toch niet goed kan zien? Blijkbaar werken haar ogen toch niet zo perfect samen als dat wij dachten.

Oogarts

Na een bezoek aan de oogarts weten we inmiddels beter. Drie- en vierjarigen hebben vaak een slechter zicht, schijnt bij de leeftijd te horen en heeft blijkbaar te maken met een nog niet volgroeit netvlies. Daarnaast is haar rechteroog wat aan de luie kant, waardoor haar linkeroog keihard moet werken om het over te nemen.

Pleisters

Bij een lui oog denk je meteen aan pleisters plakken. Zorgen dat het luie oog beter wordt en dat er daarna weer volop door beide ogen gekeken kan worden. Giulia mag inderdaad ook een pleister op haar linkeroog plakken. Gelukkig hebben ze tegenwoordig hele leuke, grappige, stoere en girly pleisters. Giulia koos zelf tien verschillende printjes uit, die we hebben besteld bij de apotheek.

Brillen

Naast pleisters plakken mochten we ook nog een bril aanschaffen, jammer genoeg (deze mama vindt het vervelender dan haar dochter). Gelukkig zijn er tegenwoordig hele hippe brillen voor kinderen (als ze niet, net als Giulia, een te smal hoofd hebben) Uiteindelijk kozen we een bril die vooral Giulia erg leuk vindt. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, want ze moet hem toch iedere dag dragen. Overigens vonden haar vriendjes op het kdv haar bril ook enorm interessant, want ze wilden allemaal wel even passen.

Hoe hebben jullie de ogentest bij het consultatiebureau ervaren? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Volg mij ook op Facebook, Instagram of Pinterest.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 28 maart 2018 / 8:07 am

  Emma moest ook een keer terugkomen. We houden het goed in de gaten omdat ik vroeger een lui oog had wat niet herkend werd.

  • Marieke
   Auteur
   30 maart 2018 / 8:21 am

   Oh wel slim dat je het in de gaten houdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.