Eenhoorn traktatie met spekjes – niet gezond, maar wel lekker

Ieder jaar is het weer een uitdaging wat ik de kinderen kan laten trakteren. Op school willen ze eigenlijk dat er altijd gezonde traktaties worden getrakteerd en meestal ga ik daar in mee. Maar dit keer niet. Mijn tuttebel mocht op de laatste schooldag trakteren en dus maakte ik een eenhoorn traktatie die niet gezond, maar wel lekker is.

Beter goed gejat

Op Pinterest staan 1001 traktaties, daar had ik natuurlijk makkelijk iets vandaan kunnen halen. Maar dat deed ik niet. Wel pikte ik het idee van onze taartenmaakster. Zij postte zo’n leuke traktatie op Instagram, dat ik daar echt iets mee moest doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TaartenaandnUyl (@taartenaandnuyl) op

Andere twist

Ok het idee voor de traktatie was dus geboren, al bedacht ik wel dat het een andere twist moest zijn. Iets met eenhoorns, spekjes en de ijsbakjes. Ik legde het voor aan Judith, de taartenmaakster en van haar kon ik ijsbakjes overnemen. Superhandig joh, zo’n taartenmaakster in de buurt. Daarna ging ik op zoek naar prikkers met eenhoorns, maar omdat er ook jongens in de klas zitten, wilde ik niet alleen maar eenhoorns en kwamen daar dus regenbogen bij. Zo zou het toch één geheel zijn. De prikkers vond ik bij Cake, Bake & Love waar ik ook al eens eetbare prints voor cupcakes kocht.

De benodigdheden

Voor deze traktatie haalde ik het volgende in huis

 • ijsbakjes (38 stuks omdat ze per 19 op een rij zaten)
 • gekleurde spekjes (twee zakken, ik heb nu dus nog voor de rest van het jaar spekjes in huis)
 • chocoladerepen (melk en wit, al was die laatste echt een drama en kreeg ik dat niet gesmolten op de een of andere manier, dus heb ik die niet gebruikt uiteindelijk)
 • Dr. Oetker unicorn mix
 • Dr. Oetker regenboog & fantasie mix
 • Eenhoorn & regenboogprikkers (of iedere andere prikker die je wilt gebruiken)
 • Steelpan, spatel, bord en dienblad

Hoe te beginnen?

Ik heb eerst alle ijsbakjes klaargezet en zowel de eenhoorn als de regenboogmix op een bordje gestrooid. Daarna ben ik de witte chocola gaan smelten, zoals ik hier boven al zei, was dit absoluut geen succes. Het smolt gedeeltelijk, om daarna weer keihard en loeiheet te worden. Geen idee wat ik verkeerd deed, misschien gewoon de verkeerde witte reep gekocht. Uiteindelijk heb ik alleen de melkchocolade gebruikt en achteraf gezien, was dit ook meer dan genoeg voor alle bakjes.

De bakjes maken

Zodra de chocola is gesmolten kun je de bakjes één voor één in de chocola dopen. Ik deed ze daarna meteen in de eenhoorn- en regenboogmix, maar voor een beter resultaat kun je daar denk ik beter heel even mee wachten tot de chocola iets harder is geworden, zodat er meer mix aan de rand blijft kleven in plaats van chocola op het bord.

Spekjes toevoegen

Omdat de spekjes niet allemaal even groot waren, heb ik ze er een beetje op uitgezocht wat ik bij elkaar zou doen. In ieder geval heb ik aan iedere eenhoorn- en regenboogprikker twee spekjes gedaan en die in de ijsbeker gezet. Van Judith weet ik, dat zij de marshmallows in haar traktatie vast heeft gemaakt met witte chocola, waardoor ze er drie kwijt kon in het ijsbakje.

Het resultaat

In eerste instantie twijfelde ik of ik de traktatie wel met jullie moest delen. Zelf vond ik dat het nog een stuk beter kon, of misschien zelfs wel op een andere manier. Maar de reacties op Instagram zeiden iets anders, dus stiekem ben ik dan toch wel trots op het resultaat. En belangrijker nog, mijn tuttebel vond de traktatie geweldig en daar doe ik het dan uiteindelijk ook voor.

Ga je deze traktatie ook maken? Deel dan het resultaat op Instagram of Facebook en tag me.

Volg:
Delen:

4 Reacties

  • Marieke
   Auteur
   7 augustus 2019 / 6:52 am

   Haha het is allesbehalve gezond 😉

 1. Judith
  26 juli 2019 / 6:45 am

  Haha nou, ik had mijn traktatie ook van pinterest gejat hoor.
  Witte chocolade heeft een vrij lage smelttemperatuur. Waarschijnlijk heb je ‘m te warm laten worden en als je dan blijft verhitten, wordt.ie steeds dikker en stroperiger en kan ie zelfs aanbranden
  Maar het blijft een vrolijke traktatie!! ❤

  • Marieke
   Auteur
   26 juli 2019 / 6:49 am

   Ah kijk een antwoord waar ik iets mee kan. Ik vrees inderdaad dat ik het te warm heb laten worden dan. Gelukkig had ik ook gewone melkchocola in huis! En dank je wel ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen