Bucatini pollo pesto – Lekker Italiaans eten hoeft niet ingewikkeld te zijn

In eerdere weekoverzichten en op Instagram kwam het al voorbij, bucatini pollo pesto. Aangezien ik op Instagram best wel wat reacties kreeg voor het recept, is het nu wel eens tijd om het recept met jullie te delen. 

Woknoedels

Een paar weken geleden zou ik woknoedels met kip en heel veel groenten maken, maar toen ik er achter kwam dat het vooral aan de heel veel groenten ontbrak, bedacht ik dat ik iets anders moest maken met datgene wat ik op dat moment wel in huis had.

Bucatini

Lijkt op spaghetti, maar dan een stuk dikker en de binnenkant van de pasta is hol. Ik ontdekte deze pasta tijdens onze vakantie aan het Gardameer. En omdat ik het nog niet eerder had gezien besloot ik om een pak mee te nemen. Gewoon om thuis eens uit te proberen. Niet wetende dat er een heel lekker recept zou ontstaan.

Lekker makkelijk

Het recept is, zoals de titel van het artikel al zegt, helemaal niet ingewikkeld. En iedereen zou het kunnen maken, tenzij je nooit verder komt dan het bakken van ei, dan wordt het misschien wat lastig. Maar echt een kind kan de was doen.

Benodigdheden voor 4 personen

  • kipfilet 300/350 gram
  • 1 (punt)paprika
  • 2 uien
  • 2 tomaten (ik gebruik zelf het liefste vlees- of romatomaten)
  • pesto genovese
  • 250 gram bucatini
  • 200 gram crème frêche
  • peper, zout, Italiaanse kruiden en oregano

Beginnen met koken

Snijd de kip, ui en paprika in stukjes. Fruit de ui in wat olijfolie. Doe er daarna de stukjes kip bij, kruid deze naar eigen smaak met peper, zout, oregano en Italiaanse kruiden. Zet een pan met water op voor de bucatini. En kook de bucatini volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Zodra de kip bruin is, doe je er vier eetlepels pesto genovese bij. Nu kun je er verse pesto bij doen, maar ik ben lui en dus vind ik een potje makkelijker en deze pesto van Costa Ligure is ook nog eens superlekker. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de kip. Zodra de pasta al dente is, doe je deze ook bij de kip. Doe er nu ook de crème frėche bij. Laat nog twee minuutjes pruttelen en klaar is de bucatini pollo pesto.

Liever vegetarisch

Dat kan natuurlijk ook, de kip kun je vervangen voor extra groenten, zoals champignons of courgette. Wil je ook de pesto niet zelf maken, dan is er van de Costa Ligure pesto ook een vegetarische variant.

Buon appetito!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.