Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Sinterklaas zonder baard – Boekenkast van mijn kinderen #2

Voor wie het nog niet door had, Sinterklaas is alweer onderweg naar Nederland toe, voor zijn jaarlijkse bezoek aan ons land. Het Sinterklaasjournaal is inmiddels ook helemaal aan en mijn kinderen zijn sinds zondag helemaal weer in de ban van de goedheiligman. Ben je nog op zoek naar een boek met spanning, humor en dat ook nog over Sinterklaas gaat? In het tweede deel van de boekenkast van mijn kinderen, kun je nu de recensie lezen over Sinterklaas zonder baard. 

Kluitman

Wie kent deze uitgever nu niet? Volgens mij is het zo’n beetje de bekendste uitgever die we in Nederland hebben en is bijna iedereen wel groot geworden met boeken van Kluitman. Zij geven onder andere boeken uit van Monica Maas (Bobbi-boekjes), de Kameleon, mijn jeugdfavoriet Floortje Bellefleur en Koen Kampioen. Aan het rijtje hierboven kunnen we nu ook Sinterklaas zonder baard toevoegen.

Sinterklaas zonder baard

In Sinterklaas zonder baard krijgt de goedheiligman een briefje van Tom met daarop wel een hele speciale wens. Een wens die de Sint graag uitvoert, namelijk zijn baard eraf halen. Maar waarom? Hij is de baard meer dan zat en de kinderen zijn er bang voor. De Pieten weten niet wat ze zien en proberen hem op allerlei manieren te vertellen dat dit echt niet kan en dat hij nu niet meer dezelfde is. Als hij zich dan ook nog ontdoet van mijter, mantel en staf is de chaos helemaal compleet. Maar Sinterklaas is eigenwijs en luistert niet met als gevolg dat niemand in Nederland hem herkent en het feest voor het eerst sinds jaren anders wordt dan anders. Gaat het de Pieten nog lukken om op tijd in te grijpen, zodat het feest gered kan worden?

Wat vonden wij van het boek?

Alles wat met Sinterklaas te maken heeft is natuurlijk spannend! Maar bij dit boek kropen ze nog net niet in me en hingen ze tijdens het voorlezen echt aan mijn lippen. Hoewel ze het soms best spannend vonden, want geen Sinterklaasfeest kan natuurlijk niet, moesten ze ook wel lachen om hoe Sinterklaas er zonder baard uit zag. En vonden ze het allebei een erg leuk boek, inmiddels heb ik het dan ook al meerdere malen mogen voorlezen aan ze. Waar je overigens wel even de tijd voor moet nemen, want je bent al gauw een halfuur aan het lezen. Wat dan weer een goede tijdsbesteding is met deze natte dagen.

Lezen jullie voor uit Sinterklaasboeken? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.