Alle ballen in de lucht houden tag – over huishouden, kinderen en me-time

Het is wel weer eens tijd voor een persoonlijke blog. Dit keer eentje, waar bijna iedere moeder wel last van heeft. Want hoe houd je als moeder alle ballen eigenlijk in de lucht? Linda van Mamaliefde bedacht de alle ballen in de lucht houden tag. Ook zo benieuwd hoe het huishouden er bij ons aan toe gaat en of ik weleens me-time heb? Je leest het allemaal in deze blog.

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc.?

Eigenlijk is het huishouden best goed geregeld bij ons. De man geeft regelmatig stofdoek en stofzuiger een rondleiding. En zorgt er voor dat we door de ramen kunnen blijven kijken. Terwijl ik me ontferm over de was, de badkamer/wc en alle andere klusjes die gedaan moeten worden.

Ook de verdeling rondom de kinderen is wel goed verdeeld. Omdat ik een dag minder werk, ben ik wat vaker met ze, maar dat is in mijn ogen niet meer dan logisch. Daarnaast is het sporten goed verdeeld. De ene week ga ik met mijn bink naar de trainingen en de zwemlessen en de andere week gaat de man.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

De man en ik werken in dezelfde sector, dus het onderwerp transport wordt regelmatig besproken. Doordat ik vier dagen werk en op regelmatige basis duty diensten draai, lopen werk en privé ook door elkaar. Wat op zich geen probleem zou moeten zijn. Ik word gelukkig van mijn werk en dan is het, vind ik, minder erg om daar privé ook nog mee bezig te zijn.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Allemaal als het kan. Nee hoor, soms schiet stoffen of stofzuigen er weleens bij in. Maar over het algemeen laat ik het huishouden niet zo snel vallen. Scheelt dat we ook niet zo groot en gelijkvloers wonen. Dan is het toch wat makkelijker bij te houden denk ik.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Ik plan wel regelmatig me-time in, maar dat is vaak maar een paar uurtjes. De laatste keer dat ik echt langer weg was, was denk ik in juli. Toen ik met mijn vriendinnetje een weekend naar Landgraaf was.

Heb je weleens een date night en wat doen jullie dan?

We hebben ze wel, maar minder dan we zouden willen in verband met oppas regelen. Maar als we een datenight hebben gaan we uiteten of naar de film. Soms slapen ze bij mijn zusje of vrienden en dan blijven we ook weleens gewoon thuis om samen sushi te eten en een film te kijken.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Dates met mijn vriendinnen moet ik echt inplannen, anders komt het er niet van. Al ga ik met mijn beste vriendin nog weleens onverwacht shoppen of een avondje plakken.

Heb je veel contact met je familie?

Gelukkig hebben we via Whatsapp wel veel contact, maar elkaar zien doen we eigenlijk te weinig. Maar dat komt gewoon echt door drukte bij ons allemaal en moet ook echt van te voren ingepland worden.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten eruit?

Als mijn hoofd overloopt, ik niet meer weet waar ik met mijn creativiteit heen moet en onrustig ben. Op dat moment heb ik echt wel veel meer uren op een dag nodig. Mijn prioriteiten liggen voornamelijk bij mijn gezin en het huishouden, daarnaast mijn werk, sporten, mijn blog en dan pas echt me-time. Niet altijd de beste verdeling, maar meestal wel de meest noodzakelijke om alle ballen hoog te kunnen houden.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Soms wilde ik dat ik dat kon, maar ik ben wat dat betreft net een open boek. Je kunt aan mij alles aflezen, dus me beter voor doen heeft echt totaal geen zin.

Welke tips heb je voor andere moeders?

Plan echt me-time voor jezelf in. Naast dat je moeder en (vaak) vrouw van bent, ben je bovenal vooral ook nog jezelf. Een persoon waar je juist extra veel zorg en aandacht aan zou moeten besteden. En wil je je vriendinnen ook een plezier doen? Plan dan een date met zijn allen in, dan zijn jullie er allemaal meteen tussenuit.

Wat vraag jij je wel eens af hoe andere moeders dat aanpakken?

Ik vraag me vooral af hoe andere moeders soms drukke werkweken combineren met het hele reilen en zeilen thuis. Dus ik lees graag hieronder hoe jullie de ballen hoog houden.

foto: pixabay

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen