Ik wil een paard en de koning en de kok – Boekenkast van mijn kinderen #1

De afgelopen weken kon je al meerdere keren recensies lezen over leuke kinderboeken die ik via Gottmer heb binnen gekregen. Omdat ik regelmatig boeken binnen krijg van deze uitgever, heb ik besloten om de boekenkast van mijn binkie en tuttebel vaker uit te lichten. Zo kunnen jullie vanaf nu dus regelmatig updates lezen over de favoriete kinderboeken van mijn kinderen. En voor jullie, doe er je voordeel mee, want Sinterklaas laat niet meer zo lang zich wachten.

Recensies

Zoals gezegd kon je eerder al recensies lezen op mijn blog over leuke kinderboeken. Hieronder zal ik nog een keer de linkjes delen van die boeken. Mocht je die gemist hebben, kun je ze nog eens rustig nalezen.

De Koning en de Kok

In De koning en de kok, gaat de koning op zoek naar een nieuwe kok. Maar geen enkele kok voldoet eigenlijk aan zijn eisen, bij de één is alles te koud en bij de ander weer alles te heet. De koning stuurt iedere kok na het proeven meteen weer weg. Tot de bange kok Markoen alleen over blijft. Doordat Markoen alles eng vindt, wordt de koning uitgedaagd om alles zelf te doen zonder dat hij dat daadwerkelijk door heeft. Zo gaat hij zelf zijn vis vangen en zijn aardappels rooien. En uiteindelijk kookt hij alles zelf en bedankt Markoen voor het lekkere eten. Het verhaal wordt in rijm en met humor verteld.

Ik wil een paard

Iedereen kent het gezegde wel, van ruilen komt huilen. Maar soms komt er van ruilen helemaal geen huilen. En wordt door ruilen iets mogelijk wat je eerder niet voor mogelijk had gehouden. In ik wil een paard heeft Bobbie, maar één wens voor haar verjaardag, ze wil namelijk een paard. Maar als ze op de dag van haar verjaardag een fiets krijgt in plaats van een paard bedenkt ze een plannetje. Door haar fiets te ruilen krijgt ze dan uiteindelijk een paard, of toch niet?

Wat vinden wij van de boeken?

De Koning en de Kok

Het is echt wel een heel grappig verhaal en doordat het in rijmvorm is, leest het ook wel lekker weg. De illustraties zijn ook echt wel heel herkenbaar voor de kinderen en dat maakt het boek nog wat leuker.

Ik wil een paard

In het boek wordt goed duidelijk gemaakt aan kinderen dat je niet altijd alles zomaar kunt krijgen wat je graag wilt hebben. Iets wat ik graag aan mijn kinderen meegeef. Als je iets wilt hebben of bereiken zul je er iets voor moeten doen. In dit geval ruilen en ik denk dat het de kinderen een goed inzicht geeft van hoe ruilen dan werkt. De kinderen vinden het ook echt een heel leuk boek. Vooral het ruilen vond mijn bink heel erg interessant.

Deze blog bevat affiliate links, meer informatie vind je in de disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen