Waarom het leven makkelijker is zonder man in huis?

Soms word je door een blog van iemand anders getriggerd, om ook achter de laptop te kruipen en een reactie te geven. Marco van Marco’s Wondere Wereld zorgde daar bij mij voor met zijn blog over waarom het leven zonder vrouw in huis makkelijker is. Nou Marco bij deze wat redenen waarom het zonder mannen makkelijker in huis is.

Marco’s Wondere Wereld

Marco is alleenstaand en papa van drie. Met zijn gevoel voor humor en leuke blogs, vaak met een knipoog geschreven, is het de allerleukste papablogger die ik ken. Al zijn dat er niet zo heel veel dus dan ben je al snel de allerleukste natuurlijk. Desalniettemin absoluut de moeite waard om te volgen.

Waarom het leven zonder vrouw in huis makkelijker is?

Daar ging Marco’s blog over. Zo zouden wij vrouwen de vaatwasser niet in kunnen ruimen, want we speelden vroeger te weinig met Lego. Tanken we nooit de auto af. En duurt het een eeuwigheid voor we ons eens hebben opgetut voor een feestje. Koude voeten? Die planten we graag tegen de warme benen van de man aan, om over de koude billen nog maar niet te spreken. Zo zouden we ook nog eens een speciale vakantie-outfit nodig hebben vlak voor we op vakantie gaan en doen we uren over de boodschappen.

Wake up call

Nou Marco voor jouw informatie, van dat alles hier boven is er in mijn geval slechts één ding waar. En dat zijn de koude voeten tegen de benen van de man aan leggen. Niet omdat ik nou persé warme voeten wil, maar gewoon omdat ik het leuk vind om hem daar zo nu en dan mee te pesten.

Redenen waarom het leven zonder man makkelijker is

Weet je trouwens ook dat er een legio redenen zijn, waarom wij, vrouwen, het makkelijker hebben zonder jullie, mannen, in huis?

Mannen kunnen, zodra ze samen zijn met vrouwen, ineens niet meer zelf nadenken. Maar het zou zo fijn zijn als ze eens zelf nadenken over wat er op tafel moet komen of wat voor boodschappen er gehaald moeten worden. Of de afspraken die gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld de garage, zonder dat wij jullie daar aan moeten helpen herinneren.

Zolang een man de vrouw nog niet volledig heeft veroverd, doet hij zijn uiterste best voor haar, bloemetje hier, etentje daar. Maar zodra er een gezamenlijke deur is waar ze door heen moeten, lijken ze dit romantische aspect ineens te zijn vergeten. Wordt er geen moeite meer gedaan door ons te verrassen. En vinden het dan maar raar dat wij geen zin hebben in seks. Geloof me, zo nu en dan een bloemetje meenemen, wil echt weleens werken.

Jullie zijn zo ongezellig in bed. Jullie gaan liggen, draaien je om en in drie tellen liggen jullie te snurken. En dat snurken hè, vreselijk! Ik bedoel menig man is toch op regelmatige basis wel bezig om het tropisch regenwoud te kappen zodra ze slapen. En dan tegen ons gaan zeggen dat we niet zo moeten klagen over slaaptekort.

Klussen is ook zo’n dingetje. Zeggen dat jullie dingen anders willen in huis of in de tuin, maar ondertussen duurt het dan een eeuwigheid voordat er eens iets gebeurt, als er überhaupt al iets gebeurt. Of ergens aan beginnen en het niet afmaken, dat is er ook zo eentje. RTL 4 zag niet voor niets een gat in de markt met het programma “Help mijn man is klusser”.

En dan dat pochen over ruimtelijk inzicht, want wij vrouwen hebben dat zogezegd niet, zo zouden wij inderdaad de vaatwasser niet in kunnen ruimen, maar ook de auto zouden we niet kunnen inpakken. Jullie mannen denken het echt hè? In mijn omgeving ken ik een aantal vrouwen, waaronder ik zelf, die toch echt beter zijn in beide en waarbij de man toch echt het nakijken heeft.

Jullie zijn bang om eerlijk tegen een vrouw te zeggen of iets wel of niet goed staat. Want als je zegt dat ze in die ene rok een dikke kont heeft, dan is ze de rest van de avond chagrijnig. Deels waar, maar geloof me, we krijgen liever te horen dat iets echt niet mooi is of dik maakt, dan dat we voor gek zouden lopen. Tenslotte duurt eerlijkheid gewoon het langst.

En Marco wat is daarop je antwoord?

disclaimer; voor wie het niet doorheeft, dit artikel is natuurlijk met een behoorlijke knipoog geschreven. Al zijn sommige alinea’s echt wel oprecht gemeend.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Lianne
  7 november 2019 / 11:05 am

  Oh geweldig! Heerlijke reactie! Al moet ik wel bekennen dat ik wel schuldig was aan zowat alle punten die Marco benoemde haha!
  Maar die van jou kloppen ook allemaal!

  • Marieke
   Auteur
   7 november 2019 / 11:38 am

   Haha wel goed van je dat je het eerlijk toegeeft 😉

 2. Patty
  6 november 2019 / 8:14 pm

  Oh wat een heerlijke reactie

  • Marieke
   Auteur
   6 november 2019 / 8:30 pm

   Haha dank je wel <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen