Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ziekenhuis en goed nieuws – weekendoverzicht #40

Het was een raar weekend, met een lang bezoek aan het ziekenhuis en onwijs goed nieuws voor mij. 

Vrijdag 27-10

We beginnen de vrijdag zoals iedere vrijdag. Alleen krijgt deze vrijdag al snel een hele andere wending, door een klein stom ongelukje. Waardoor we wel met zijn vieren mijn bink weg kunnen brengen naar school.

Daarna brengen we een bezoek aan de huisarts, waar we later terug moeten komen. Als we naar buiten lopen zie ik deze mooie regenboog. Een klein gelukje op deze pechochtend.

Als we later weer terug bij de huisarts zijn, speelt mijn tuttebel lief met vier op een rij.

We mogen ons melden op de SEH van het ziekenhuis, waar mijn tuttebel het echt heel goed doet, ondanks dat we twee uur moeten wachten voordat er iets gebeurt.

Na twee uur mogen we naar de kinderafdeling, om te wachten op een plekje op de OK, waar mijn tuttebel gehecht zal worden (ik ga om haar privacy niet in op verdere details). Het lange wachten is begonnen. Geen eten en drinken voor haar en wij doen solidair met haar mee. In de hoop dat het niet zolang duurt. Ze vermaakt zich gelukkig goed met de poppen en de puzzels van de speelkamer.

Mijn bink is ondertussen opgehaald door mijn lieve vriendin en mag daar blijven zolang als nodig is. Wat maar goed is ook, want mijn tuttebel wordt uiteindelijk pas om zeven uur naar de OK gebracht. Ik mag er bij blijven tot ze slaapt. Even een bedankje voor het team anesthesisten van dit ziekenhuis, wat zo lief voor haar was en haar meehielp met haar dromen over eenhoorns met glitters en regenbogen.

Als ze terugkomt heeft de verpleegkundige eenhoorns op haar kamertje gehangen. Zo lief! Ook een complimentje naar deze verpleegkundige, die echt superlief was voor mijn tuttebel.

Na een uurtje is ze weer redelijk zichzelf. En eet ze lekker een danoontje bij de man op schoot. En mogen we kort daarna  gelukkig naar huis toe.

Zaterdag 28-10

Na een redelijke nacht met onrustige momenten, worden we pas om tien over half negen wakker. We zeggen al onze verplichtingen af voor vandaag. Halen mijn bink op bij mijn vriendin en haar gezin. En eten nog even mee.

Als we thuis komen, ligt er een brief van mijn werk in de brievenbus en ik krijg er een beetje de zenuwen van. Als ik de brief openmaak, moet ik hem eerst twee keer lezen voordat er doordringt wat er staat. Ik heb vanaf 1 november een vaste aanstelling. Zo blij dat ik een poosje terug die moeilijke beslissing nam. Oh en herinneren jullie je dat dansje van mijn tuttebel nog in de vakantie? Zo stond ik dus ook in de keuken en nee daar zijn geen filmpjes van 😉

Mijn bink heeft het heerlijk gehad bij zijn vriendinnetje, maar vind het ook fijn om weer thuis te zijn.

Verder doen we vandaag heerlijk rustig aan met zijn viertjes. Onder andere met thee en kruidnootjes in pyjama en roze sokken 🙂

Zondag 29-10

We zijn veel te vroeg wakker door de wind en een prullenbak die over de galerij heen waait. Mijn bink heeft dat ook gehoord. En kruipt tussen ons in. Mijn tuttebel slaapt tot half zeven nieuwe tijd, dus dat is echt heerlijk. Was de narcose afgelopen vrijdag in het ziekenhuis toch nog ergens goed voor 😉

Rond een uur of negen ontbijten we met zijn viertjes.

En als de man en ik aan het opruimen zijn, zit mijn olijke duo heerlijk een boekje te lezen.

‘s Middags komen er vrienden op visite, die we al veel te lang niet hebben gezien. Ik heb kokosbollen gemaakt, die echt heerlijk smaken, ook al zien ze er niet uit.

De rest van de middag is supergezellig en maak ik helaas geen foto’s meer. We sluiten dit weekend in ieder geval beter af dan hoe we hem begonnen.

Op naar een nieuwe werkweek met een heel leuk weekend in het verschiet.

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 8 november 2017 / 6:49 pm

  Ach gos, wat een klein moppie is het dan nog he in zo’n ziekenhuisbed, wel lief van de verpleegster voor al die unicorns.

  • Marieke
   8 november 2017 / 9:03 pm

   Ja ze was ook echt zo zielig.
   Nou zeker. Daar kan ik ook verder niks van zeggen.

  • Marieke
   1 november 2017 / 9:40 pm

   Ja gelukkig wel. Het is nu echt aan het genezen dus heeft ze pijn, zegt ze. Al denk ik meer dat het jeuk is 😉

 2. 30 oktober 2017 / 7:24 am

  Wat een pech voor Giulia! Maar wat knap dat ze het zolang vol heeft gehouden. En natuurlijk gefeliciteerd met je vaste aanstelling, superfijn!

  • Marieke
   1 november 2017 / 9:34 pm

   Nou echt he, ze was zo sneu. Althans dat vonden wij. Zij had verder nergens last van.
   Dank je wel! Ja ik ben zo ontzettend blij <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.