Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

We gaan kamperen met de kinderen en we nemen mee… 

Het duurt nog wel even voordat we weer gaan kamperen met de kinderen. Toch ben ik al bezig met een lijstje met spulletjes voor de kinderen zodat ze lekker kunnen spelen zowel buiten als binnen. 

Een aantal dingen zijn echt een must om mee te nemen dit jaar

 • De fietsen van de kinderen. We weten onze campingplek al en met twee zindelijke kinderen, is de fiets toch wel erg makkelijk. Zo kunnen ze zelf snel naar het toiletgebouw toe, terwijl één van ons er achter aan hobbelt.  Uiteraard niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er fietsen mee kunnen, maar wij hebben het geluk dat we ze kwijt kunnen op de fietsendrager van de vouwwagen.
 • SOS-bandjes van Goed Gemerkt zijn ook niet geheel onbelangrijk. Zeker niet na ons avontuur in de Efteling vorig jaar toen we mijn tuttebel kwijtraakte en ze toevallig die keer even geen bandje om had en we haar nergens meer konden vinden. De bandjes van Goed Gemerkt zijn erg stevig en je kan er op laten zetten wat je zelf wilt. Het ontwerpen gaat vrij eenvoudig in een aantal klikken op de website. En je kan er ook nog een Goed Gemerkje op laten zetten. De kinderen kozen voor een fuchsia roze en een blauwe armband. Daarnaast koos mijn tuttebel voor een uiltje en mijn binkie voor een vrachtwagen. Ik heb de namen en mijn telefoonnummer er op laten graveren, zodat er bij kwijtraken in ieder geval naar mij gebeld kan worden. De bandjes zijn er in zes kleuren en drie verschillende maten. Wel heb ik voor de zekerheid de polsjes opgemeten, zodat ik de juiste maat bestelde. Voor mijn tuttebel bestelde ik maat 2-4 jaar, dit is 14 cm. En voor mijn bink bestelde ik 5-8 jaar, dit is 16 cm.  De bandjes zijn wel wat lastig om te doen, wat logisch is, anders zijn ze ook zo weer af. Maar eenmaal om de pols zitten ze echt perfect.
 • Skippyballen, want ze hebben nu alle ruimte om hun gang te gaan. En dit is iets wat ze allebei leuk vinden.
 • (Voet) ballen; mijn binkie vindt het heerlijk om een balletje te trappen en hij vindt vast nog wel vriendjes die daar net zo over denken.
 • Gezelschapsspelletjes; ik wil nog heel graag kinderrummikub aanschaffen. Ik denk dat mijn binkie dat echt al wel kan. En dat was vroeger mijn favoriete spelletje om te spelen als we gingen kamperen. Ook gaan er wat kwartetspellen, loco en puzzels mee voor de eventuele regenachtige dagen (die wij uiteraard niet gaan krijgen ;))
 • Kleurtjes en kleurboeken voor een moment van rust tussen de middag.
 • Emmertjes en schepjes aangezien er een grote speeltuin met een zandbak is. Ik denk dat we daar ook aardig wat uurtjes gaan doorbrengen. Voor ons ook heel erg, want dan moeten we op het aangrenzende terras gaan zitten 😉
 • Leesboeken, heerlijk voor als ze te vroeg wakker zijn en het op de camping nog heel erg stil is.

Daarnaast nemen we vast ook nog wel wat playmobil en poppenspul mee voor de kinderen, dan kunnen ze met regenachtig weer ook het een en ander af wisselen.

Wat nemen jullie allemaal mee op vakantie voor de kinderen?


Dit blog kwam tot stand middels een samenwerking. Echter beïnvloed dit niet mijn mening.

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. Nicole
  3 juni 2017 / 2:40 pm

  Gezelschapspelletjes, leesboeken en stiften nemen we ook altijd mee. Ik heb ook zulke bandjes voor de jongens laten maken, maar dan van RingRings. Ze hebben ieder twee bandjes gekregen, eentje met mijn nummer en eentje met dat van mijn man. Ben er dan toch iets geruster op als we ergens naartoe gaan. Moet ik ze alleen niet vergeten… ;-).

  • Marieke
   5 juni 2017 / 12:53 pm

   De bandjes van RingRings ken ik niet, zal er eens naar kijken. En slim ja om er twee om te doen, je weet maar nooit. En inderdaad je moet ze dan niet vergeten, daar ben ik ook een held in hoor 😉

 2. 13 mei 2017 / 7:15 pm

  Wij nemen sowieso altijd (voor)leesboeken mee, hun favoriete knuffels (de vakantie-editie dan want de echte knuffels blijven thuis) http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00141401/ voor 0,99 kan je trouwens wel een stel reserves aanschaffen dus dat scheelt ;), hun kussentjes en inderdaad kleurtjes. De sos-bandjes hebben wij ook alleen heb ik er bewust geen namen op laten zetten, alleen mijn telefoonnummer met +31 en “bel mama”

  • Marieke
   13 mei 2017 / 8:03 pm

   Wauw! Een fijne reactie vol met extra tips. Ik houd ervan!
   Deze bandjes gaan ook niet mee op vakantie, heb ik inmiddels besloten. Zeker omdat +31 er inderdaad niet op staat. Dat was een foutje van mijn kant, want op de site staat dit wel vermeld.
   En inderdaad ook geen namen erop of aan de binnenkant zodat het niet meteen zichtbaar is. Dat wilde ik wel graag, maar ging hier helaas niet 😉

 3. 8 mei 2017 / 11:42 am

  Ik neem voor Fiene denk ik ook een fietsje of loopfietsje mee dit jaar. En wat los speelgoed inderdaad, ik moet nog even kijken wat allemaal.
  Die SOS-bandjes zijn handig zeg, dat lijkt me ook wel wat!

  • Marieke
   8 mei 2017 / 12:18 pm

   Ja zijn ook handig! Alleen vergat ik er, ondanks advies van de website, +31 er voor te zetten 😉

 4. Marianne
  8 mei 2017 / 10:58 am

  Euhm… waar gaan jullie naartoe? Italië toch? Misschien toch even nieuwe armbandjes maken dan met de landcode? Als je vanuit het buitenland dat nummer belt, gebeurt er niks.

  • Marieke
   8 mei 2017 / 11:07 am

   Ben ik me van bewust. En nee we gaan helaas niet naar Italië.

 5. 7 mei 2017 / 2:43 pm

  Ik ‘merkte’ ook mijn kinderen altijd. Zij hadden een ketting met naam en adres etc. Handig én vrolijk, deze bandjes!

  • Marieke
   7 mei 2017 / 3:29 pm

   Die zijn ook erg handig idd! En vrolijk zijn ze zeker 🙂

 6. 7 mei 2017 / 1:06 pm

  Wij nemen ook altijd wat speelgoed, kleurboeken en kleurtjes mee voor de kinderen en wat speelgoed voor buiten. Ze vermaken zich altijd prima!

  • Marieke
   7 mei 2017 / 3:29 pm

   Heerlijk is dat hè? Dan heb je zelf ook echt vakantie! 🙂

 7. 7 mei 2017 / 7:43 am

  Vorig jaar hadden we niet zo super veel bij voor Fay. Zwemspullen en tekenspullen en stickers.
  Dit jaar gaan we niet maar volgend jaar zullen we ook t nodige meenemen. Tenminste, ligt eraan hoe we gaan. Als t met vliegtuig is dan kan er niet zoveel mee haha.

  • Marieke
   7 mei 2017 / 10:34 am

   Heerlijk als je niet zoveel hoeft mee te sjouwen. Vorig jaar hadden we ook minder bij ons dan dit jaar. Maar toen zaten we in een huurtent, dan heb je toch minder ruimte over om dingen mee te nemen.
   Hahaha nee met het vliegtuig wordt het lastig om zoveel mee te nemen inderdaad 😉

 8. 7 mei 2017 / 7:23 am

  Je bent er mooi op tijd bij met een lijstje.
  Ik maak ook altijd een lijstje, maar ik moet nog even gaan bedenken wat ik allemaal meeneem.
  Bij ons duurt het ook nog even voor we gaan, dus wat dat betreft…

  • Marieke
   7 mei 2017 / 10:32 am

   Eigenlijk altijd wel, omdat bij ons de maanden mei, juni en juli altijd volgepland zijn. Daardoor kan ik zelf beter overzicht houden, ook al duurt het nog tig weken voor we gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.