Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Efteling en spelen –  weekendoverzicht #37

Een weekend vol magische momenten in de Efteling en lekker thuis spelen. 

Vrijdag 06-10

De dag begint al meteen lekker met een hele trage site. Altijd handig als je net een blog hebt gepost. Maar gelukkig is het weer snel opgelost.

We brengen mijn bink naar school en gaan meteen door naar het consultatiebureau. Mijn tuttebel wordt helemaal goedgekeurd, alleen de ogentest wil niet zo en dus mogen we over zes weken weer terug. Benieuwd hoe ze de test dan doet. We doen boodschappen en gaan weer naar huis. Thuis maak ik wat foto’s van haar, die niet echt perfect zijn, omdat ze niet stil staat. Maar gelukkig lukt het me toch nog.

Na de foto’s drinken we samen thee en eten we allebei een eierkoek.

Mijn tuttebel ligt al om kwart over twaalf op bed en ik plof op de bank. Maak nog een, vind ik zelf, leuke selfie met daarop de bovenkant van mijn gave Cars jurk.

Mijn tuttebel en ik gaan samen naar de Speel-o-theek om ander speelgoed te lenen. Mijn bink heeft een speeldate bij een vriendje en als we hem hebben opgehaald is hij versleten. Helaas blijkt hij zich helemaal niet lekker te voelen en ligt dan ook vroeg in bed.

Zaterdag 07-10

De dag begint al om kwart voor zes, veel te vroeg, aangezien we een lange Efteling dag voor de boeg hebben. Eerst maar een lekker bakkie thee.

Mijn bink heeft geen koorts meer, maar is nog niet helemaal fit. Toch gaan we wel naar de Efteling, zeker omdat hij het zelf ook heel graag wil.

Nog voordat we binnen zijn, is hij al moe en wil graag in de Tula.

Gelukkig blijft het redelijk weer, ondanks dat er heel erg slecht weer was voorspeld. Met zo nu en dan een druppel, mogen we in onze handjes knijpen. De kinderen vermaken zich prima en vinden alles even leuk. Het feit dat hun oom en tante ook mee zijn, maakt het nog eens extra leuk.

Mijn zusje en ik zijn voor het eerst samen in de Efteling. En aangezien zij ook graag in achtbanen gaat, gaan we samen in vogelrok. Piece of cake natuurlijk voor wat betreft achtbaan. Maar daarna besluiten we toch om ook nog de Baron te doen. Eenmaal in de rij vraag ik me af, waarom ik dit ook alweer wil. Maar wat een gave achtbaan is dat zeg. Het is dat we niet nog een keer kunnen, anders had ik het zeker gedaan.

Uiteraard mag het Sprookjesbos niet ontbreken. Dus sluiten we de dag af met een wandeling door het bos. Favoriet van de kinderen, de draak.

Mijn bink valt in slaap in de Tula. En ook mijn tuttebel slaapt al in de armen van de man. Als we in de auto zitten, begint het echt keihard te hozen. Goede timing dus. Gelukkig slapen de kinderen door alles heen.

Thuis chillen we nog heel even. En de kinderen eten nog een soepje en gaan daarna lekker slapen. Wij bestellen een pastaatje, want we hebben ook geen zin meer om te koken.

Zondag 08-10

Mijn tuttebel kruipt om vijf over zes tussenin en samen doezelen we nog heerlijk tot tien over zeven. Mijn bink komt om vijf voor half acht zijn kamer uit en heeft ruim twaalf uur geslapen. Heerlijk!

Na het douchen wil mijn tuttebel graag een Elsavlecht en ik doe weer eens een poging tot opvlechten. Wat aardig lukt, gelukkig.

Mijn mannen bouwen samen een spoorbaan van Thomas de Trein en mijn bink speelt daar heerlijk mee.

Mijn tuttebel en ik gaan nog even snel een boodschapje doen samen.

Dankzij Marktplaats kan ik weer verder met twee haakprojecten.

Afgelopen vrijdag nam ik bij Speel-o-theek Pip&Zo nieuw speelgoed mee. Mijn bink vindt de way to play helemaal geweldig (blijft trouwens niet goed liggen op een vloerkleed, laminaat werkt beter).

En mijn tuttebel vindt de puzzel die ze uitzocht helemaal geweldig.

We hadden weer een heel erg lekker weekend! Gelukkig liep het in de Efteling deze keer wel fijner af dan vorig jaar. Helaas sluiten we het weekend wel snotterend af, maar hopelijk zijn we daar alle vier snel vanaf. Wat deden jullie dit weekend?

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 10 oktober 2017 / 10:50 am

  Wat een heerlijke dag in de efteling. En wat stoer dat jij in die achtbanen durft… ik ben dat zooo ontgroeid? Wordt al zenuwachtig als ik er naar kijk. Wat slapen de kids lief op de terugweg.

  • Marieke
   10 oktober 2017 / 8:07 pm

   Hahaha nou ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hem ook echt wel kneep hoor, want de baron gaat echt heel erg hard.
   Ja lief he, lekker rustig ook.

 2. 10 oktober 2017 / 7:50 am

  Ik wil ook zo graag weer eens naar de Efteling. Lily-Rose komt nu op een leeftijd dat het ook voor haar leuk wordt. Ik vind het alleen zo ongelooflijk duur.

  • Marieke
   10 oktober 2017 / 8:09 pm

   Denk dat Lily-Rose het ook helemaal geweldig vindt. Het is ook enorm duur. Ik spaar altijd via de AH anders vind ik het ook echt veel te duur. Zeker omdat ik inmiddels ook voor Luca moet betalen.

 3. 9 oktober 2017 / 1:42 pm

  Oh ik word altijd zo jaloers van al die efteling bezoekjes bij iedereen.. Nog 5 weken wachten en dan mogen wij eindelijk ook. Jammer dat Luca niet zo lekker was, gelukkig was het snel weer over. Zoë moet ook binnenkort voor de ogentest ben erg benieuwd hoe zij het er van af gaat brengen..Heerlijke week gewenst!

  • Marieke
   9 oktober 2017 / 10:16 pm

   Oh wat heerlijk dat je er over vijf weken eindelijk naartoe kan. Leuk ook want dan is het winterefteling.
   Spannend! Succes alvast 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.