Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 36-2020 – school, werken en sporten

Het was een pittige week. De kinderen gingen weer naar school en wij weer aan het werk. Of nou ja vooral de man, want ik werkte maar slechts twee dagen van de normaal gesproken vier. We mochten ook weer aan de kant zitten en langs de lijn staan. Al met al lijkt het weer een beetje op een normaal ritme, ik zeg lijkt, want niets is minder waar. Je leest het allemaal in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

De kinderen zijn wat gespannen, maar hebben er echt wel weer zin in om naar school te gaan. Heerlijk weer met hun vriendjes spelen en weer nieuwe dingen leren.

Aangezien mijn tuttebel het echt wel een beetje eng vindt, omdat ze nu naar groep 3 gaat, teken ik hartjes op haar hand. Zoals ze zelf tegen me zei, mama dan zit ik voor altijd in jouw hart hè? Te schattig gewoon.

Als ik thuiskom, kruip ik achter de laptop, want ik ben vandaag nog lekker vrij en ga eens aan de slag met het vakantiedagboek.

Dinsdag

Ook voor mij is het vandaag weer back to business. Al vind ik het wel heel lastig om weer aan het werk te gaan.

‘s Avonds heb ik last van hoofdpijn, maar ik kan niet goed zeggen of het nu van de spanning is of van iets anders. Aangezien ik wel heel graag wil skaten, ga ik toch samen met mijn vriendin. Door te sporten ontspan ik en voel ik de hoofdpijn zo weg zakken. Het is zo fijn om op deze manier van de omgeving te kunnen genieten.

Woensdag

Mag ik ‘s middags bij de huisarts langskomen, omdat alles in me zegt dat het helemaal klaar is. De huisarts bevestigd nu, wat hij voor de vakantie al wel heeft laten vallen, dat een burn-out heb. Zo ongelofelijk balen, want dat betekent dat ik toch te laat aan de bel heb getrokken, terwijl ik dacht dat het nog op tijd was. Voor nu is het wat het is en als ik in de auto zit, kan ik niet anders dan huilen.

Donderdag

Nu ik voorlopig echt niet mag werken, duik ik in een boek van mijn bink, zodat ik een recensie er over kan schrijven.

Hoewel ik niet wil en liever in een hangmat met standaard zou gaan liggen, ga ik toch een rondje lopen. Ik zoek express de routes op met streetart en maak er onder andere deze foto.

Met nog een halve dag school te gaan, zijn de kinderen al best wel moe. Thuiskomen en televisie kunnen kijken is dan wel echt heel fijn.

De man nam voor mij de nieuwe smaak van Tony’s Chocolonely mee. Meestal koop ik deze smaak in de vakantie bij de Lidl, maar dat was er nu niet van gekomen. Waar ik normaal gesproken best lang doe met een reep chocola, is dat bij deze reep niet zo goed gelukt. Ik eet namelijk de helft al op. Komt misschien ook wel, omdat ik me schuldig voel dat ik het eet. Nu komt het er maar één keertje aan of zo.

Vrijdag

Luizenmoeder zijn heeft ook zo zijn voordelen. Zo kon ik nu lekker spieken in de klas bij mijn tuttebel en een foto van haar maken, terwijl ze zat te tekenen.

Na het luizenpluizen heb ik weer mijn zelfzorgvrijdag moment en mag ik lekker naar de nagelstyliste. Dit keer ga ik weer voor hetzelfde als de vorige keer, omdat ik daar nog helemaal niet op uitgekeken was. Enige verschil, er is nu een nagel zwart. Maar wederom ben ik er superblij mee.

Aansluitend rijd ik nog naar de kringloop. Hoewel ik eerst niet naar binnen wil, ga ik toch. Iets in me zegt dat ik moet gaan en gelukkig maar, want anders had ik nooit deze kringloopgelukjes gescoord. Vooral de panterkop is echt een blijmakertje.

Als de kinderen thuis zijn, ben ik wel echt helemaal op. Het is nog behoorlijk zoeken naar hoe ik het aan moet pakken, maar het is pas dag twee, dus ik moet mezelf daar ook wel de tijd voor geven. Ik plof lekker neer op mijn favoriete plekje met mijn favoriete serie en mijn haakwerk.

Zaterdag

Mijn bink mag eindelijk weer voetballen. Al heeft hij vrij weinig te doen, want hij staat de hele wedstrijd in het doel.

Van Plantrebelz ontvang ik de stekkiebox, die ik mooi in mijn kringloopgelukjes kan potten. Ik ben echt benieuwd hoe mijn baby’s gaan groeien.

Mijn tuttebel mocht het avondeten kiezen en koos voor pasta pesto. Goede keus van haar, want het was weer heerlijk.

Zondag

Bij Zeeman kocht ik van de week een nieuw dekbedovertrek voor mijn tuttebel. Nu die op haar bed ligt, is ze er echt superblij mee. Stiekem vind ik hem zelf ook nog wel heel erg leuk, maar ja niet beschikbaar in lits-jumeaux, misschien maar beter ook, denk niet dat de man er ook blij van wordt.

Samen met de man kijk ik Wie is de Mol? terug. Wat een leuke groep kandidaten is het dit seizoen zeg. Maar voor nu heb ik nog echt geen idee wie de mol zou kunnen zijn.

En dan is de eerste “normale” week weer voorbij. Aangezien ik niet weet hoe de komende tijd zal verlopen, weet ik niet of ik op regelmatige basis, zoals ik dat nu doe, blogs zal posten, maar de tijd zal het leren.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Wendy
  8 september 2020 / 6:19 am

  Oh toch een burn-out . Veel beterschap rust maar lekker uit en zorg goed voor jezelf
  Probeer dagelijks wat aan beweging te doen in de buitenlucht. Wandelen skaten fietsen…. heeft mij enorm geholpen. Ook al had ik ook vaak geen zin. Sterkte…..

  • Marieke
   Auteur
   8 september 2020 / 9:01 am

   Dank je wel voor berichtje. Ja inderdaad toch wel, helaas. Ik doe mijn best 😉
   Bewegen is het enige waar ik me wel toe dwing en verder komt het zoals het komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.