De dingen die gedaan moeten worden voor we op vakantie gaan

Voordat wij op vakantie gaan, zijn er altijd dingen, waarvan ik vind dat ze gewoon echt gedaan moeten worden. Hieronder deel ik mijn to do lijstje voor de vakantie.

Bedden verschonen

Niks zo prettig namelijk om na een heerlijke vakantie en een lange reis ’s avonds in een schoon bed te slapen.

Stofzuigen en dweilen

Ik vind het enorm fijn om mijn huis schoon achter te laten. Dan hoef ik niet meteen na thuiskomst mijn huishouden te doen. Tenslotte nemen we mount washmore ook altijd mee naar huis en daar heb ik meer dan genoeg werk aan.

Badkamer schoonmaken

Niet echt een must, omdat perse voor de vakantie te doen, maar ja als ik dan toch bezig ben, kan ik het maar beter goed doen en de badkamer ook maar meteen doen.

Kind naar de kapper

Luca gaat altijd de dag voor vakantie nog naar de kapper, zodat hij met een lekker kort koppie weggaat. Zeker in Italië scheelt dat in de warmte.

Wenkbrauwen harsen

Oké dit doe ik niet vlak voor de vakantie, maar vaak wel twee weken van te voren. Het geeft me een prettig gevoel als het oerwoud boven mijn ogen is gesnoeid 😉

Lijstjes maken

Normaal gesproken schrijf ik altijd lijstjes, waarop ik precies vermeld wat ik nog nodig heb aan boodschappen, wat we mee moeten nemen aan kleding. En uiteraard wat we allemaal mee moeten nemen om onszelf en de kinderen lekker bezig te houden op de camping.

Overigens is het schrijven van lijstjes dit keer wat mislukt, gelukkig heb ik een olifantengeheugen. Al vergat ik vorig jaar wel de wasknijpers en waterkoker. Dat gebeurt me dit jaar natuurlijk niet.

De was

Alles wat we niet meenemen op vakantie moet toch schoon in de kast liggen. Kan zo maar zijn dat je er iets van nodig hebt als je thuis komt natuurlijk.

Boodschappen doen

Ondanks dat ik altijd al ruim van tevoren alles haal voor in de toilettassen en wat we onderweg mee willen nemen in de auto. Heb ik last minute toch ook altijd nog boodschappen nodig. Gehakt voor de balletjes, witte bolletjes en krentenbollen kunnen natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis.

En wat is voor jou echt een must om nog te doen voor de vakantie? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg me ook op Facebook, Instagram of Pinterest.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen