Week van Marieke 27-2022 – afscheid bso, school en 12 jaar samen

Het was een bewogen week, die vooral in het teken stond van heel veel afscheid nemen. Het was namelijk de laatste schoolweek voor de kinderen. Dat betekent dat ze afscheid namen van de bsoleidsters, school en al hun vriendjes. De man had zijn eerste volledige behandelweek en we waren ook nog eens 12 jaar samen. Je leest het allemaal weer in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

Na een week vrij in verband met de verhuizing, mag ik vandaag weer werken. Mijn uitzicht is anders dan voorheen, want nu kan ik vanaf mijn tijdelijke werkplek in de keuken kijken.

Aangezien ik al sinds een aantal dagen niet helemaal fit ben, doe ik voor de tweede keer een covid test, gelukkig is deze negatief.

Nadat ik zelf al twijfelde, kwamen deze supergave Nike Air Force Shadow langs op Instagram. Toen was ik dus echt verkocht en kon ik niet anders dan ze bestellen. Ze lopen weer heerlijk.

Voor mijn tuttebel heb ik nog een broek en shirtje van Billy & Lilly besteld in de sale. Met haar baseball vestje heeft ze nu een compleet pak, wat haar echt wel heel erg goed staat.

Dinsdag

De man haalt een pakketje op en dit blijkt een kaart en een kaars te zijn van collega bloggers Merel, Fleur, Lisette en Miriam. Echt zo ontzettend lief. Sowieso zijn alle mensen die kaarten sturen, omdat ze meeleven echt superlief.

Mijn bink en zijn nieuwsgierigheid zijn niet altijd een goede combinatie, maar in sommige gevallen wel heel grappig. Wanneer de accuboor naast de fruitschaal met appels staat is één en één natuurlijk twee. Het duurt dan ook niet lang voor er een gat in een appel is geboord. Hoewel we het afkeuren en dat ook tegen hem zeggen, moeten we er ook echt heel erg hard om lachen. Al laten we dat natuurlijk niet zien aan hem.

Woensdag

Mijn bink is vandaag met de klas op excursie naar de bevers in De Biesbosch. Ze gaan op zoek naar beversporen onder begeleiding van een gids en het is echt superleuk. Zo fijn dat hij dit nog kan doen met zijn klas.

Hoewel ik ondanks alles best vrolijk ben, is er aan mijn gezicht wel echt te zien dat ik me zorgen maak. De kringen onder mijn ogen zijn lekker donker en ik oog heel moe, wat ik ook echt wel ben.

Donderdag

Na een ochtendje werken duik ik even lekker met het nieuwe boek van Wendy Brokers, Niet zonder liefde, op de bank in mijn pauze.

Tussendoor wordt mijn bestelling van Ikea nog even afgeleverd. De jongens zijn zo aardig om alles alvast in de woonkamer te leggen. Een vriend van ons weet in ieder geval wat hij aankomende zondag kan doen als hij samen met zijn vrouw op visite komt.

’s Avonds moet ik echt even naar buiten toe. Ik wandel ruim vijf kilometer met mijn oude jeugdvriend, die hier ook om de hoek woont, en zijn hond. Het is echt een heerlijke wandeling. Hier was ik echt aan toe.

Vrijdag

Vandaag is de allerlaatste dag op hun school. Hoewel ze het best moeilijk vinden en ze hun vrienden echt enorm gaan missen, zijn ze ook wel heel erg blij, want als school uit is, is het vakantie, voor regio midden dan. Wij wonen inmiddels in regio zuid en daar mogen ze nog even lekker naar school toe twee weken.

En dan is het toch echt tijd om naar de auto te gaan en voor de allerlaatste keer te gaan pendelen.

Aansluitend ga ik nog even keihard sporten bij de fysio, want dat is inmiddels alweer ruim een week geleden. Het is echt heerlijk en kijk nu al uit naar de volgende keer.

’s Middags ga ik met de kinderen op de fiets naar de bibliotheek toe. Ik kan deze weg dromen, maar zo leren de kinderen ook meteen de weg kennen op de fiets.

Als we terug fietsen, rijden we langs de snackbar waar ik vroeger altijd snoepjes ging kopen. We stoppen er voor een heerlijke ijsje.

Na deze enerverende dag wil ik nog maar één ding als de kinderen op bed liggen en dat is in bad. Even helemaal niets hoeven en lekker ontspannen met een boek.

Zaterdag

De zaterdag begint heerlijk relaxt samen met mijn tuttebel beneden. Ik lees mijn boek uit en als ik dat gedaan heb, ga ik boven in onze kastenkamer aan de slag. Het staat er nog vol met dozen kleding en dat moet gewoon echt opgeruimd worden. Daarnaast wil ik er vanaf maandag ook gaan werken dus moet het sowieso leeg zijn. De hele ochtend ben ik bezig, maar het resultaat mag er zijn.

Tegen vieren rijden we naar de oude suikerfabriek, waar we de fotoshoot gaan doen die de man kreeg voor vaderdag. De kinderen werken in het begin nog goed mee en mijn tuttebel heeft heel veel goede ideeën voor het maken van foto’s. Ik maakte ook nog wat foto’s, maar ben vooral benieuwd naar de foto’s van Shotsbyvon.

De man en ik zijn vandaag twaalf jaar samen en dat moet natuurlijk gevierd worden. Helemaal na een intensieve week met bestralingen. De kinderen mogen gezellig bij mijn vriendin en haar gezin spelen en eten.

Wij gaan uiteten bij Brut, waar de man een heerlijke tonijnsteak eet en ik een super malse entrecote.

Zondag

De Z8 sale is van de week begonnen en ik kon het niet laten om nog wat te bestellen voor mijn tuttebel. Aangezien jurkjes steeds minder vaak gedragen worden, koos ik voor een broekje en een topje.

Vandaag komen er vrienden langs om te helpen met de kastdeuren in de kastenkamer en om mijn bureau in elkaar te zetten. Ik ben echt superblij met het eindresultaat en erg benieuwd naar hoe ik morgen op deze plek werk.

Hoe was jullie week? Ik lees het graag hieronder in de reacties, op Facebook of Instagram.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 15 juli 2022 / 9:57 am

  Wat een leuke pakje is het.
  Die schoenen zijn zo ontzettend cool.
  Gelukkig had je geen corona.
  Zo te zien was het een geslaagde weekje.

  • Marieke
   Auteur
   15 juli 2022 / 8:18 pm

   Het was zeker een fijne week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen