Week van Marieke 12-2021 – behandelplan, food is life en project balkon 2.0

We hadden met één bezoek aan het ziekenhuis een redelijk rustige week, wat wel fijn is, want na dat ene bezoek weten we dat het de komende maanden heel erg hectisch gaat worden. Verder bestond de week vooral uit lekker eten, veel wandelen en het bezoeken van tuincentra. Je leest het allemaal weer in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

We beginnen deze week in het ziekenhuis bij de radioloog. Hier krijgen we te horen dat de man zeven weken lang, vijf dagen per week in totaal vijfendertig bestralingen zal krijgen. Ook komt daar nog één dag in de week chemotherapie bij. Al met al heel erg heftig en nu is het wachten tot de behandeling gaat starten.

Na het ziekenhuis ga ik nog een paar uurtjes werken, zodat ik klaar ben voordat we de kinderen op gaan halen van school. Na school spelen we met zijn vieren gezellig een spelletje totdat mijn bink moet gaan voetballen.

Dinsdag

Ja eindelijk mag ik vandaag weer naar de nagelstyliste toe. Mijn afspraak stond een paar weken geleden gepland, maar ja toen zaten we in quarantaine. Je begrijpt dat ik echt helemaal happy ben met mijn nieuwe nagels.

Mijn bink kocht van zijn eigen geld een nieuw Playstationspel, Lego Undercover. Uiteraard wordt dit na school meteen uitgeprobeerd.

Nu ik weer probeer op te letten met wat ik eet, maak ik voor de avond een heerlijke maaltijdsalade met tonijn en ei.

’s Avonds mag ik ook eindelijk weer naar de schoonheidsspecialiste om mijn wenkbrauwen en bovenlip te laten harsen. Ook dit was echt nodig, nadat ik in november voor het laatst was geweest.

Woensdag

Vandaag mag ik even lekker twee uurtjes knallen voor mijn werk. Ik ben zo blij dat het, ondanks alles, wel gewoon goed gaat met het opbouwen van de uren.

Hoewel de voorkant er erg goed uit ziet, is de achterkant toch wat pluizig, maar helaas is het deze woensdag wasdag niet anders.

Waar ik vroeger echt een hekel had aan wandelen, doe ik dat inmiddels een jaar en geniet ik er volop van. Het komt zelfs voor dat ik zo waar twee keer op een dag een heel stuk wandel. Zo ook vandaag. Waar ik vanmorgen samen met mijn vriendin naar school wandelde, loop ik vanmiddag lekker naar de voetbal. Heerlijk om naar een podcast te luisteren en lekker mijn hoofd leeg te maken.

Donderdag

Vandaag werk ik ook maar twee uurtjes en aansluitend rijd ik naar het tuincentrum in de buurt. Helaas slaag ik daar niet voor een cadeautje voor mijn vriendin, die vandaag 40 jaar is geworden. Ik vraag de man om met me mee te gaan naar Intratuin, zodat ik daar nog even kan kijken. Gelukkig kan ik nog tijdsloten boeken voor de middag voor ons allebei. Maar voordat we gaan maakt de man eerst een lekkere uitsmijter voor me.

Bij Intratuin slaag ik zowel voor mijn vriendin als voor ons zelf. Aangezien mijn Yucca een aantal weken geleden het leven heeft gelaten, heb ik besloten dat ik een Strelitzia wil. De man vindt dit gelukkig ook een mooie plant dus nu staat deze mooie dame te shinen in de woonkamer.

We halen de kinderen op van school en gaan meteen door naar mijn vriendin en haar gezin om gezellig een bakkie te doen. We blijven onverwachts mee eten en de kinderen vermaken zich prima met buitenspelen en een filmpje.

Vrijdag

Eindelijk weer een ochtendje voor mezelf en het zonnetje schijnt ook nog, wat wil een mens nog meer. Ik benut deze tijd lekker met het schrijven van blogs.

Het is fresh flower Friday, maar ik heb vanmorgen geen bloemen kunnen kopen, dus wandel ik lekker naar het winkelcentrum om daar bloemen te kopen. Ik ben ruim een uur onderweg en het is echt heerlijk.

Mijn bink en ik hebben weer wat qualitytime samen, want de andere helft van het gezin is weer naar het zwembad toe. We maken samen een heerlijke salade klaar met gerookte kip en ei.

Zaterdag

Vandaag heb ik niet zo’n beste start. Ik slaap al twee nachten niet lekker en heb daar nu echt last van. Ik besluit mijn vriendin te appen om te vragen of ze vanmiddag mee gaat naar het tuincentrum. Ik hoor je denken alweer, ja alweer, want dat is een plek waar ik kan ontspannen. Voordat ik wegga komt mijn zusje ook nog even langs en luncht gezellig mee.

Rond half drie ga ik naar mijn vriendin toe en de kinderen mogen bij haar even een poosje buiten in de tuin spelen met haar meiden. Te lief weer van haar man, die een oogje in het zeil houdt. Mijn missie voor vanmiddag, shoppen voor project balkon 2.0. Waar ik normaal blij word van het tuincentrum gaat het in het begin al mis. Ik zoek een wandrekje en een gekleurde plantenbak, maar kan, wat ik wil hebben, niet vinden. Gelukkig komt mijn vriendin op het idee om dan iets anders te doen. Gelukkig kom ik het door mij gewilde wandrekje toch nog tegen en ga ik als een kind zo blij weer naar huis toe. De man hangt het meteen voor me op, terwijl ik de bloemen in de plantenbakken doe. Het resultaat is helemaal geweldig en ik kan niet wachten om er nog wat bij te halen voor aan de andere kant van het balkon.

Vandaag staat er comfort food op de planning, hete kip met friet. Gewoon omdat het kan.

De kinderen hebben nieuwe kleding gekregen en uiteraard leggen we dat wel even vast. Dit keer doen we dat op het gepimpte balkon.

Zondag

Helaas weer een onrustige nacht, maar ik sta wel beter op dan gisteren. Ik heb zin in vandaag en begin al lekker op tijd met de voorbereidingen van de spare ribs, want die gaan weer in de slowcooker.

Aan het einde van de ochtend gaan we gezellig op kraamvisite. De kinderen vinden de baby wel heel erg interessant.

Ik word dit weekend goed verwend, waar mijn zusje gisteren al een luxe theepakket voor me mee nam, krijg ik vandaag van een lieve vriendin, waar we op verjaardagsvisite zijn, een bon van Studio Ins & Outs en een reep Tony’s. Zo lief dat ik nog verjaardagscadeautjes van ze krijg, ondanks dat het alweer twee maanden geleden is dat ik 40 jaar werd.

De spare ribs zijn weer supergoed gelukt. Mijn tuttebel eet er nu ook lekker van, nadat ik haar spare ribs zonder barbecuesaus liet proeven. Toch fijn dat ze er op die manier wel van kan genieten.

Al met al hadden we, op maandag na, een rustige week, die vooral bestond uit lekker eten. Hoe was jullie week? Ik lees het graag hier onder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen