Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 x leukste en hipste campingservies waarmee je gezien wilt worden op de camping

Onze zomervakantie is geboekt, dus de voorpret kan beginnen. Dit jaar gaan we weer lekker met de vouwwagen kamperen. Daar kan ik nu al helemaal naar uit kijken, maar voor het zover is, gaan we eerst nog volop genieten van de voorpret. Voor mij betekent dat, dat ik op zoek kan naar een nieuw campingservies, want wat nu hebben is een beetje van alles wat. Tijd voor een compleet servies dus. Ik struinde internet af, verzamelde het leukste en hipste campingservies waarmee je echt gezien wilt worden op de camping. En ik deel ook nog wat handige tips.

10-x-leukste-en-hipste-campingservies.jpg

Lichtgewicht

Als je gaat kamperen met caravan of vouwwagen kun je al veel van je spullen kwijt in je kampeermiddel, maar omdat je altijd rekening moet houden met het gewicht, is het meenemen van je porseleinen of aardewerken servies van thuis niet zo handig. Speciaal hiervoor is er lichtgewicht campingservies van bijvoorbeeld melamine of bamboe. Al kun je die laatste, volgens dit artikel van het Voedingscentrum beter niet gebruiken in verband met schadelijke stoffen. Melamine voor kinderen tot 3 jaar zou ook schadelijk zijn wanneer het gebruikt wordt voor eten of drinken wat boven de 70 graden uitkomt en wordt daarom dan ook afgeraden om te gebruiken onder 3 jaar. Ook wij hebben melamine campingservies, maar eerlijk gezegd ben ik daar na een aantal jaren kamperen wel op uitgekeken en wil ik weleens van dat allergaartje af, dus ging ik op zoek naar een nieuw servies voor in de vouwwagen. 

Flamefield Luna

Flamefield Luna is een 12-delige set, wat er van een afstandje uitziet als aardewerk, maar het is toch echt van melamine. De set bestaat uit vier ontbijtborden, vier platte borden en vier kommen. 

Flamefield Ink

Eén van mijn favoriete is ook van Flamefield, namelijk het Ink servies. Zwart-wit is sowieso altijd goed vind ik en door het strakke vierkante design heb je net even iets anders dan anders. Deze set is 16-delig en bestaat uit vier ontbijtborden, vier dinerborden, vier mokken en vier schaaltjes. Overigens deelt de man mijn mening helaas niet.

Flamefield Camper smiles

Heb je een heerlijk ouderwetse caravan of camper en heb je die helemaal gepimpt? Dan hoort Flamefield Camper Smiles daar absoluut in thuis. Dit servies is 16-delig en bestaat uit ontbijt- en dinerborden, schaaltjes en mokken met een oortje. Daarnaast kun je ook nog water/limonade- en longdrink glazen aanschaffen van dezelfde lijn. Het is bijna jammer dat onze vouwwagen niet gepimpt is.

Wander wonder grijs/mint

Een totaal ander campingservies is het servies van Wander Wonder in grijs en mint met daarbij wat illustraties van hartjes en pijltjes, maar wel heel erg subtiel. De set is voor vier personen en bestaat uit ontbijtborden, dinerborden, schaaltjes en mokken met oortjes.

Gimex greyline

Het design van Gimex Greyline is strak, grijs en wordt gecombineerd met een moderne kleur, zoals blackberry, geel, lime, turquoise, rood en oranje. De basisset is 12-delig en bestaat uit ontbijt- en dinerborden en schaaltjes. De set is uit te breiden met bekers met een oor, pastaborden, bekertjes met een lepeltje, bestek en een grotere schaal.

Mepal bloom

Zeg je campingservies, dan zeg je natuurlijk meteen Mepal. Het servies dat wij nu hebben is ook van Mepal. Maar ondertussen zijn er alweer andere lijnen op de markt dan toen wij dat van ons op Marktplaats kochten in 2013. Mepal Bloom bestaat uit effen kleuren en is verkrijgbaar in 6 kleuren. Dit servies bestaat uit borden, serveerschalen, bekers, bestek, mokken (waaronder cappuccino mokken) en een slacouvert.

Mepal Flow

Naast het Bloom servies heb je ook nog het Mepal Flow servies. Dit servies is wit met een effen randje in kleur en ook weer verkrijgbaar in diverse kleuren. Daarnaast is er ook nog een Flow servies dat wat uitgesprokener is. Hierbij moet je denken aan stippen, botanische prints en bloemen.

Hoewel ik Mepal servies echt heel erg mooi vind, vind ik het vooral heel erg jammer dat je dit servies niet in een set kan kopen, waardoor je echt heel veel geld kwijt bent als je een set wilt samenstellen. Ook in deze serie kun je nog diverse borden, schalen en bekers kopen.

Bo Camp servies mix and match groen

Meer op zoek naar natuurkleuren, dan is het Bo Camp mix and match groen het servies dat je moet hebben. Ook dit servies lijkt op aardewerk. Deze set is 16-delige en bestaat uit ontbijtborden, dinerborden, kommen en tumblers.

Bo camp servies halo

Dan één van mijn andere favoriete campingserviezen, het stoere 12-delige Bo Camp Halo. Verkrijgbaar in de kleuren grijs/terracotta en aqua/terracotta. Deze set bestaat uit vier borden, vier kommen en vier bekers. Wat ik wel jammer vind, is dat ze bij dit servies gekozen hebben voor maar vier borden. Het had praktischer geweest als er in totaal acht borden bij hadden gezeten (lees: geen zin om na iedere maaltijd af te moeten wassen).

Emma Bridgewater

Niet het goedkoopste melamine servies, maar wel servies om verliefd op te kunnen worden. De Emma Bridgewater series. Van bloemen tot hartjes en van polkadots tot sterren. Helaas verkopen ze bij Byhedges.nl geen complete serviezen, maar als je de effen serviezen van bijvoorbeeld Mepal hiermee zou combineren dan heb je naast een heel gaaf servies ook nog eens een ontzettend origineel servies. 

Jungle en botanica

Ben je meer, zoals ik, van de jungle prints, dan kun je natuurlijk ook nog even wachten met servies kopen. Bijna ieder jaar komen Action, Xenos en Blokker wel met een melamine lijn, die vaak deze print heeft en daarnaast ook nog eens heel erg betaalbaar is. Ik heb er nu in ieder geval spijt van dat ik het melamine servies van Blokker vorig jaar niet heb gekocht, want dat was echt supergaaf, maar ja iets met een zomervakantie in een huisje.

Tip

Ben je trouwens net als mijn kinderen verzot op pasta bolognese en maak je dat ook tijdens de kampeervakantie? Zorg er dan voor dat wanneer je een licht servies hebt, je wat donkere borden hebt uit bijvoorbeeld de Mepal basic lijn. De kleur van de pastasaus blijft namelijk zichtbaar op licht melamine en dat zou zonde zijn van je campingservies. 

Ben jij ook van het kamperen? Zo ja, dan ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar jouw campingservies? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

bron foto: mijn vriendin maakte deze foto van haar servies in haar gepimpte caravan.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 16 juni 2021 / 9:12 am

  Wat een mooi servies. Heerlijk om voor de camping ander servies te gebruiken dan voor thuis.

 2. MarjonS
  31 maart 2021 / 4:34 pm

  Het leuke setje met auto en caravan hebben wij gekocht! Wordt al gebruikt tijdens onze seizoensplek.

  • Marieke
   Auteur
   31 maart 2021 / 7:31 pm

   jaaa superleuk! Mijn vriendin kocht het voor in hun gepimpte caravan. Helaas past het niet echt bij onze vouwwagen, want anders had ik het ook wel geweten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.