Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voor het eerst op zomervakantie in een vakantiehuisje

Met nog een paar weken te gaan, kan ik onze zomervakantie al bijna ruiken. Wat kijk ik daar naar uit zeg. Even niet thuiswerken, niet rennen en vliegen, maar gewoon alleen maar genieten en ontspannen. Waar we normaal gesproken met de vouwwagen naar de camping in Italië gaan, doen we het dit jaar heel anders. We brengen dit jaar de vakantie door in een vakantiehuisje gewoon in eigen land.

Italië

Voor dit jaar stond Italië op de planning. In januari boekten we onze favoriete camping aan het Gardameer. Vanaf het moment van boeken keek ik al enorm uit naar deze vakantie. Heerlijk bijna drie weken genieten van ons favoriete vakantieland. Niks moet en niksen mag. Maar ja we weten allemaal wat er gebeurde met een zeker virus. Dus besloten wij eind maart, met heel veel pijn in ons hart, om onze kampeervakantie te annuleren.

Twijfelen

Ook werd onze vakantie in Zuid-Limburg voor de meivakantie geannuleerd en kregen we daar netjes een voucher voor. Toen er versoepelingen kwamen twijfelden we heel erg wat we zouden gaan doen. Kamperen of een vakantiehuisje boeken voor de zomervakantie in eigen land.

Kamperen

Voordeel van kamperen, de kinderen zouden heel veel vrijheid hebben en hun gang kunnen gaan op de camping. Tegelijkertijd kleefden er ook best wel wat nadelen aan. Zo konden we de camping, die wij op het oog hadden, bij een eventuele nieuwe uitbraak wel annuleren, maar zouden we ook dan een voucher krijgen. Lastig, maar als het kan, gaan we volgend jaar natuurlijk het liefst wel weer naar Italië.

Regen

Dan heb ik het nog niet gehad over regen. In Nederland is het niet geheel ondenkbaar natuurlijk dat de zomervakantie zo maar kan verregenen. Geloof me, hoe groot onze vouwwagen dan ook is, na meer dan een dag regen is die dan toch echt wel te klein.

Vakantiehuisje

Uiteindelijk kozen we toch voor een vakantiehuisje. Heel anders dan normaal, maar we kunnen dan wel op vakantie, wat wij wel belangrijk vinden. Uiteraard hebben we vaker in een vakantiehuisje gezeten, maar nog nooit tijdens de zomervakantie. Ik ben me er van bewust dat dit heel anders zal zijn dan een camping, vooral voor de kinderen. Zo zullen ze misschien wel minder makkelijk vriendjes maken. Maar goed ze mogen niet klagen, want ze hebben in ieder geval dan elkaar nog. Bij regen hebben we in ieder geval niet de ongemakken van een klamme tent. En bijkomend voordeel nu, we hebben ons eigen sanitair en een bad.

Vijlen

We boekten in eerste instantie een vakantiepark van Landal in Vijlen. Maar ten tijde van het schrijven van deze blog, bedacht ik me ineens dat er echt helemaal niks te doen is voor de kinderen. Op een klein speeltuintje na dan. Voor zwemmen en andere dingen moeten we echt verplicht het park af. En veertien dagen de kinderen vermaken zagen we, bij nader inzien, eigenlijk ook niet zo zitten. Hoe cliché ook, maar als de kinderen het naar hun zin hebben, dan kunnen wij ook optimaal genieten van de vakantie.

Vermaak en vertier

Na overleg met de man besloten we de vakantie dus nog even om te boeken naar een ander park van Landal, weliswaar drie kilometer verderop in Vaals. Waar ze in ieder geval wel een zwembad, grote speeltuin buiten en binnen hebben voor de kinderen en we niet verplicht worden om van het park af te gaan als we daar geen zin in hebben. De kinderen zullen er zich in ieder geval niet vervelen.

Ga jij op vakantie? Zo ja, ga je naar het buitenland of blijf je in Nederland? En ga je dan kamperen of zit je ook in een vakantiehuisje? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 29 juli 2020 / 6:28 am

  Vaaks is een mooi en leuk park. We waren er in de herfstvakantie. Heerlijk vooruitzicht om toch nog even op vakantie te gaan.

  We vertrekken binnenkort naar onze, in januari, geboekte vakantie naar de Franse drome

  • Marieke
   Auteur
   29 juli 2020 / 6:43 am

   Wat goed om te lezen dat het jullie is bevallen op Vaals!
   Ik wens je een hele fijne vakantie in viva la France, want die heb je wel verdiend. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.