Fibromyalgie, voetballen en de Efteling – Mariekes Weekly #39

Afgelopen week was best pittig, met name voor mijn lichaam. De fibromyalgie speelde behoorlijk op en dat was echt al heel lang geleden, dat ik er zo’n last van had. Het zorgde onder andere voor slapeloze nachten. Gelukkig deden we ook nog leuke dingen, zoals uiteten gaan en de Efteling bezoeken.

Maandag

Begint na een nacht van drie uur slaap. Wat voel ik me slecht zeg. En dan niet omdat ik ziek ben, maar gewoon omdat ik enorm last heb van fibromyalgie. Maar het is een werkdag, dus negeer ik de pijn en het tekort aan slaap. Gelukkig lukt dat aardig en heb ik nog best een goede dag. Tussen de middag lopen met collega’s in het zonnetje, maakt ook een hoop goed. Helemaal als ik deze graffiti tegen kom. Als je dan toch wilt tekenen, kun je het maar beter goed doen. Deze zijn gemaakt door streetartists Doodkonijn en Oxalien.

Dinsdag

Zijn we al weer vroeg buiten. En mijn tuttebel heeft er zin in.

Na een heerlijke dag werken, kruip ik ’s avonds nog even achter mijn macbook, om mijn blog voor woensdag voor te bereiden.

Woensdag

Mijn broertje was zo lief om te regelen dat Luca kan gaan voetballen en vandaag is de allereerste dag dat hij mag trainen. Opa Vrachtwagen gaat met hem mee en hij vindt het helemaal geweldig.

’s Avonds ga ik nog een rondje lopen met de bovenbuurvrouw en haal ik op een doordeweekse dag zomaar de 10.000 stappen.

Donderdag

Begint de ochtend weer ontzettend mooi.

Luca zit ’s avonds zuchtend aan tafel en dan komt er een uitspraak uit zijn mond, waar ik echt heel hard om moet lachen.

Vrijdag

Ook deze week werk ik nog een extra ochtend. Wat uiteindelijk een hele dag wordt, omdat het echt niet normaal druk is. Maar het is wel een heerlijke werkdag. De kinderen brengen de dag door bij mijn lieve vriendin, die weer zo lief is om ze op te vangen. De chemie tussen haar jongste en Luca is echt zo mooi om te zien <3

Omdat ik er, wat mijn lichaam betreft, echt helemaal doorheen zit, gaat Erik met Luca naar zwemles. Zo kan ik mooi even met Giulia kroelen.

’s Avonds is het tijd voor een datenight met manlief en vrienden. We eten tapas bij La Cubanita. En aangezien ze er mijn favo cocktail hebben, drinken we cocktails 😉

Zaterdag

Luca mag voor het eerst een Champions League wedstrijdje voetballen. Hoewel hij voornamelijk grassprietjes aan het tellen is, vindt hij het wel echt superleuk. Als ik hem in de tweede helft vertel dat hij wel de bal moet afpakken van de jongens in blauwe broek, komt er meer actie.

Erik neemt zonnebloemen voor me mee als hij boodschappen doet.

’s Middags ga ik de kinderen op de foto zetten, op een supergave plek met graffiti’s. Helaas zijn ze er wel bezig, dus de graffiti die ik wilde gebruiken voor de foto was alweer beklad. Gelukkig vond ik nog wel een ander plekje. Binnenkort meer op mijn blog hierover. Wel maakte ik nog deze foto van Luca.

Zondag

Na een beroerde nacht, waarin Giulia ziek wordt, gaat Erik alleen met Luca, zijn oudste zoon en zijn moeder naar de Efteling. Ondanks dat ik het wel echt heel erg jammer vind, is het voor zowel Giulia als mij eigenlijk wel goed om even niks te doen. De afgelopen weken waren best intensief en rust in de vorm van een pyjamadag is dan ook meer dan welkom.

De mannen vermaken zich ondertussen prima. En Luca speelt voor Tom Tom.

Toen zaten we alweer in week 40, het laatste kwartaal van dit jaar alweer. Ook komende week staan er leuke dingen op de planning. De schoolfotograaf komt langs en we gaan naar het Superjuffie Kids Weekend.

Hoe was jullie week?

Volg me ook op Facebook, Pinterest en Instagram.

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 2 oktober 2018 / 7:32 am

  Hier speelde mijn reuma helaas ook een dominante rol. Zo dominant dat ik me ziek heb moeten helpen.
  Fijn dat je zondag samen met je meisje even rustig aan kon doen.

  Whow die graffiti!! Love it

  • Marieke
   Auteur
   2 oktober 2018 / 7:30 pm

   Blegh zo irritant hè? Vooral als je zelf wel wilt maar je lichaam je gewoon in de steek laat.
   Ja kwam eigenlijk supergoed uit dat ze ziek was.

 2. Sabina
  1 oktober 2018 / 7:24 pm

  Heb je je weleens verdiept in wietolie voor je fibromyalgi (als ik het goed zeg) heb laatste wat gelezen wietolie schijnt daar ook heel goed bij te werken..
  Vervelend hoor bah
  Maar wel weer leuk stukje !

  • Marieke
   Auteur
   1 oktober 2018 / 8:05 pm

   Ja ik ken die olie wel van naam, maar weet het niet zo goed. Gelukkig valt het bij mij over het algemeen altijd wel mee. Vooral overgangen van warm naar koud zijn een aanslag op mijn lijf. Maar bedankt voor het meedenken, lief. X

 3. 1 oktober 2018 / 11:15 am

  Wat een volle week en wat moest je veel werken. Echt respect hoe je die combineert met de kids en je fibromyalgie. Groot gelijk dat jullie zondag lekker thuis bleven..

  • Marieke
   Auteur
   1 oktober 2018 / 2:51 pm

   Dank je wel!! Lief van je. Het was ook echt wel even te druk nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen