Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bye Bye September – Mariekes Monthly #9

September wat ben je voorbij gevlogen. Het is weer tijd om terug te kijken op afgelopen maand. De maand waarin ik wederom uit mijn comfortzone kwam.

Op weg naar minder Marieke

Mijn projectje op weg naar minder Marieke ging eigenlijk nog niet eens zo heel slecht. Begin van de maand liep ik voor het eerst 2,49 kilometer achter elkaar. Wat ik echt super vond om te doen. Daarna werd ik helaas zo verkouden dat lopen nauwelijks ging. Ik wandelde wel heel veel. En na maanden schommelen viel ik eindelijk weer een kilo af. De oefeningen die ik wilde doen heb ik alleen niet gedaan, extra aandachtspuntje voor de maand oktober dus.

Uit mijn comfortzone

Voor mezelf nam ik een vrij belangrijke beslissing. Ik ga namelijk eind november helemaal alleen een weekend weg. Het hotel in Limburg is inmiddels geboekt, dus er is geen weg meer terug. En eigenlijk kijk ik er ook wel heel erg naar uit. Even helemaal niets, al heb ik al wel een aantal afspraken staan, maar ook daar kijk ik naar uit.

Uitstapjes

De maand begon goed met een heerlijk feest van Eriks werk. Ik kan je zeggen dat die feesten echt voor herhaling vatbaar zijn.

We brachten een bezoek aan de Wereldhavendagen, wat echt heel gaaf was om mee te maken. En waarvan we zeker weten dat we er volgend jaar weer heen willen.

Ik volgde een workshop van Studio Ins & Outs in het WTC in Rotterdam, tijdens het pre-event van We are female. Ik ging er heen samen met mijn vriendin en het was echt hartstikke leuk om te doen.

We gingen eindelijk weer eens uiteten met onze vrienden, wat echt al heel lang geleden is.

Ons jaarlijkse uitstapje naar de Efteling verliep dit jaar net even anders, maar Erik en Luca gingen samen met mijn schoonmoeder en Eriks oudste zoon, terwijl Giulia en ik een pyjamadag hadden samen.

Kinderen

Luca is lekker bezig met zwemmen, is inmiddels doorgeschoven naar het volgende badje. Wat voor ons fijn is, scheelt namelijk haasten op vrijdagmiddag. Daarnaast is hij ook begonnen met voetbal met dank aan zijn oom en opa die dit voor hem geregeld hebben.

Giulia is inmiddels helemaal gewend aan school en de bso. Wel is ze ’s avonds versleten en valt ze iedere avond als een blok in slaap.

Shoppen

Uiteraard werd er geshopt. Ik kocht nog een broek, schoenen en twee colbertjes voor mezelf. En ook voor Luca en Giulia werd er alvast wat winterkleding geshopt. Alhoewel wat, Giulia heeft eigenlijk niks meer nodig, maar wederom organiseer ik nog een Billy & Lilly homesale aan 5 oktober. Dus kan niet zeggen dat er niks meer gekocht wordt.

Treinleven

Inmiddels reis ik alweer een maand met de trein en eerlijk? Ik vind het echt heerlijk, zoals ik vorige maand al zei, had ik dat echt nooit verwacht. Enige kleine nadeel is dat het vaak extreem druk is in de trein als ik rond acht uur begin.

Winacties

Er kwamen er twee online deze maand. Je kunt nog steeds mee doen aan de winactie voor de Tuby badcape.

Blogweetjes

De nasleep van de vakantie is zo goed als voorbij en mijn bezoekersaantallen beginnen weer aardig aan te trekken, gelukkig.

Oktober

Voor oktober staat er al het een en ander gepland. Zo gaan we naar het Superjuffie Kids Weekend, komt de fotograaf zowel op de bso als op school. Is er weer een Billy&Lilly homesale bij me thuis en gaat Erik nog een dag fotograferen in Zaandam.

Wat was jullie hoogtepunt van de maand september?

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 2 oktober 2018 / 10:46 am

  Wat fijn dat je was afgevallen! Zelfs zonder hardlopen.

  Superleuke kleur trouwens van je letterbord!

  • Marieke
   Auteur
   2 oktober 2018 / 7:34 pm

   Ja eigenlijk was die kilo eraf na die ene keer hardlopen haha. Maar zondag wil ik wel echt weer gaan lopen.

 2. 2 oktober 2018 / 7:05 am

  Wat stoer dat je alleen op vakantie gaat! Ik weet niet of ik dat zo gauw zou kunnen. Knap hoor. Fijn dat jullie eindelijk eens uit eten gingen. Ik weet hoe t is om dan eindelijk weer te gaan; genieten. Mijn hoogtepunt? Die moet weer komen.

  • Marieke
   Auteur
   2 oktober 2018 / 7:29 pm

   Hahaha nou ik vond het nog wel een dingetje hoor, maar komt vast goed.
   Heerlijk hè? Maar jouw hoogtepunt komt vast snel weer 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.