Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Halloween – Dress to impress*

De kinderen zijn gek op verkleden, van prinsessen en piraten tot eenhoorns en boeven. Het kan allemaal, want verkleedkleding genoeg in huis. Toch ontbrak er nog een thema, Halloween, misschien wel het leukste verkleedfeestje voor kinderen, na carnaval. 

Halloween

Halloween is van oorsprong een feest wat gevierd wordt de avond voor allerheiligen. Naast dat de doden worden geëerd, was het ook een viering nadat alle oogst binnen was gehaald. Hoewel het vooral bekend is in Noord-Amerika, Groot Brittannië en Ierland, veroverd het ook langzaam ons landje. Zo hebben we al de fright nights in diverse pretparken, maar zijn er ook steeds meer scholen en kinderopvangcentra, die het vieren.

Kostuums

Uiteraard hoort een halloween kostuum er ook helemaal bij. Vroeger werden er vooral maskers gedragen, om de doden die terug kwamen, af te kunnen schrikken. Inmiddels zijn de kostuums niet meer weg te denken en is ook alles mogelijk voor wat betreft Halloween kleding en spullen. Het is vooral zien en gezien worden. Hoe enger je kostuum, hoe beter het eigenlijk is.

Luca’s kostuum

Zoals ik al zei, zijn Luca en Giulia gek op verkleden. De kleding die we binnenkregen viel dan ook enorm in de smaak. Zo kreeg Luca een skelettenoutfit met een heuse emmer voor snoep en een plastic zeis. Supercool natuurlijk, zeker omdat hij natuurlijk wel heel eng is zo. Het pak bestaat uit een masker, een onesie en handschoenen.

Giulia’s jurk

Giulia kreeg een hele gave vampierjurk, die helemaal af is met een vleermuisdiadeem en een vampiergebit. Hoewel de jurk nog wat ruim is, vindt ze de jurk hartstikke leuk, want nu is ze, volgens haar eigen woorden, een enge prinses 😉 Het gebit heb ik haar nog niet gegeven, daar vind ik haar dan net weer te jong voor.

De kinderen zijn helemaal klaar voor Halloween. Zijn jullie kinderen ook zo ontzettend gek op verkleden? En gaan jullie nog iets doen met Halloween? Ik lees het graag in de comments.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 12 oktober 2018 / 11:08 pm

  Super super gaaf! Hier in het dorp wordt sinds een aantal jaren halloween gevierd. Een beetje ala fright nights maar dan net wat vriendelijker, voor ook kleine kinderen. Erg leuk.

  • Marieke
   Auteur
   13 oktober 2018 / 8:09 pm

   Oh wat superleuk! Ik zag vanmiddag dat ze het hier bij ons op het winkelcentrum nu ook doen, dus ga ik daar misschien wel heen met de kinderen.

 2. Will
  4 oktober 2018 / 11:43 pm

  Wat een leuke Halloween kostuums. Eng hoor?
  In ons dorp doen ze niets aan Halloween, tenminste niet op de scholen.
  Heb er niets over gehoord.

  Alleen op 11 november( Sint Maarten) lopen ze hier met lampions langs de deuren.

  • Marieke
   Auteur
   6 oktober 2018 / 3:46 pm

   Hier in de stad verder ook niet volgens mij. Zijn meer de verenigingen die er iets mee doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.