Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 02-2021 – foto’s maken, sneeuw en tijd voor mezelf

Half januari alweer, time flies when we are having fun. Ook nu was er weer volop thuisonderwijs, maar deden we ook andere leuke dingen. Zo maakte ik heel veel foto’s van onder andere de kinderen, konden we even genieten van sneeuw en had ik zelfs twee keer tijd voor mezelf. Je leest het allemaal weer in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

We beginnen de dag weer met thuisonderwijs. Gelukkig zijn de kinderen goed gemotiveerd en gaan ze zonder mopperen aan het werk.

Na het leren gaan we lekker een frisse neus halen buiten. En fris is het, maar het is ook wel echt heel erg lekker om buiten te zijn. Ik maak wat mooie foto’s van de kinderen.

Als we weer binnen zijn, is het tijd voor lunch met een zelfgemaakt soepje en crackers.

De kinderen gaan na de lunch lekker wat voor zichzelf doen en ik besluit om ook even te ontspannen met mijn invulboeken. Ik maak uiteindelijk vier pagina’s in mijn boek.

Dinsdag

Vandaag mag ik zelf ook weer een poosje werken en doe dit op de zolder van mijn lieve vriendin en haar gezin.

Naast de photochallenge begon ik ook nog aan een andere challenge. Helaas heb ik die vanwege te veel zweverigheid vroegtijdig beeïndigd. Wel is het heerlijk om lekker buiten te lopen na een ochtendje werken.

Ook vandaag zijn mijn kinderen de klos voor de camera. Ze werken weer superlief mee. Mijn bink verzint zelfs dingen waardoor de foto’s nog leuker worden.

Woensdag

Vol enthousiasme gaan de kinderen weer aan de slag. We beginnen zoals iedere ochtend eerst met een kwartiertje lezen in een boek.

Vandaag is het natuurlijk ook weer woensdag wasdag. Dit keer laat ik de cast zien die is ontstaan nadat ik het voor 80 procent heb droog geföhnd.

Als we een heerlijk rondje hebben gelopen, komen we langs de snackbar en willen de kinderen frietjes. Omdat ik nog frietjes in de vriezer heb liggen maak ik ze lekker zelf. Na al het thuisonderwijs hebben ze wel iets lekkers verdiend. Ze genieten er enorm van. Ik neem ook een beetje, maar heb ook nog soep, dus die eet ik erbij.

Ook nu maken we weer wat foto’s. Het is zo leuk om met deze challenge bezig te zijn.

Donderdag

Mijn bink moet aan het einde van de ochtend even naar school toe om een boek op te halen. We gaan eventjes met zijn drietjes. Als we terugkomen schiet ik weer een paar toffe plaatjes van ze.

‘s Avonds willen de kinderen graag samen slapen, wat ik op donderdag nooit een probleem vind. Als ze dan vrijdag wat vroeger wakker zijn is dat minder erg, omdat we toch op tijd op moeten staan.

Vrijdag

De laatste ochtend thuisonderwijs van deze week alweer, gelukkig. Ik merk aan ons alledrie dat we er wel echt klaar mee zijn.

Terwijl de kinderen bezig zijn met hun huiswerk, vul ik alvast de homeworktime planner in voor komende week.

Vandaag mag ik me storten op een zelfportret, iets wat nog best wel heel erg lastig is. Maar ik vind het wel echt heel erg leuk om te doen. Dit is de leukste foto, maar aangezien de remote zichtbaar is, wordt dit hem niet.

De kinderen mogen vanmiddag met de buurvrouw mee op stap. Zo kan ik een paar uurtjes genieten van helemaal niks doen en rust. Dit is na al die weken wel echt heel erg nodig. Ik trakteer mezelf lekker op paprika chili wraps en paprikasoep.

Zaterdag

Nu er niet gevoetbald wordt op zaterdag, genieten we alle vier enorm van het feit dat we heerlijk rustig aan kunnen doen. Nog maar even van genieten zolang het nog kan. Ik bereid alvast wat voor met partyprops voor mijn verjaardagsfoto voor dinsdag. De kinderen willen ook wel even op de foto met de ballonnen.

Ik heb een topdag voor wat betreft mijn krullen. Ze dansen echt om mijn hoofd.

Mijn bink gaat ‘s middags bij zijn vriendinnetje spelen en mijn tuttebel heeft een speeldate met haar vriendinnetje bij ons thuis. We merken aan beide dat ze echt hun vriendjes ook gaan missen nu. Hopelijk mogen ze de tweede week van februari wel weer gewoon naar school toe. Al ga ik er zelf wel steeds meer aan twijfelen of ze voor de voorjaarsvakantie überhaupt nog wel naar school toe zullen gaan.

Het sneeuwt en zodra er een laagje ligt, nemen we de kinderen mee naar buiten toe om te gaan sleeën. Hier en daar gaat het moeizaam, maar ze hebben de grootste lol.

Waar we normaal Wie is de Mol kijken op zaterdag, schakelen we nu over naar de livestream van Vrienden van Amstel. Het is echt een heerlijke avond en ondanks dat het heel erg intiem was, voelde het echt als een feestje. Hopelijk kunnen we snel weer naar dit soort evenementen toe.

Zondag

De kinderen kregen vrijdag allebei, nadat mijn bink die van hem eerder deze week kapot had laten vallen, een spaarpot met centjes van hun oom en tante. Zo lief! Ze wilde op de foto om ze even te bedanken.

Man en kinderen zijn al lekker op tijd de deur uit. Ik doe de was, ga even naar Coffeelicious toe om wat lekkers te halen (had ik nog tegoed). Daarna ga ik lekker achter mijn laptop zitten om wat blogs te schrijven.

Ook plak ik nog een aantal pagina’s in mijn invulboek. Er zit eindelijk een beetje schot in de zaak.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.