Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Even niet zorgen voor het gezin in moeilijke tijden

Hoe fijn is het als je druk bezig bent met het regelen van een uitvaart, dat je dan niet bezig hoeft te zijn met zorgen voor de kinderen. Ik geef je mijn tip hoe jij mensen in je omgeving zou kunnen helpen.

Alleen

Toen mijn moeder overleed in 2006 hoefde ik alleen maar voor mezelf te zorgen, ik woonde tenslotte alleen en hoefde niet na te denken over bijvoorbeeld het eten voor mijn gezin. Maar goed ook denk ik, want toendertijd leefde ik voornamelijk op fastfood. Gezond eten kwam wel weer een keertje. Het leven ging door, terwijl voor mijn gevoel mijn hele wereld stil stond.

Eigen gezin

Maar nu ik een eigen gezin heb, merk ik dat alles gewoon doordraait. De kinderen gaan naar school en naar de opvang. En er moet gewoon voor ze gezorgd worden, wat betekent dat er dus ook gekookt moet worden. Dat is precies hetgeen wat me best wel zwaar viel nu. Ik had daar echt totaal geen behoefte aan, maar ja het moet, want kan de kinderen moeilijk alleen maar op fastfood laten leven.

Zorgen voor

Wat had ik het fijn gevonden als iemand voor ons avondeten had gezorgd op de dagen dat we druk waren met het regelen van de crematie en op de dag van de crematie zelf.  Ik ben er de persoon niet naar om om hulp te vragen. Ja voor de kinderen, maar niet voor ons zelf. Wij redden ons wel, althans dat is wat ik vaak denk. En uiteindelijk komt het dan ook wel weer goed. Maar het is meer het idee.

Overlijden vriendenkring

Mocht er in mijn vriendenkring een ouder zijn die komt te overlijden en ze zijn druk met het regelen van de uitvaart, dan zal ik voor de deur staan met een pannetje met eten. Juist omdat ik denk dat het fijn is, als dat het enige is waar je je even geen zorgen over hoeft te maken op dat moment.

Zorg jij voor anderen als ze in dit soort moeilijke periodes zitten?

 

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 15 februari 2017 / 7:46 pm

  Dit vind ik een mooie gedachte! Ik ben zelf juist de persoon die in de verzorgstand komt. Toen mijn opa overleed was ik degene die in de keuken voor de hele familie soep en stokbrood stond te maken.

  • Marieke
   15 februari 2017 / 10:08 pm

   Wauw wat superlief van je! Ik bij mijn schoonfamilie ook hoor maar thuis was toch ff anders.

 2. 12 februari 2017 / 9:49 pm

  Goed dat je dit deelt, soms weet je ook niet goed wat je voor moet doen wanneer iemand in een omgeving door een moeilijke periode gaat. Maar wie dit heeft gelezen weet het nu 🙂
  De man van mijn buurvrouw is onlangs overleden en haar breng ik ook geregeld een bordje avondeten. Doe ik tenminste nog iets voor mijn gevoel. Na het lezen van dit stukje begrijp ik dat het vast gewaardeerd wordt.

  • Marieke
   12 februari 2017 / 10:25 pm

   Wat lief dat je dat doet. En ik weet zeker dat je buurvrouw het waardeert!

 3. Essie
  12 februari 2017 / 7:04 pm

  Ik had een reactie gegeven maar die is weg

  • Marieke
   12 februari 2017 / 7:05 pm

   Wat raar Es want ik heb je reactie gezien en er op gereageerd 😉

   • Essie
    12 februari 2017 / 7:06 pm

    Ik zag hem weer sorry

 4. 12 februari 2017 / 6:58 pm

  Ik merkte zelf vorige week ook hoe dankbaar mensen zijn met zoiets kleins. Dus daar ga ik zeker vaker bij stil staan.

  • Marieke
   12 februari 2017 / 9:25 pm

   Begrijp ik! Was ook een lief gebaar van je naar je schoonfamilie toe.

 5. 12 februari 2017 / 5:34 pm

  Goed om over na te denken!!
  Kleine dingen kunnen soms heel veel doen en vooral voor iemand die verdriet heeft

  • Marieke
   12 februari 2017 / 9:23 pm

   Ja precies en doordat we het zelf ondervonden, weet ik dat ik dat bij andere mensen uit handen zou willen nemen.

 6. 12 februari 2017 / 11:42 am

  Ik begrijp je. Dat zijn zaken waar je tegenaan loopt als je er middenin zit. Daarom weet je nu ook dat je het voor een ander wel zou doen. Met deze kennis kun je een ander straks heel goed ondersteunen. Veel liefs en sterkte. Het zal vast zwaar zijn! Xx

  • Marieke
   12 februari 2017 / 9:24 pm

   Precies dat dus! Het is een soort van eye-opener. Dank je wel Cynthia! X

 7. Essie
  12 februari 2017 / 9:54 am

  Dat is vaak iets waar niemand bij stil staat tot het jezelf overkomt. Al denk ik als je vrienden het lezen ze zeggen ahhhh ik heb er echt niet aan gedacht maar had het met alle liefde voor jullie gedaan. X

  • Marieke
   12 februari 2017 / 10:04 am

   Dat weet ik wel zeker Es en verwijt ook niemand iets. Meerdere keren hulp aangeboden gekregen, maar zelf ook niets mee gedaan. Dus ja 😉

   • Essie
    12 februari 2017 / 7:05 pm

    Geeft toch ook niets. Ik kan mij ook niet voorstellen dat jij iemand iets zou verwijten. Zijn altijd moeilijke tijden waarin je leven word geleid en je zelf even geen controle hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.