De leuke dingen aan de herfst – de herfst tag

Joe de herfst is nu echt aan, dus wordt het weer eens tijd voor een blog over de herfst. Aangezien het al vrij lang geleden is dat ik een tag invulde, leek het me leuk om dat weer eens te doen. Een aantal jaar geleden vulde ik ook al eens een herfsttag in. Toch is deze herfsttag, bedacht door Kimberly van Beebsandmoms, net weer even anders. Daarnaast zijn er best wel wat dingen die nu toch wel anders zijn dan toen. Meer weten over de dingen die ik leuk vind in de herfst? Je leest het in deze blog.

1. Welke dingen vind je het leukste om te doen met je gezin in de herfst?

Ik vind het heerlijk om met mijn gezin in de herfst door het bos te wandelen om kastanjes te zoeken of je hoofd leeg te maken en uit te waaien op het strand. Daarnaast vind ik het ook fijn om lekker te cocoonen met het hele gezin door samen een film te kijken of gezellig een spelletje te doen.

2. Wat vind je het mooiste aan de herfst?

Het allermooiste vind ik de verandering van de natuur. De bladeren aan de bomen die van kleur veranderen en uiteindelijk hun blad verliezen. Maar ook het onstuimige en ongure weer, terwijl je binnen zit met de kaarsjes aan. Van die kneuterigheid kan ik echt enorm genieten.

3. Wat is jouw favoriete herfstdrankje?

Mijn absolute nummer één drankje is toch wel echt thee. Waar ik over het algemeen altijd English Breakfast thee drink, vind ik in de herfst Apple pie, Autumn storm en Spiced biscuit altijd wel erg lekker. Maar een heerlijke beker warme chocomel na een wandeling gaat er ook altijd wel goed in.

4. Welke dingen vind jij nou typisch voor de herfst?

Het vallen van de blaadjes natuurlijk, maar ook het zoeken naar kastanjes in het bos. Sinterklaas mag uiteraard ook niet ontbreken, daar ga ik de komende twee jaar zeker nog van genieten, daarna vrees ik dat ook de jongste wel van het grote geheim weet.

5. Welke dingen vind jij het allerfijnste van de herfst?

Ik kan enorm genieten van het binnen zitten, spelletjes spelen met de kinderen of heerlijk op de bank kruipen naast de man met een dekentje en een fijne serie.

6. Wat is je favoriete outfit in de herfst?

Ik ben gek op het dragen van jasjes. Zeker als het net te warm is voor een sweater en te koud voor alleen een shirtje. Daarnaast vind ik het ook heel erg lekker om gewoon in een rokje, legging en trui te lopen. En mijn nieuwe campingsmoking is eigenlijk ook best comfortabel, dus ik denk dat ik die deze herfst ook veel binnenshuis zal dragen.

7. Welke dingen doe jij met je kinderen in de herfst die je moeder vroeger met jou deed?

Vroeger gingen we regelmatig met het gezin en de hond het bos in. Daarnaast maakten we ook nog weleens strandwandelingen. Beide doen we nu ook, als de planning het allemaal toelaat.

8. Wat is jouw lievelingsgerecht in de herfst?

Als ik er maar eentje mag noemen dan is dat toch echt zuurvlees met frietjes. Al zijn andere stoofvleesgerechten ook heel erg lekker natuurlijk. Daarnaast staat bij ons vanaf de herfst de crockpot toch wel regelmatig aan met heerlijke gerechten voor wanneer het een stuk kouder wordt.

9. Sint Maarten of Halloween?

Persoonlijk heb ik met beide vrij weinig, maar als ik echt een keuze moet maken dan kies ik toch voor Halloween. Sint Maarten ken ik verder helemaal niet, weet alleen dat kinderen net als met Halloween, langs de deuren gaan en een liedje zingen.

10. Wat is jouw herfst must have?

In de herfst zijn er eigenlijk twee dingen waar ik echt niet zonder kan. Zo kan ik echt niet zonder mijn Docs, ik kan ze dragen onder alle eerder genoemde outfits en dat zorgt er toch wel voor dat het echt mijn must have voor de herfst is. Daarnaast, ik noemde hem al even, is de crockpot wel echt favoriet hier vanaf de herfst.

Wat is jouw favoriete herfstding? Ik lees het graag hieronder in de reacties. Ben je blogger en wil je deze tag overnemen? Vergeet dan niet om Kimberly te taggen.

Deze blog bevat affiliate links, meer hierover kun je lezen in de disclaimer.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 3 oktober 2021 / 7:51 pm

  Superleuk dat je de tag hebt overgenomen. Ik vergeet steeds dat de herfst echt is aangebroken, maar na dit regenachtige weekend kan ik er ook niet meer onderuit

  • Marieke
   Auteur
   3 oktober 2021 / 9:12 pm

   Jij heel erg bedankt voor het bedenken van de tag. En inderdaad vrees dat we nu echt aan de herfst moeten gaan geloven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen