Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke – 05-2020 – migraine, afzwemmen en spelletje spelen

Eigenlijk hadden we best een prima week, ook al had ik anderhalve dag last van migraine en werd de man ook ziek. Het mogen afzwemmen, chillen en het spelen van een spelletje maakte een hoop goed. Meer lees je in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

Terwijl de mannen op de voetbal zijn, kook ik samen met mijn tuttebel hutspot.

Dinsdag

Gisteravond met een migraineaanval naar bed gegaan, die helaas niet over is als de wekker gaat. Omdat mijn hoofd echt zwaar aan voelt, licht en geluid door merg en been gaan, besluit ik me ziek te melden.

Als de man en kinderen ’s avonds thuis zijn eet ik wel mee en geniet ik van mijn mannen die gek doen met elkaar. Maar ik lig ook weer redelijk op tijd op bed, omdat de man met de hamer me niet met rust laat. Al kom ik slecht in slaap, omdat ik te lang heb geslapen overdag.

Woensdag

Na een nacht van slechts drie uur slaap, ga ik wel weer gewoon werken. Ik hoef maar vier uurtjes, omdat ik ’s middags vrij ben. Thuis trakteer ik mezelf lekker op een uitsmijter en stiekem kan ik hier wel aan wennen.

’s Middags mag mijn bink in de herkansing voor het briefje zwemmen. Gelukkig doet hij het goed en laat hij zien dat we geoefend hebben. Na afloop krijgt hij dan toch zijn briefje mee.

Donderdag

Mogen de kinderen nog even lezen als ze op bed liggen. En wat is dat toch ontzettend genieten. Terwijl mijn bink zachtjes in zichzelf leest, spelt mijn tuttebel woord voor woord om daarna de hele zin op te lezen.

Vrijdag

Vanwege de stakingen zijn de kinderen vandaag lekker vrij en hoewel we een niet zo’n goede start van de dag hadden, gaat het de rest van de dag best goed. Zijn ze lief bij de kapper als mijn haren gedaan worden en doet mijn tuttebel goed haar best als ze bloed moet laten prikken. Het doet er weinig en daar ben ik wel heel blij om.

We hebben ook weer een heerlijke uitspraak van de dag.

Voor mijn verjaardag kreeg ik kaartjes van volgers op Instagram. Onder degene waar ik een kaartje van kreeg, verlootte ik een pakketje met onder andere stickers, maskertjes, notitieblokje, kaartjes en meer. Uiteraard pakte ik dat natuurlijk ook nog gezellig in. Onder andere met het inpakpapier en de stickers van Winkeltje van Anne.

’s Avonds is het weer tijd voor zwemles. Mijn tuttebel heeft er zin en ligt met een smile van oor tot oor in het water. Zo blij dat ze helemaal happy wordt van de zwemles. Mijn bink mag afzwemmen voor zijn B en zwemt nog beter dan woensdag, waardoor hij na afloop zijn B-diploma in ontvangst mag nemen. We zijn echt supertrots op hem.

Zaterdag

Staan we al weer lekker op tijd langs het veld. De winterstop is afgelopen. Mijn bink staat goed te verdedigen, maar toch verliezen ze met 3-8. Op naar de volgende wedstrijd die ze dan vast wel weer gaan winnen.

Met mijn tuttebel speel ik na het middageten eerst twee spellen Triominos, waarbij ik dik word ingemaakt door haar. Daarna spelen we nog twee spelletjes Freek Vonk memory.

Aan het eind van de middag komt mijn vriendin nog spontaan op visite met haar dochter. Terwijl wij gezellig kletsen spelen de kinderen samen een spelletje, onder toeziend oog van de man.

Na het eten zet ik nog even de set van Kensington en Di-rect aan, die ze speelden op Vrienden van Amstel. De kinderen gaan helemaal uit hun dak. De muzikale opvoeding is in ieder geval geslaagd.

Zondag

Hebben we een heerlijke rustige dag. Ik rommel wat aan in huis. Ruim een gedeelte van mijn planken in de kast op, gooi spullen weg en weet nu waarom mensen in hun la met ondergoed en sokken zo’n vakkending hebben, wat een ongeorganiseerde chaos in mijn la zeg. Binnenkort dus ook maar eens aanschaffen.

De kinderen vermaken zich ondertussen heerlijk met de Thomas de Treinbaan, muziek, dansen en spelletjes spelen .

Maak ik voor het avondeten een heerlijke lasagne, die op een klein stukje na, gewoon op gaat.

Als de kinderen op bed liggen, kruip ik op de bank met een bakkie Tastea en mijn macbook, want dat had ik de afgelopen dagen nog niet gedaan 😉

En dan zit de week er weer op en beginnen we alweer aan week 6. Ik wens jullie een hele fijne week.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.