Een weekendje weg, helemaal alleen, zonder man en kinderen

Ondanks dat we net terug zijn, ben ik al over een nieuw tripje aan het nadenken. Dit keer niet met mijn gezin of alleen met manlief, maar helemaal alleen. Gewoon een weekendje weg.

Comfortzone

Al eerder schreef ik een blog over uit mijn comfortzone komen. En dit is het volgende onderdeel. Want hoewel ik op mijn achttiende enorm impulsief, helemaal alleen, een reis boekte naar Lloret de Mar en ik daar echt een toptijd had. Denk ik nu bij een weekendje weg al, durf ik dat wel alleen?

Hoezo “durf” ik dan niet?

Ik vind alleen zijn heerlijk, maar vooral tegen alleen uiteten gaan, zou ik al opzien. En alleen shoppen is ook niet echt gezellig. Tenslotte is alleen echt alleen. Toegegeven, ik ben niet meer die achttienjarige die die reis impulsief boekte. Impulsief ben ik overigens nog steeds, aard van het beestje denk ik, maar dan dwalen we af naar een ander onderwerp 😉

Waarom dan toch alleen weggaan?

Omdat het me gewoon heerlijk lijkt om even op mezelf te zijn. Eventjes niet voor vier mensen te denken, maar alleen voor mezelf. Maar ook voor de rust. Het lijkt me heerlijk om in alle rust dingen te kunnen ondernemen of een boek te lezen op een hotelkamer. Niet te hoeven zorgen voor en hoewel ik echt wel heel erg graag mama ben, is even het woord mama niet horen ook wel een hele lekkere gedachte.

Goed doen

Ook denk ik dat het me echt heel erg goed zal doen. Sinds Erik en ik samen zijn, zijn we eigenlijk nog nooit echt alleen een nacht of weekend weggeweest. De enige keer dat Erik alleen was, was toen ik in het ziekenhuis lag nadat ik bevallen was van Luca en ik pas na drie dagen naar huis mocht. In ruim acht jaar is dat dus best wel weinig.

De kust of het binnenland

Op Instagram stories vroeg ik in een poll waar mijn volgers heen zouden gaan, liever naar de kust of liever het binnenland in. De uitslag was geenszins verrassend trouwens. Het over grote deel verkoos de Zeeuwse kust of in ieder geval de kust boven de Limburgse heuvels. En hoewel ik strand en zee heerlijk vind, doe ik dat liever met manlief en de kinderen. Vind ik dan toch iets romantisch hebben. Dus kies ik echt voor de Limburgse heuvels.

Waarom Limburg?

Limburg geeft me door het glooiende landschap altijd echt een vakantiegevoel. Daarnaast ben ik enorm nieuwsgierig aangelegd en benieuwd naar een aantal mensen die ik alleen van social media ken en al best wel lang volg. Genoeg redenen om die kant op te gaan.

Plannen

Ondertussen ben ik al wel echt serieus op zoek naar een leuke accomodatie in het heuvellandschap. En is er ook al wel een datum waarop ik eventueel weg zou kunnen. Dus heb jij nog suggesties, dan hoor ik dat echt heel erg graag. Het moet wel echt betaalbaar zijn, want het moet wel leuk blijven natuurlijk.

Zou jij een nacht of weekend alleen weggaan, zonder je gezin of vrienden? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Jannechien
  11 september 2021 / 5:41 am

  Ik hoef niet per se alleen op vakantie, want ik woon al alleen. Ik heb bewust geen kinderen en ook ben ik bewust single dus ik heb meestal rust om me heen. Lekker mijn eigen ding doen.

  • Marieke
   Auteur
   11 september 2021 / 3:19 pm

   En ook dat is helemaal prima!

 2. Cynthia
  30 november 2018 / 3:07 pm

  Ik zou het niet snel doen. Maar enorm stoer van je. Bovendien denk ik dat het je enorm goed zal doen. En je, als je weer thuis bent, weer goed beseft wat je allemaal hebt gemist. Ik vertrek morgen voor een eerste vakantie zonder gezin, met mijn zusje. Maar ohw, ik mis thuis nu al… Lot’s of fun voor jou!!!

  • Marieke
   Auteur
   1 december 2018 / 5:48 pm

   Oh wauw ik wens je een hele fijne vakantie lieverd <3

 3. 30 november 2018 / 12:43 pm

  Leuk zeg! Is best ff lekker denk ik!

 4. 30 november 2018 / 7:55 am

  Wauw, super dat je het doet! Weet niet waar je reis nu naar toegaat. Maar geniet! En alleen winkelen is echt heerlijk! Mocht je in de buurt zijn van maastricht, dat vind ik echt een super stad.

 5. 19 september 2018 / 11:24 am

  Ik woon niet in het Limburgse heuvelland, maar wel in de grote peel. Ook erg mooi..
  Bij ons hebben ze een leuk bed & breakfast zitten of anders de pipowagen camping, ook leuk 😉

  • Marieke
   Auteur
   20 september 2018 / 9:09 pm

   Oh bed&breakfast is ook erg leuk, dat is misschien wel een idee voor de volgende keer. Pipowagen heb ik dan weer niet zoveel mee, heb een hekel aan clowns haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen