Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een olifant in de bus – recensie

Eerder deelde ik al de recensies van “Vakantieprut en Appelmummies” en “Wij eten hier geen klasgenootjesmet je. Vandaag is het alweer tijd dat ik de derde recensie “Een olifant in de bus” met je deel in de reeks boeken die ik ontving van Gottmer. 

Een olifant in de bus – het verhaal

Bij de bushalte staat een olifant te wachten op de bus. Hij wil graag mee en heeft zelfs een ov chipkaart, maar de buschauffeur weigert hem in de bus te laten. Jip zit in dezelfde bus en vindt het niet eerlijk dat de olifant niet mee mag in de bus. En geeft ook aan bij de buschauffeur dat de witte hond wel in de bus mag. De buschauffeur gaat overstag, maar dan begint alle ellende pas en moet zelfs de brandweer komen om de olifant de bus in te helpen of er uit te halen.

Prentenboek

Ben je op zoek naar een prentenboek op rijm en een kort verhaal voor het slapen gaan? Dan is dit absoluut een aanrader om voor te lezen aan jouw kleintje. Binnen korte tijd zal je kleintje zelfs de zinnen af kunnen maken, juist omdat het op rijm is en daardoor zijn woordenschat vergroten. Wat juist zo belangrijk is bij regelmatig voorlezen.

Marjet Huiberts – Barbara de Wolf

De auteur en de illustrator van het boek. Marjet zou je kunnen kennen van We hebben er een geitje bij. Prentenboek van het jaar 2016. En Barbara de Wolf schreef en illustreerde het boek Tijger.

Wat vonden wij van het boek?

Mijn bink vond het verhaaltje te kort, maar die wordt dan ook al wel een beetje te groot voor dit soort boeken en laat me liever voorlezen uit boeken voor grote jongens die spannende avonturen meemaken. Mijn tuttebel daarentegen vind een olifant in de bus wel heel erg leuk. Maar zij is dan ook altijd bezig met rijmen. Ik vond de prenten in het boek persoonlijk wat schreeuwerig overkomen, wat dan weer heel erg afleid van het verhaal. Mijn kinderen moesten erg hard lachen om de prenten, omdat ze wel heel goed het verhaal vertellen.

Ken jij een olifant in de bus al? Ik lees het graag hieronder.

Deze blog bevat affiliate links, in de disclaimer lees je daar meer over.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.