Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mijn 5 favoriete televisieprogramma’s van dit moment

De titel klinkt vast enorm oldskool, want wie kijkt er tegenwoordige nog gewoon naar de televisie? Zeker met streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland wordt het steeds minder.
Toch heb ik de afgelopen week vijf hele leuke en of mooie televisieprogramma’s gespot. Weten welke? Lees dan snel verder.

Televisie kijken

De televisie staat bij ons altijd aan, maar kijken doen we eigenlijk niet echt. De man is meestal bezig met zijn fotografie en ik ben meestal aan het bloggen, lezen of creatief bezig met mijn handen. Toch waren er de afgelopen dagen een aantal televisieprogramma’s waar ik echt van onder de indruk was of die mijn aandacht trokken en waar ik toch naar bleef kijken.

Five days inside

Voorheen werd het gepresenteerd door Beau van Erven-Dorens, maar omdat het best wel heftig was, heeft hij het stokje overgedragen. Natasja Froger, Angela Groothuizen en Caroline Tensen presenteren om en om een aflevering. De eerste aflevering was al meteen intens. Natasja bezocht een huis voor mensen die de Ziekte van Huntington hebben.

De Ziekte van Huntington is een erfelijke, progressieve hersenaandoening. Mensen met Huntington krijgen te maken met ernstige motorische symptomen, met verstandelijke achteruitgang en met psychiatrische problemen. Dit is een geleidelijk toenemend proces (progressief). Huntington is nog niet te genezen of te vertragen.

Ik kan je zeggen dat ik aardig wat traantjes heb weggepinkt. En wat een respect voor de mensen die het hebben en hun families die hun dierbaren echt zien aftakelen. Maar ook voor de verpleegkundigen en artsen die dagelijks hiermee moeten dealen. Natasja presenteerde deze aflevering precies zoals wij haar op televisie kennen. En ik vond het absoluut een hele mooie aflevering en de moeite waard om het te kijken. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de volgende afleveringen.

Down met Johnny

Johnny de Mol presenteerde al eerder programma’s over en met mensen die een verstandelijke beperking hebben en won er zelfs een Televizierring mee.
Iedere keer weer weet hij me met zijn televisieprogramma’s te verrassen, zo ook afgelopen woensdag.

In deze reeks van Down met Johnny mogen de mensen met een verstandelijke beperking iemand in hun directe omgeving verrassen door hun droom uit te laten komen. In de aflevering van afgelopen woensdag mocht Anne-Lotte de droom van haar moeder waarmaken door de Alpe d’Huez te beklimmen samen met Leontien van Moorsel. En liet Philip de droom van zijn tweelingbroer Coen uitkomen, zijn eigen vegetarische kookboek werd namelijk uitgeven.
Dromen die stuk voor stuk niet zo snel waargemaakt kunnen worden zonder de hulp van Johnny.

ADHDennis

En toen was daar ineens ADHDennis met Dennis Weening. Even twijfelde ik of ik weg zou zappen, maar bleef toch hangen, omdat ik wel getriggerd werd door zijn vrouw Stella. Zij noemden een aantal kenmerken op van Dennis, die voor mij erg herkenbaar waren. En naarmate het programma vorderde keken de man en ik elkaar steeds vaker aan. Niet dat ik ADHD heb, maar sommige dingen vielen wel op hun plek en ik ben dan ook zeer benieuwd naar de volgende aflevering.

Eindelijk is de woensdagavond weer eens een leuke televisieavond.

Wie is de Mol?

Ja en dan hebben we natuurlijk Wie is de Mol? Hoewel het officieel nog niet is begonnen, mocht Moltalk al wel aftrappen. En hebben we al even mogen proeven van de nieuwe kandidaten dit seizoen. Ik kijk echt heel erg uit naar dit seizoen en ben ook weer erg benieuwd wie dit keer de Mol is. Geloof dat ik stiekem al een beetje last heb van tunnelvisie.

The Battle

En dan hebben we nog de The Battle. Het nieuwe spelprogramma van de zondagavond. Een spelshow met Najib Amhali, Katja Schuurman, Gert (van Samson & Gert) Verhulst en James Cooke. Eigenlijk is het gewoon Nederland tegen België. Beide teams worden iedere aflevering uitgedaagd om een opdracht te doen. Er zijn vier verschillende categorieën te weten een shownummer, een breinopdracht, een behendigheidsproef en een gevaarlijke stunt. Het programma wordt bij elkaar gekletst door Lieke van Lexmond en Peter van der Veire.

Waar ik normaal gesproken niet echt van de spelshows ben, is dit wel echt leuk om naar te kijken. Ik begrijp alleen nog helemaal niks van de puntentelling, maar dat is bijzaak.

Andere programma’s

Natuurlijk zijn er nog wel wat programma’s die ik tussen de bedrijven door kijk, zoals De Bauers in Argentinië, Married at first sight, Is er een dokter in de zaal en Jinek. Al vind ik het van die laatste vooral wel heel erg jammer dat het pas rond half elf begint, want dan ga ik meestal naar bed toe. Gelukkig kunnen we dat dan wel weer terug kijken op Videoland. Daarnaast vind ik het oprecht jammer dat Bureau Burgwallen is afgelopen, want dat vond ik ook echt een heel interessant televisieprogramma.

Kijk je televisie, zo ja wat voor televisieprogramma’s kijk je dan? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Bron foto: Pixabay

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 10 januari 2020 / 6:28 pm

  Over oldskool gesproken, ik vind lingo en man bijt hond erg leuk om te kijken

  • Marieke
   Auteur
   10 januari 2020 / 6:37 pm

   Hahaa daar kijk ik echt nooit naar maar dat is inderdaad enorm oldskool!

 2. Wendy
  10 januari 2020 / 7:00 am

  Wij hebben helemaal geen Netflix of videoland. Ik kijk alleen maar gewone tv. De programma’s die je noemt, kijk ik ook. En daarbij kijk ik ook naar: ik vertrek. Boer zoektvrouw, heel Holland bakt, spoorloos. Keuringsdienstvan waarde. En nog meer. Ik vind dat er nog genoeg leuke programma’s op ‘tv komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.