De week van Marieke 02-2020 – drukte, workouts en verven

En dat was dan alweer de eerste week na de vakantie. Meteen een week van drukte op het werk, te weinig momenten met de kinderen en verven in huis. Je leest het allemaal weer in de week van Marieke.

Maandag

Ben ik na een werkdag van half acht tot half zes blij dat ik ’s avonds op de bank kan ploffen met een bakkie.

Dinsdag

Maak ik een heerlijke foto van mijn tuttebel. Als ik de foto nog eens goed bekijk, vind ik zelf dat ze nogal op Blair Waldorf uit Gossip Girl lijkt en kan ik alleen maar hopen dat ze niet dezelfde attitude krijgt tegen die tijd.

Als de kinderen op bed liggen, stort ik me op mijn eerste workout van het nieuwe jaar. Omdat het al even geleden is, is het best weer even wennen, maar het is weer heerlijk om te doen. En besef ik dat ik dat goede gevoel na afloop enorm gemist heb, de spierpijn daarentegen dan weer niet.

Woensdag

Vergeet ik gewoon helemaal om foto’s te maken, omdat ik ook nu weer best laat thuis ben en de kinderen echt even mijn aandacht willen. Wat nog logisch is ook.

Donderdag

Halen de man en ik samen de kinderen op van de bso. Waar superenthousiast gereageerd wordt, dat ik er toch ben om ze op te halen.

Als we thuis zijn komt mijn bink meteen aanlopen met een tekening die hij ’s ochtends heeft gemaakt. En ik ben ontroerd, hij heeft een hart gemaakt en daar ONE ingeschreven. Voor hem betekent dat eigenlijk alleen maar de afkorting van mijn werk, maar ik zie er toch echt ONE Love in. Te lief gewoon.

Vrijdag

Na het wegbrengen van de kinderen ga ik meteen door naar huis om te sporten. Ik doe een heerlijke workout waarbij ik vooral mijn beenspieren voel.

Om elf uur mag mijn tuttebel naar de logopedie en eigenlijk hoeft ze hierna al niet meer terug te komen, maar om het voor haar ook goed af te sluiten, mag ze volgende week nog een keertje komen om een spelletje te spelen samen met de logopediste.

’s Middags gaat mijn bink spelen bij een vriendje en vermaken mijn tuttebel en ik ons thuis. Samen zitten we aan tafel, zij kleurt met Colourmazing en ik schrijf wat kaartjes, want echte post is nog steeds leuker.

Ook maak ik mijn vakantiedagboek af, waarmee ik de vakantie van 2019 echt afsluit. Gelukkig hebben we de vakantie voor 2020 van de week ook geboekt. En heb ik trouwens ook nog een jaarboek af te maken van 2019, dus ik kan nog even vooruit.

Mijn tuttebel mag ’s avonds zwemmen, dit keer gaat de man mee, want ik heb dienst en kan dus niet onbereikbaar zijn. Maar volgens de man heeft ze de hele les een smile van oor tot oor gehad. Zo heerlijk om te horen.

Zaterdag

Mogen we genieten van een supermooie zonsopgang. Het is bijna jammer dat ik momenteel niet hardloop.

De man gaat beginnen aan het verven van de muur in de woonkamer. Dit wilden we al heel lang, maar het kwam er steeds maar niet van.

Terwijl de man volop bezig is in de woonkamer. Verschoon ik de bedden van de kinderen. En omdat mijn bink Woezel & Pip en Paw Patrol niet meer op zijn bed wilde, kocht ik nieuw beddengoed voor hem. Het dekbedovertrek is van Good Morning en past echt supergoed op zijn stoere jongenskamer.

Ook mijn tuttebel vond haar Woezel & Pip niet meer leuk, maar kwam dan een dekbedovertrek te kort. Dus kocht ik voor haar ook een nieuwe.

Na het verven gaan we op visite bij vrienden, waar we al veel te lang niet zijn geweest. Zoals altijd is het er weer hartstikke gezellig.

Zondag

Word ik gewekt door een iPad die spontaan een Russisch liedje begint te spelen. Als ik in de woonkamer kom is de iPad gewoon uit, maar komt er wel degelijk geluid uit. Ik besluit daarmee Youtube en Youtube kids helemaal van de iPads af te gooien, omdat ik het voor geen meter vertrouw. Ze kijken maar gewoon lekker filmpjes op Zappelin en zo.

Mijn binkie legt zijn spelletje uit aan de man en dat levert zo’n mooi plaatje op. Hier kan ik zo van genieten he. Als je goed kijkt heb je trouwens meteen een sneakpeak van de muur, die de man vandaag nog een keer gaat verven.

De man verft de muur in de woonkamer en als alles weer een beetje rechtgetrokken is, gaan we gezellig een spelletje Doolhof 3D spelen met de kinderen.

Toen was het weekend alweer voorbij en ben ik eigenlijk helemaal nog niet toe aan een nieuwe werkweek. Maar ja de plicht roept.

 

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen