Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mijn kind kijkt Youtube, maar ik vind het helemaal niks

Mijn kind kijkt Youtube en jouw kind vast ook. Maar sinds afgelopen weekend mogen ze hier niet meer naar kijken. En daar heb ik zo mijn redenen voor. Lees je mee?

Youtube

Zelf heb ik niet zoveel met Youtube, soms kijk ik een filmpje zoals die van I’m coming out van Nikki Tutorials. Maar verder volg ik geen vlogs of zo. Heel lang stonden de apps van Youtube wel op de i-Pads, totdat mijn tuttebel ooit ineens vanuit het niets de trailer van IT te zien kreeg. Voor haar niks anders dan een onschuldige clown, maar wij weten beter natuurlijk. Als ze dit al tijdens haar filmpjes te zien krijgt, wat volgt er dan nog meer? En dus verwijderde ik Youtube.

Voordeel van de twijfel

Omdat mijn bink bij zijn vriendjes ook Youtube kijkt, wilde ik het enkele weken geleden, weer eens het voordeel van de twijfel geven en downloadde de app. Tot groot genoegen van mijn olijke duo, die hier natuurlijk heel blij van werd. De unboxingfilmpjes werden weer met veel plezier gekeken en ook alle andere filmpjes, die ze ook op Netflix en Videoland kunnen kijken, werden opgezocht.

Youtube kids

De man  had zo zijn bedenkingen en was het er eigenlijk niet helemaal mee eens, omdat het eerste de beste filmpje wat hij zag over de eerste wereldoorlog ging, wat werd nagespeeld met Lego. Ik begreep hem en dus werd Youtube kids ook weer gedownload. Ik dacht dat ik dat dan wel weer wat prettiger zou vinden dan de normale app, want wat ze te zien krijgen is in ieder geval speciaal voor kids zou je zeggen en dus ook veiliger.

Schijn bedriegt

Hoewel de kinderen eigenlijk hele normale filmpjes keken op Youtube kids heb ik de app zondagochtend toch weer verwijderd. Om 06.26 uur werd ik namelijk wakker van een heel hoog stemmetje, wat uit de woonkamer kwam. Eerst dacht ik dat ik zo diep had geslapen, dat ik de kinderen niet had gehoord. Maar toen ik in een donkere woonkamer kwam, geen kinderen zag, maar wel nog steeds dat stemmetje hoorde, schrok ik. Ik trok de la open waar de i-Pads in liggen, maar die waren allebei uit, althans zo leek het. Toen ik die van de man pakte en aan deed hoorde ik nog steeds dat hoge, Russische?!, stemmetje. En ben als een malle beide Youtube apps af gaan sluiten. En daarna was het hoge stemmetje meteen weg. Iets wat ik wel heel vreemd vind en nog steeds niet begrijp. Nog niet eerder ging de i-Pad namelijk uit zichtzelf aan.

Verwijderen

Voor mij was dit wel meteen een reden om de apps weer te verwijderen. En waar ik dacht dat de kinderen boos zouden worden, omdat ze het nu niet meer konden kijken, maakte het ze eigenlijk niet zoveel uit en keken ze gewoon filmpjes op onder andere Zappelin of speelden een spelletje.

Kijken jullie kinderen ook Youtube kids? Wat zijn jullie ervaringen met deze app? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Marianne
  15 januari 2020 / 9:42 pm

  Noa mag You Tube kijken en heeft een goed oordeel. Lexie mag heel af en toe en dan zit ik er als een havik naast.
  Maarrrr weet je waar ik van schrok? Als Noa een spelletje wil downloaden heeft ze mijn toestemming nodig. Je zou denken dat je alle narigheid buitenhoudt en ze met een rustig hart kunt laten spelen. Maar niets is minder waar! Er zitten af en toe ronduit agressieve, bloederige of gewelddadige reclamefilmpjes tussen waar ik steil van achterover sloeg.

  • Marieke
   Auteur
   15 januari 2020 / 10:01 pm

   Nee joh, bizar zeg. Dat heb ik dan nog niet meegemaakt. Maar ik snap gewoon niet wat de lol er aan is omdat soort reclame en advertenties tussen kinderapps te gooien. Zo stom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.