Week van Marieke 28-2022 – nieuwe school, geen behandelplan en vakantie

Het was echt met recht een hectische en stressvolle week. Zo’n week waar niemand op zit te wachten, maar waar je soms gewoon simpelweg inrolt en niet meer uitkomt. De kinderen mochten beginnen op hun nieuwe school, in het ziekenhuis kregen we te horen dat er geen behandelplan is, wat weer een enorme impact had op onze vakantie. Hoe en wat lees je allemaal weer in een nieuwe Week van Marieke.

Maandag

Vandaag is het begin van een nieuw schooltijdperk voor de kinderen. Ze gaan vandaag voor het eerst naar hun nieuwe school toe. Ze vinden het allebei best wel spannend, dus teken ik bij de één een bliksemschicht en de ander een hartje op de hand.

Op school staat er al een juf klaar om ze op te vangen en te begeleiden naar hun klaslokalen. Wat wel echt superfijn is.

Vandaag is ook de dag dat ik voor het eerst achter mijn nieuwe bureau mag werken. Ik ben heel erg blij met mijn werkplekje, al vind ik wel dat het nog wel wat leuker aangekleed mag worden, want het is nu nog wel wat kaal.

Dinsdag

We mogen ons vandaag weer melden in het ziekenhuis, waar we het behandelplan krijgen te horen. Althans dat is wat ons bij de vorige afspraak werd verteld. Helaas is er van een behandelplan helemaal geen sprake en krijgen we te horen dat er een onderzoek helemaal niet is gedaan. Dit is het eiwit onderzoek op de kankercellen, waarmee ze kunnen bepalen wat voor behandelplan de man kan krijgen. Een niet geheel onbelangrijk onderzoek dus. Dit onderzoek moet dus als nog in werking worden gesteld en daar gaat nog even over heen, helaas. Dit betekent voor ons wel, dat wij onze vakantie moeten gaan aanpassen en dus ook een hoop geregel en gedoe.

Het is er ook echt weer weer voor, maar vandaag staan er gekookte aardappels, spinazie en ei op het menu.

Na het eten maken we een rondje door het dorp en halen we lekker een ijsje bij de snackbar waar ik vroeger zelf altijd snoepjes haalden.

Woensdag

In mijn pauze besluit ik om lekker verder te lezen in deel 1 van de Campinggeluk serie. Heerlijk om even mijn drukke en volle hoofd zo leeg te maken, een vakantie is namelijk nog niet zomaar omgezet.

Mijn tuttebel vermaakt zich prima in de achtertuin met haar L.O.L. Surprise. Als ik klaar ben met werken en beneden kom is ze lekker de clown aan het uithangen.

Aangezien we nu ineens drie weken eerder op vakantie gaan, moet ik als een malle alles klaar gaan leggen, zodat het ingepakt kan worden in de caravan als die is gebracht.

Donderdag

Ineens is daar de laatste werkdag voor mijn vakantie. Heel bijzonder ook hoe je dus binnen die twee dagen enorm toe kunt zijn aan vakantie. Of ik zin heb in de vakantie is een hele andere vraag. Dat antwoord is namelijk nee. We hadden zo onze zinnen gezet op Italië dit jaar en daar leefden we zo naartoe, dat het gewoon enorm lastig is om die vakantie los te laten. Uiteindelijk weten we allebei dat het beter is om in Nederland te blijven, maar gevoelsmatig is het zo ontzettend lastig. Uiteindelijk boek ik toch de camping in Nederland en gaan we niet naar Italië toe.

Voor de tuin bestelde ik alvast een loungeset, want de set die we hebben is niet geweldig en de kussens zitten voor geen meter. Met deze nieuwe loungeset heb ik wel nog meer zin om in de nieuwe tuin te gaan zitten.

Van school krijgen we wat foto’s van de klassen waar de kinderen in zitten. Vandaag mochten ze wennen in de nieuwe samenstelling en het is wel echt heel erg leuk om te zien dat mijn tuttebel zich prima vermaakt op school.

Mijn tuttebel heeft van haar oom en tante alvast een ballon en een kaart gekregen voor haar verjaardag aanstaande dinsdag.

Vrijdag

Vandaag is een ren- en vliegdag. De kinderen hebben ineens al hun laatste schooldag, ik mag nog snel voor mijn nagels en mijn ouders komen ons helpen met de caravan. Daar zijn we de rest van de dag behoorlijk mee zoet. We moeten van twee inboedels één zien te maken en dat is beduidend meer werk dan ik zelf had gedacht. Uiteindelijk laat ik me tegen negenen in een heerlijk warm bad zakken, waar vooral mijn lichaam enorm blij van wordt.

Zaterdag

Aangezien mijn tuttebel nu in de vakantie jarig is en we rekening moeten houden met beperkte ruimte in de caravan zijn we genoodzaakt om haar alvast haar grote cadeau te geven voor haar verjaardag. Ze krijgt van ons een abonnement op tijdschrift Penny. Als ze ziet wat ze krijgt is ze helemaal gelukkig, want dit stond hoog op haar verlanglijstje. En stiekem vind ik het ook wel heel erg leuk, want ik las vroeger ook iedere vakantie Penny’s.

Met de nieuwe loungeset is het nog fijner om lekker buiten te ontbijten in de tuin. Dit zijn van die momenten waar ik zo enorm naar heb uitgekeken.

Na een hele dag rommelen in en om het huis en de caravan, gaan we ’s avonds gezellig uiteten. Helaas voor ons was het allemaal minder geslaagd dan we hadden gehoopt. Hoewel de bediening de benen uit zijn lijf loopt, gaat alles wat mis kan gaan ook echt mis. Wat wel jammer is, want dat maakt onze eerste kennismaking met een restaurant er in het dorp niet beter op.

Zondag

Zonder het jaarlijkse aftellen dit jaar, is onze vakantie aangebroken. We gaan voor het eerst met de caravan op vakantie en dat vinden we allemaal best wel spannend. De heenreis verloopt voorspoedig en de kinderen zijn op de camping meteen overal en nergens, terwijl wij ons gaan bezighouden met het opzetten van de caravan.

Nog een kleine huishoudelijke mededeling. De komende weken zullen er geen weekoverzichten online komen, dat komt allemaal na onze vakantie wel weer. Wel heb ik nog een aantal samenwerkingen lopen, waarvan ik wel nog blogs zal delen de komende weken.

Voor iedereen die op vakantie is of gaat, ik wens jullie een hele fijne vakantie, maak herinneringen, maar bovenal geniet ervan.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 20 juli 2022 / 8:42 am

  Wat een tegenvaller dat er nog geen behandelplan is… ik hoop voor jullie dat ze dit over 3 weken wel hebben.

  Geniet van deze vakantie en maak mooie waardevolle herinneringen samen. Het is jullie zo gegund in deze onzekere tijd.

  • Marieke
   Auteur
   20 juli 2022 / 8:24 pm

   Dank je wel! We doen ons best om te genieten!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen