Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wij eten hier geen klasgenootjes – recensie

Als jij mij en mijn blog een beetje volgt, dan weet je dat ik gek ben op prentenboeken. Daarnaast vind ik voorlezen erg belangrijk, niet omdat het alleen maar gezellig is, maar ook omdat de kinderen er hun woordenschat mee uitbreiden en er ook nog wat van leren. In deze blog vertel ik meer over het boek “Wij eten hier geen klasgenootjes”.

Gottmer

Van uitgeverij Gottmer, bekend van ondere andere de Dikkie Dik boeken en Spreek je chocola?, kreeg ik diverse prentenboeken toegestuurd. De komende weken zal je hier de recensies van kunnen lezen op mijn blog. En wie weet zitten er nog wel leuke boeken bij om mee te nemen op zomervakantie.

Ryan T. Higgins

Is de schrijver van “Wij eten geen klasgenootjes“. Het eerste boek van hem wat hier in het Nederlands is uitgegeven. Daarnaast heeft hij ook nog boeken geschreven over Bruce de knorrige beer. Helaas zijn die alleen nog maar verkrijgbaar in het Engels.

Wij eten geen klasgenootjes

Tirza Rex is een dinosaurus die voor het eerst naar school toe mag. Natuurlijk is ze heel erg zenuwachtig, maar ze vraagt zich vooral van alles af, bijvoorbeeld hoeveel tanden haar klasgenootjes hebben. Met een mooie nieuwe rugzak en driehonderd boterhammen is ze er helemaal klaar voor. De klasgenootjes van Tyrza zijn voor haar bijzonder, want het zijn geen dinosaurussen, maar kinderen. Kinderen die er voor zorgen dat Tyrza, iets doet wat ze namelijk helemaal niet mag en dat is op eten. De kinderen vinden haar dan ook helemaal niet leuk en iedereen negeert haar.

Vriendjes maken

Doordat ze de kinderen op at, heeft ze geen vriendjes gemaakt en is ze helemaal alleen. Iedereen is bang voor haar en hoewel haar vader haar verteld heeft dat ze geen kinderen op mag eten gaat het op de tweede dag toch weer mis. Maar dan is daar Walter, die het heeft voorzien op haar en haar eens een lesje leert door in haar vinger te bijten. De klasgenootjes worden vanaf dan met rust gelaten en Tyrza maakt vanaf dat moment alleen nog maar vriendjes.

Wat vinden wij van het boek

Allereerst bevat het boek weer hele mooie prenten en daar heb ik echt een zwak voor. De kinderen vinden het heerlijk om door het boek te bladeren als ik ze niet voor lees, ook om de tekeningen te bekijken. Daarnaast is het een boek met wel echt een wijze les voor de kinderen. Als jij aardig bent voor een ander zijn zij het ook voor jou of wat u niet wilt wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Ook is het boek enorm grappig en heeft het zelfs wekenlang in de bestsellerslijst gestaan van de New York Times. Overigens is het boek zeer geschikt als voorbereiding op de eerste schooldag op de basisschool, al zullen onze kinderen geen kinderen opeten.

Wat is jouw favoriete voorleesboek? Ik lees het graag hieronder.

Deze blog bevat een affiliate link, je leest er meer over in de disclaimer.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Wendy
  12 juli 2019 / 8:16 am

  Oh ja…….. krik ben ik ook vandere hanna kraan is ook een heel erg leuk boek. En op een of andere manier leest het ook lekker.

 2. Wendy
  12 juli 2019 / 8:04 am

  Ik heb ook altijd veel voorgelezen. Maar ik heb een paar favorieten. Moffel en piettje vaniet lieneke dijkzeul , kolletje van pieter feller. De boze heks van hanna kraan. Pluk van de petteflat. En sommige boekjes van de wipneus en Pim serie zijn erg leuk. Niet allemaal. Want ze zijn niet allemaal door dezelfde schrijver geschreven..

  • Marieke
   Auteur
   12 juli 2019 / 3:09 pm

   Leuke boeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.