Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Minimalistische gouden oorbellen en oorknoppen van Isabel Bernard*

Dat ik gek ben op sieraden is je waarschijnlijk niet ontgaan. Maar mijn allereerste sieraden waren oorknoppen. Voor die eerste gaatjes in mijn oren gaan we al weer een jaar of vijfendertig terug en in de jaren daarna kwamen er nog vier gaatjes en een helix bij. Aangezien ik altijd gouden ringetjes in mijn oren heb, werd het tijd voor een kleine verandering. In november kreeg ik van de man voor onze trouwdag al nieuwe gouden ringetjes, maar vorige week kwamen daar nog twee paar nieuwe oorbellen van Isabel Bernard bij. In deze blog laat ik je mijn nieuwe aanwinsten graag zien. 

oorbellen-oorknoppen-isabel-benard.jpg

Eerste gaatjes

Toen ik vijf werd liet ik samen met mijn vader mijn eerste gaatjes schieten bij de juwelier. Ik kreeg oorknoppen van goud met een rood steentje, waar ik er nog steeds eentje van heb. Ik weet nog dat het best zeer deed, maar wat was ik gelukkig met deze oorknopjes. Vol trots liet ik ze aan iedereen die ik tegenkwam zien.

Zilver allergie 

Toen de zweerknopjes vervangen mochten worden, kreeg ik zilveren oorknopjes die van mijn moeder waren geweest. Helaas voor mij begon daarna al snel de ellende. Voor ik het goed en wel door had, zat er een knopje vast in mijn oor door een ontsteking aan het gaatje. Ik bleek allergisch te zijn voor zilver in mijn oren, waardoor ik vanaf dat moment alleen nog maar gouden oorbellen ringen mocht en kon dragen.

Minimalistische oorbellen

Van mijn vader kreeg ik in de jaren daarna dan ook regelmatig nieuwe gouden oorbelletjes, op de één of andere manier verloor ik altijd wel een ringetje. Overigens kreeg ik nooit van die hele grote creolen, maar altijd lieve, schattige en minimalistische ringetjes of knopjes. Nog steeds zijn deze minimalistische oorbelletjes favoriet hier en als ik nieuwe mag uitzoeken ga ik nog steeds voor kleine, schattige ringetjes, zoals de 14 karaats roségouden creolen met letter initialen. In dit geval koos ik voor de letters L en G van mijn olijke duo.

oorbellen-ringen-isabel-bernard.jpg

Oorknopjes

Het verhaal van de ontstoken gaatjes bracht me terug naar de zilveren oorknopjes van toen. Hoewel ik niet tegen zilver kan, lijken zulke oorknopjes me wel heel erg leuk voor de verandering en zouden perfect passen in mijn derde gaatjes. Toen ik de 14 karaats witgouden oorknoppen tegenkwam was ik meteen verkocht. Ze lijken in ieder geval wel heel erg op de zilveren en dat haalt dan toch weer wat herinneringen naar boven, al waren die dan best wel pijnlijk.

Met deze nieuwe oorbelletjes en oorknopjes zijn mijn gaatjes weer goed gevuld en ik ben wel heel erg blij met de combinatie goud, roségoud en witgoud, want nu passen mijn oorbellen perfect bij mijn tricolor trouwring.

Ben jij team goud of team zilver? Ik lees het graag hieronder in de reacties. 

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.