Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 16-2021 – behandeling, krullenkapper en lammetjes

De laatste week van april is alweer begonnen, wat vliegt de tijd voorbij. Ergens niet erg, want des te sneller is alles achter de rug en kunnen we weer uitkijken naar normale tijden. Deze week is de man begonnen met zijn behandeling, bracht ik een bezoek aan de krullenkapper en genoten we van de lammetjes in de wei. Je leest het allemaal weer in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

Vandaag ben ik vrij, want de man heeft vandaag zowel zijn eerste bestraling als zijn eerste chemokuur. Deze week mag hij meteen vol aan de bak met zes bestralingen en een kuur.

Om 16.00 uur ga ik weer richting huis, want de kinderen moeten ook opgehaald worden van de bso en de man moet tijdens zijn chemokuur een nachtje in het ziekenhuis blijven. Als we thuis zijn zorgt mijn bink ervoor dat hij en zijn zusje gaan douchen, zodat ik alvast met het eten kan beginnen. We eten met zijn drietjes en waar mijn olijke duo altijd tegenover elkaar zitten, mogen ze nu naast elkaar zitten.

Ook maken we nog een foto voor papa en sturen we hem veel liefs van ons. De foto is niet helemaal perfect, maar ik vond de intentie van de kinderen echt te lief.

Dinsdag

Om half acht breng ik de kinderen naar de bso, zodat ik daarna in alle rust en stilte nog wat kan opruimen in huis. De man gaat vanaf vandaag met de taxi zijn behandelingen doen, zodat ik thuis alles in goede banen kan blijven leiden. Daarnaast gaat mijn werk ook gewoon door en mag ik vandaag ook gewoon aan de bak. Ik word helemaal blij van het feit dat mijn tulpen matchen met het logo van mijn werk. I love magenta 😉

Omdat de eerste kuur en de eerste twee bestralingen er op zitten heb ik wat lekkers besteld bij Coffeelicious Bakery.

Tegen de middag komt de man ook weer thuis. We lunchen samen en gaan daarna wandelen. Aangezien hij bekaf is, gaat hij na het wandelen een poosje slapen en ik heb voor het eerst sinds lange tijd echt heel even tijd voor mezelf. Ik ga lekker in de zon op het balkon zitten en ga een boek lezen.

Woensdag

Vandaag geen woensdag wasdag zoals je gewend bent van me. Ik heb namelijk een afspraak gemaakt bij de krullenkapper. Ik vind het doodeng, want in jaren is mijn haren niet door iemand anders geknipt en heb waarschijnlijk, door alle verhalen van andere curlies, veel te hoge verwachtingen.

Wat ik er uiteindelijk van vind? Dat kon je onder deze post op Instagram al een beetje lezen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marieke|Mama & Lifestyle Blog (@mariekeblogt)

’s Avonds trakteer ik mezelf lekker op een stukje shortbread van Coffeelicious en een bakkie thee. 

Donderdag

Vandaag zit er bij de post een nieuw boek van Uitgeverij Gottmer, het Groot Biegel Sprookjesboek. Hierover kun je binnenkort natuurlijk de recensie lezen.

Vrijdag

Vandaag zijn de Koningsspelen en waar ik vorig jaar zelf nog iets regelde voor mijn olijke duo, is deze taak dit jaar weer weggelegd voor school. De kinderen gaan uiteraard in hun oranje shirts naar school toe en doen daar allerlei activiteiten, zowel binnen als buiten.

’s Middags nemen ze allebei een vriendje mee naar huis en na de lunch gaan we lekker richting het koeienveld zodat ze daar kunnen rauzen en de man thuis gewoon zijn rust kan pakken.

Zaterdag

Na de voetbal rijd ik door met de kinderen naar de stad. Ik bestelde namelijk eindelijk, na vier jaar twijfelen, de Apple Watch en die mag ik nu ophalen. Ik ben echt superblij met mijn nieuwe speeltje.

Uiteraard wil ik hem ook testen en dus ga ik heerlijk met de kinderen een eindje fietsen. Zo kunnen we meteen een verjaardagscadeautje kopen voor één van de vriendinnetjes van mijn tuttebel en daarna de lammetjes langs de dijk op zoeken. Ze zijn echt zo schattig.

Ook maak ik nog wat foto’s van mijn olijke duo in hun heerlijke pakken van Billy & Lilly. Hoewel de wind af en toe best op komt zetten, is het in de zon echt al heerlijk warm.

’s Avonds maak ik weer eens de gnocchi ovenschotel met kipdijfilet en de schaal gaat zo goed als leeg.

Zondag

Sundays are for cuddles. Mijn olijke duo heeft de grootste lol samen en dat is zo heerlijk om te zien.

Aangezien ik momenteel weer twee keer per week skate, wordt het ook tijd om de wielen eens even te reinigen. Dit is nodig om mijn wielen draaiende te houden. Ook de lagers moeten eigenlijk gedaan worden, maar ik wil er grotere wielen onder en die zouden over een week of drie leverbaar zijn, dus die moeten nog heel even geduld hebben.

Voor de lunch maken we een wat simpele borrelplank, maar er wordt goed van gegeten en dat is het belangrijkste.

De man gaat met de kinderen even lekker naar de Biesbosch toe, zo heeft hij zijn loopje, kunnen de kinderen uitrazen en niet geheel onbelangrijk, heb ik even lekker rust.

Hoewel ik geniet van de rust, ben ik onrustig en besluit mijn vriendin te appen om te gaan skaten. We doen samen een heerlijk rondje tegen de wind in.

Voor het avondeten maak ik weer eens lekker pappardelle met paddenstoelen. Het smaakt weer heerlijk.

We gaan ons weer opmaken voor de tweede week vol behandelingen en afspraken. Hoe was jullie week? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.